חשוב חשוב חשוב!!!!!!!

ילדת 91

New member
חשוב חשוב חשוב!!!!!!!

התחלתי לקחת גלולות לפני חודש. לא פספסתי אפילו יום אחד! לפני שלושה ימים התחלתי חבילה חדשה. השאלה שלי היא האם אני בטוחה ואני יכולה לשכב עם חבר שלי שחוזר מחר מהבסיס, בלי קונדום? כי בכל זאת, אלא הימים "הכי פוריים" של הבחורה, שלושה ימים אחרי שנגמר לי המחזור.

חופ שיה

New member
את טועה.

הימים של הביוץ מתרחשים 14 יום מקבלת הווסת. לגבי הגלולות - אם תקראי את העלון המצורף לחפיסה תראי שכתוב שם שאפשרל קיים יחסי מין החל מתחילת החפיסה הראשונה, בד"כ מומלץ לחכות לסיום חבילה אחת לפחות לפני שמסתמכים על הגלולה. היות וכבר סיימת חפיסה אחת, והיה ולקחת את הגלולות לפי הסדר הנכון בימים הנכונים ובשעה קבועה כל יום - אזי אין לך חשש מהריון ואתם לא חייבים לשים קונדום. אם את כל כך חוששת - זה הזמן להרים טל' לרופא שרשם לך את הגלולות ולשאול אותו, או להמשיך עם קונדום את שתרגישי שזה מספיק בטוח להסתמך על הגלולה.(לאחר שעמדת בכל התנאים ליעילותה של הגלולה)

ילדת 91

New member
תודה,אבל..

הרופא הזה חולה בראש. הוא אמר לי שיש דבר כזה "ימים בטוחים" ולא הסביר לי נכון כיצד להשתמש בגלולות- הוא אמר שאני צריכה להתחיל קחת את הקופסא הראשונה איך שאסיים את הדימום של המחזור, מה שכמובן לא נכון בעליל... בחיי, צריך לתבוע את הרופא הזה...

בואי נעשה קצת סדר בדברים כי את נשמעת

מבולבלת וכועסת... לגבי "הימים הבטוחים" זהו מונח שהיום כבר לא משתמשים בו, ובטח לא בונים עליו יותר מידי משום שאין דבר כזה ימים בטוחים. בכל אופן, הימים הפוריים ביותר בחודש (אותם ימים שהסיכוי להכנס להריון גדל) אלו בערך 10 - 17 יום לאחר היום הראשון של הדימום. זה משתנה מאשה לאשה לפי אורך המחזור החודשי שלה. אשה שיש לה מחזור של 31 יום, הביוץ יהיה כ15-16 יום לאחר היום הראשון של המחזור, ולעומתה אשה שיש לה מחזור קצר יותר, נאמר 28 יום, הביוץ יהיה ביום ה13-14. אבל האשה פוריה גם יומיים שלושה לפני ואחרי הביוץ, וגם הזרע עמיד כ-72 שעות. כך שמאוד מאוד קשה לקחת את כל הפרמטרים בחשבון. מה גם, שלא תמיד המחזור מאוד סדיר, הוא מושפע מלחץ, מתח, עייפות, תזונה ולכן לא תדעי תמיד מתי מתרחש לך הביוץ. "הימים הבטוחים" אלו הימים הרחוקים מהביוץ, כלומר מייד לאחר סיום המחזור ויומיים לפני קבלתו. אבל... קורה לעתים שאשה יכולה לבייץ גם פעמיים בחודש ולא תדע זאת, בקיצור... ממש לא להסתמך על הימים האלה. ולעניין אחר, האם את הפרטנרית הראשונה שלו? האם הוא שלך? הגלולות מגנות רק מפני הריון ולא מפני מחלות מין. אם לאחד/ת מכם היה כבר פרטנר ללא שימוש באמצעי הגנה, כדאי קודם לעשות בדיקות דם!!! במקום להסתמך רק על הרופא, למה שלא תקראי בעיון את מה שכתוב בעלון המצורף לחפיסה? כך תוכלי להרגיש יותר שליטה עם כל מה שקורה לך ולא תצרכי להיות תלויה בהוראות לא מובנות של מישהו אחר. אני לא מכירה את כל סוגי הגלולות, אבל אני יודעת שיש חפיסות של 21 גלולות ויש של 28 כל אחת מהן לוקחים קצת אחרת מבחינת המחזור - הכי טוב לקרוא עצמאית.

למעלה