חשוב ! לאוהבי החיות מבאר-שבע

חשוב ! לאוהבי החיות מבאר-שבע ../images/Emo107.gif

אם יש כאן אוהבי חיות מב"ש - נא תגובתכם ! הסיפור הוא כזה: אני לומדת בבאר-שבע. גרה בצפון הארץ. בכל שבוע, כשאני מגיעה לב"ש, אני נתקלת באיזור של "קניון קרית הממשלה" (קניון חדש שנפתח לאחרונה באיזור תחנה מרכזית, מלון פרדייז...) בקבוצת כלבים (כ-3-4) כלבים, חלקם עדיין ממש גורים (!!), חלקן כלבות בהריון, והם - כולם, נראים, מאוד אומללים. בהתחלה חשבתי שהם, אולי, שייכים, לשומר החניה של הקניון, כי תמיד הם היו שרועים שם, כרוכים אחד בשני, בימי הגשם הקרים, מנסים למצוא מפלט מהקור, והגשם, אבל - לאחר שסמסטר שלם חלף, והם עדיין שם, רק הולכים וגדלים במספרם (פעם היו שם שניים. אתמול ראיתי שם 4) - הבנתי שהם פשוט שם. חיים מיום ליום. מביטים בצער בעוברים ושבים. אני באה בבוקר - ואני רואה אותם שרועים, בצידי הכביש, ליד אתר בנייה נטוש, בחום ובשרב, מנסים למצוא מפלט מחום היום, בלי אוכל, ובלי מים. ובערב - כשאני חוזרת בותה הדרך, אני שוב רואה אותם שם, משוטטים באיזור. תרים אחר קצת מזון שמישהו השליך.... ואפילו הגורים שבהם מנסים לשחק קצת אך מיד נופלים עייפים, רזים, ואפוסי כוחות. - הם חשופים שם להתעללויות קשות מצד עוברי אורח, שלא פעם בועטים בהם, זורקים אבנים לעברם, ומכוניות הנוסעות שם במהירות.... חלקם נראים כאילו היו פעם כלבי-בית, והושלכו לשם. יש כלבה שנראית כלברדור...לבנה ויפה, ורזה. והם חמודים. רק חסרי מזל.... כואב הלב עליהם. והקיץ רק מתחיל... וזה עצוב. אני לא מהאזור ההוא בכלל. אני באה ברכבת, וחוזרת ברכבת. וליבי נחמר עליהם, כל שבוע מחדש. אז - החלטתי לפנות אליכם - מישהו יודע האם עמותת צער בעלי חיים בב"ש אינה מרדימה אותם ??? (לפחות מהרכבת, התנאים בעמותה לא נראים מלבבים...ריצפת בטון קרה, וצפיפות...). האם יש כאן בפורום מישהו מבאר-שבע שיוכל לעזור ?!? חבל שהם יתרבו עוד ועוד, ויהיו חשופים לכ"כ הרבה קשיים וצרות. עזרו לי בבקשה למצוא פיתרון !!! תודה.

לילךLilach

New member
נראה לי שעדיף המצב הזה

על מסירה לצער בעלי חיים ,הם יחיו שם בכלוב צפוף ,לא בטוח שיאמצו אותם ולצערי הרב ,אין עמותה שלא מרדימה לבסוף (ואם יש עמותה שלא מרדימה ,כמו צער בעלי חיים חיפה ,הם פשוט לא קולטים בעלי חיים).

shanty.G

New member
עמותות

הי זיו, כואב הלב לשמוע על החבורה האומללה הזו. לצערי, עד כמה שידוע לי, צב"ח ב"ש מרדימים כלבים. אינני יודעת באיזו קלות ועד כמה היד "קלה על ההדק". יתכן שמעט מאוד, יתכן שיותר. אך זה קיים, כמו במרבית המקומות. נסי לפנות לאחת העמותות ואולי יימצא פתרון, לפחות לחלקם. אם את מכירה חבר´ה שיהיו מוכנים לאמץ כלב אחד באופן זמני, ניתן להיעזר באגודת SOS חיות עד לאימוץ; דברי עם רוני או עם אתי אלטמן מעמותת "תנו לחיות לחיות" אולי יהיה מקום במכלאה במשק דרור. אני מצרפת דף טלפונים ואתרים של עמותות שונות בארץ, אני מקווה שיהיה לך לעזר. הרבה הצלחה!

למעלה