חשוב לדעת עזרה ראשונה, בוודאי בגילאים מתקדמים

חשוב לדעת עזרה ראשונה, בוודאי בגילאים מתקדמים

אתמול אשתי שתתה קפה והקדימה קנה לוושט, ולא יכלה לנשום, אבל הצליחה להגיע למרפסת שם המשרד שלי, והתמוטטה ארצה.
הבחנתי מיד שמעבר האויר נסגר והיא בשלב של כיוון בלתי הפיך.

מיד הנשמתי אותה, שזה שלב ראשון להחייאה, ובהחלט תוך כדי כך הרגשתי שהזרמת האויר שלי פתחה את מערכת האויר שלה, והיא התעוררה ואחרי מנוחה קלה התרוממה (אנחנו לא יכול להרים אחד את השני) וחזרה לספה. ליתר בטחון הזמננו רופא, הוא בדק אותה ואמר שאחרי שתנוח מעט הכל יעבור, כי מדובר בתופעה מוכרת אצל אנשים זקנים.

הוא מספר שהוא מנסה ללמד מבוגרים כללים יסודיים בעזרה ראשונה, אבל הם לא מעוניינים, ופה זו היתה דוגמה של ממש כיצד ידע בעזרה ראשונה הציל את חייה.

מה שאני ממליץ זה שמי ששייך לאיזה מועדון, תבקשו את מחלקת ההדרכה של מד"א לשלוח נציג להדרכה, וזה לא עולה כסף ובהחלט חיוני.

הדסהש1

New member
בוקר טוב -אני אדבר בשבוע הבא עם המתנ"ס

שאני נמצאת בו שיביאו הדרכה ממד"א.לנו שמו לחצן מצוקה
מהרווה...מקווה שלא נצטרך להשתמש בו..זה גם לרופא שבא הביתה
בסכום פעוט.או שירות אמבולנס ללא תשלום..והכל בסכום של 10 שקלים לחודש... זה נותן ביטחון ..

יוליקה

Member
מנהל
בהחלט חשוב מאד לדעת עזרה ראשונה

ובעיקר החייאה... בגילנו במיוחד.
מקווה שאישתך מרגישה טוב.
תשמרו על עצמכם!!

יוליקה

Member
מנהל
היום מלאו 75 שנה למתקפה היפנית על פרל רבור

7 לדצמבר 1941 - היום שמצויין בארה"ב כמתקפה הגדולה ביותר
עד 11.9.2001
יותר מ-2,400 חיילים אמריקנים נהרגו במתקפת הפתע היפנית במלחמת העולם השנייה, ורבים מהם מוגדרים נעדרים...
2,996 אנשים נספו בהתקפות האלו. מספר בלתי נתפס של הרוגים לאירוע טרור בודד. הייתה זו הפגיעה הגדולה ביותר על אדמת אמריקה, מאז המתקפה היפנית על נמל פרל הארבור שבהוואי.

נימה3

New member
מדוע בני אדם אוהבים להילחם?

אם לא היתה אהבה לדבר לא היו מלחמות. כנראה שיש משהו בלב האדם שרוצה להכניע או לתקוף או לרשת או הכל ביחד. בימי קדם נלחמו על מזון בימינו נלחמים על טריטוריה, על נפט על משאבי טבע ובעיקר על דת.

ממשלת פולין החליטה להחזיר רכוש יהודי.
ומה יקרה אם הערבים יחליטו לבקש להחזיר להם רכוש ערבי? אני יודעת שזה לא אותו דבר ובכל זאת.

arye9

New member
תרגול החייאה במילואים

לפני שנים, עברנו סידרת רפואה ובין היתר
תרגלנו הנשמה והחייאה על שלוש בובות .
בין הבובות שתים היו יפיפיות ובובה אחת
היתה מכוערת.
נכנסתו לחדר שלשה שלשה חילים והתברר
שבין כל החיילים, אף אחד לא רצה להחיות את המכוערת.

למעלה