חשוב להקפיד על צירופי מזון

הפרדה בין מזונות חומציים למזונות בסיסים

ש להקפיד על הפרדה בין מזונות חומציים, כגון: בשר, סוכר, עוף, לחם, דגים, קמח, ביצים וגבינות לעומת מזונות בסיסיים, כגון: ירקות, פירות, תפוחי אדמה, אגוזים, שקדים ועוד.
 
חשוב להקפיד על צירופי מזון

סוגי מזון שונים משנים את רמת החומציות בדם, לכן חשוב להקפיד על צירופי מזון נכונים ולהפריד בין סוגי מזון בסיסיים ובין סוגי מזון חומציים.אנזימי העיכול – גופינו מפעיל אנזימי עיכול שונים, לצורך פירוקם ועיכולם של מזונות. צירופי מזון לא נכונים, מפעילים אנזימים המנוגדים זה לזה, המנטרלים זה את פעולתו של זה, וכך למעשה, משבשים את תהליך העיכול בגוף. התוצאה הנה ברורה: המזון לא מתפרק כהלכה ושאריות המזון נרקבות ומחוללות שמות בקיבה ובמעיים. אנזימי העיכול בגוף הינם רבים, אולם ארבעת האנזימים הבאים משתתפים בתהליך העיכול של סוגי מזון שונים והם:פרוטאז וטרופסין – הם אנזימים המעכלים חלבוניםלקטאז – הוא אנזים המעכל חלב וסוכרליפאז – הוא אנזים המעכל שומניםעמילז – הוא אנזים המעכל פחמימותאילו קבוצות מזון ישנן ?אנו מבחינים בחמש קבוצות עיקריות של מזון: חלבונים, עמילנים, פירות, ירקות וקטניות. בכדי לסגל אורח חיים בריא הנשען על דיאטה נכונה, עלינו להקפיד על צירופי מזון נכונים בין חמשת קבוצות המזון הללו.עמילנים – הוא תרכובת רב סוכרית, הנמצאת במזונות הבאים: חיטה, לחם, פסטות, עוגות, בטטות, תפוחי אדמה, מיני דגנים (סולת, אורז, גריסים, דוחן, שיבולת שועל, שיפון, כוסמת), ארטישוק ותירס (זמן העיכול של עמילן הנו: שלוש שעות).חלבונים – החלבונים הם אבני הבנייה של כל יצור חי. החלבונים אמונים על מספר תפקידים חיוניים בגופינו, לרבות: בניית רקמות, הובלת חמצן ומזון הנמצאים בדם אל התאים וחזרה, מגנים על הגוף מפני זיהומים (באמצעות בניית גופי חיסון), ויסות תהליך חילוף החומרים בגוף ועוד. את קבוצת החלבונים ניתן לחלק לשתי תתי קבוצות: חלבון מן החי וחלבון מן הצומח.חלבון מן החי, נמצא במזונות שמקורם מן החי, כגון: ביצים, בשר, חלב, דגים ועוף.חלבון מן הצומח, נמצא במזונות שמקורם מן הצומח, כגון: זרעים, גרעינים, סויה, שומשום שקדים ואגוזים, אבוקדו, ועוד.(זמן העיכול של חלבון אורך 4 שעות).פירות – פירות הדר וגם עגבנייה הנם חומציים, פירות מתוקים הנם הבאים: פירות יבשים, בננה, תאנה, אפרסמון, ופירות תת חומציים הנם: תפוח, משמש, מנגו, ענבים, אפרסק, דובדבן ועוד (זמן העיכול של פירות אורך בין 30 ל – 60 דקות).ירקות - חסה, מלפפון, פלפל, עלים למיניהם, כרובית, אספרגוס, גזר, קישוא, פטריות ועוד (זמן העיכול של ירקות נע בין חצי שעה לשעתיים).קטניות – זוהי קבוצה המכילה חלבונים ועמלנים גם יחד, וכוללת בתוכה: שעועית, עדשים, אפונה, חומוס, פול וסויה (זמן העיכול של קטניות אורך כשלוש שעות).
 
למעלה