חשוב לי לדעת

רמי אב

New member
חשוב לי לדעת

האם זה נכון שבני ישראל לא בנו את הפירמידות במצריים ?
רשום בתנ"ך שבני ישראל במצרים בנו ערי מסכנות, ופירמידה זה נראה לי לטענת המצרים, דבר איכותי ולא ערי מסכנות.
האם אני צודק בזה ?

רמי אב

New member
תיקון הודעה

רשום בתנ"ך שבני ישראל במצרים בנו ערי מסכנות, ולא נראה לי ש ערי מסכנות כללו את הפירמידות, האם אני צודק בזה ?

תגובה

מצאתי:
"רוב החומר נלקח מספר שמות, ב"ילקוט מעם לועז"

וישימו עליו שרי מסים למען ענותו בסבלותם
בתחילה בנו ישראל לפרעה ערים מבוצרות כפיתום ורעמסס ולא השתמשו בהם כי היו בטוחים מאויב. אבל עכשיו ציווה פרעה לבנות ערים בצורות.
ערי מסכנות-שהיו ערים גדולות מאוד וגבוהות מאוד, והייתה סכנה שלבנה תיפול על ראשו של אדם.
וכן היו ישראל מתענים בבניינים אלו כי בשעה שגמרו לבנות חלק אחד, נחרב מעצמו, ויש אומרים שהתהום נפתח ובלע אותו, והתחילו לבנותו מחדש. ובזה התענו הרבה כי עמלם היה לשווא, ולכן אל תתמה שאם כל כך הרבה יהודים השתתפו בבנין, בדין היה שכל העולם היה צריך להתמלא בבניינים, אבל בנייניהם נחרבו או נבלעו באדמה על ידי התהום, והקב"ה מרחם על ישראל וכל שנתכוונו המצרים להעבידם בעבודה קשה כדי לשברם ולהמעיטם, עשה הקב"ה שהם הלכו ונתרבו.
ומה שנכתב ויעבידו אותם בפרך, כלומר בפה-רך. שבתחילה בדיבורים נעימים ובדברי ריצוי ומשכו אותם אל מלאכת הבניה ואחר כך בצורה קשה.

וכן אדמת מצרים היא אדמה שלא ניתן לגבל אותה וללוש אותה יפה, ולכן סבלו מאוד. כי אחרי שעשו את הלבנים הם התפוררו, וחזרו ועשו אותם מחדש, וכך לא יכלו לנוח.
רש"י מפרש "ערי מסכנות"-ערי בית אוצר.
ויבן ערי מסכנות לפרעה את פתום ואת רעמסס-שלא היו ראויות מתחילה לכך. ועשו אותם חזקות ובצורות לאוצר המלך."

רמי אב

New member
אני לא הבנתי

אז האם בני ישראל במצרים, לא בנו גם את הפירמידות?

למעלה