חשוב לי לדעת!

super atalef

New member
חשוב לי לדעת!

אני אשמח להבין מפי חברי פורום שבקיאים. מהם המקצועות המבוקשים והנידרשים בשוק העבודה נכון להיום? האם תעודה של טכנאי מחשבים תוכל לפרנס אותי? האם יש עבודה לטכנאי PC באופן כללי? שווה ללמוד את זה כמקצוע ראשון בחיים על מנת לדעת לעשות משו? כי כרגע איני בעל שום ידע שיכול לפרנס אותי למעט עבודה בעבודות מזדמנות... כדאי לעשות את התעודה הזאת בשביל ליצור הזדמנויות פרנסה בשביל להתחיל? תודה.

magal101

New member
טכנאי PC

טכנאי PC יש המוטן בחוף והתחרות די גדולה- קשה למצוא בזה עבודה נורמלית. נראה לי שמה שמבוקש היום זה מקצועות ההיטק, ביוטכנולוגיה-דברים כאלו.

super atalef

New member
אני אשמח לעוד תגובות ועדיף עם פירוט

זה מאוד חשוב לי כיוון שאני בשלב מאוד קריטי בלבחור את המסלול התעסוקתי שלי. תודה.

orenbarkai

New member
אתה בטח צוחק

מה קשור מה ש"הולך היום" למה שיקרה בעוד שנתיים-שלוש? כל העסק יכול להתהפך (ויש סיכוי לא רע). הצעתי (והיא מחייבת השקעה): תחשוב על איפה אתה רוצה להיות עוד 5 ו 10 שנים. באיזה סוג עבודה מדובר. ואז, ורק אז, תחליט על הכיוון שלך. סביר להניח שתצטרך לעשות תואר כלשהו, לא ראיתי את זה בהנחות שלך לגבי "בחירת המסלול התעסוקתי". ועוד משהו לחשוב עליו - לא תאמין עד כמה זגזוגים בקריירה שלך תעשה. אתה לא בשלב קריטי, אתה כנראה בשלב חשוב של הבחירה (ויש הבדל לא קטן).

super atalef

New member
ובכול זאת...

מהנדסים יעבדו תמיד במקצוע שלהם.. גם בכוד 10 שנים ידרשו אנשי תוכנה.. יש דברים שלא משתנים בעולם טכנולוגי וקפיטליסטי. השאלה שלי נורא פשוטה. מהם המקצועות הנידרשים ביותר היום בישראל ומהן המגמות כפי שנראה היום לעוד כמה שנים קדימה. מעולם לא פסלתי ללמוד תואר אקדמי. למעשה יש לי כבר עכשיו נק"ז בלימודי תקשורת לבי איי. איך אני יודע מה אני רוצה לעשות בחיים?..

orenbarkai

New member
תשמע

זה נראה נכון - ותתפלא מה שעלול לקרוא. כל ההייטק זה פחות מ 10% מהעובדים במשק (מפתיע, לא?) המקצועות הנדרשים היום בישראל - שווה לבדוק באתר הלמ"ס ו/או במשרד התמ"ת. לגבי העתיד - אתה צריך לחשוב ולנסות לדמיין איפה אתה. זה לא קל, ודורש מאמץ מנטלי אבל תחשוב על כיווניםכללים (דבר עם אנשים בתחוים שונים ותבין מה הם עושים למשל).

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תנסה בחברות להשכרת מכוניות

כמו למשל אלדן. סוכני מכירת רכבים מקבלים בונוסים די גדולים תוך שימת דגש על מכירה הוגנת ומקצועית.

super atalef

New member
איך אני מגיע לשם?

מה צריך לדעת ולעשות על מנת להתקבל לעבוד למשל במקום כמו אלדן? מהן הדרישות ואיך אני מתמודד איתן?

למעלה