חשוב לי להבין את כוחה של רפואה סינית לפני

מרינהג

New member
חשוב לי להבין את כוחה של רפואה סינית לפני

הטיפול .... שלום, הקדמה: אני אישה רזה מאוד שמניקה תקופה יחסית ארוכה (בני בן שנתיים). הוסת שלי עדיין לא חזרה וגם הביוץ , "כי אי אפשר להנות משתי עולמות בו זמנית" לדברי רופא נשים שלי או לפי אמונה שלי כי הגוף שלי חכם ומנהל את המשאבים בצורה אופטימלית. והשאילה: מצד אחד אני רוצה לעזור לגוף שלי לחזור למחזור החודשי בצורה אקטיבית ע"י טיפול ברפואה סינית ומצד שני אולי לגוף שלי אין מספיק משאבים לוסת/ביוץ וטיפול כזה יוכל להיות פעולה אגרסיבית כלפיו שיכולה לגרום לנזק בזירוז התהליך...כלומר כן אקבל מחזור או/גם ביוץ אבל זה יחליש את הגוף שלי/יגרום לבעיות רפואיות בתחום אחר.. אני רוצה להאמין שטיפול ברפואה סינית בהיותו טיפול מונע לא יכול להזיק או לזרז/לגרום לתהליכים בגוף שאין צורך אמיתי בהם...האם זה אכן כך? אודה להסבר בנושא.

ינוקא1

New member
על פניו מהסיפור שלך

די ברור שמטפל ברפואה סינית צריך לבצע פעולה שנקראת "הזנה בYIN ודם". דהיינו : חסר בגוף חומר ודם , אז פשוט מסייעים לגוף להתמלא בחומר שהוא איבד. קיימות פורמולות צמחים מצויינות עבור כך , וקיימות גם פורמולות שמומלץ ליטול לאחר הלידה מייד כי הן פשוט מחזקות לאחר תהליך הלידה בו באופן טבעי מאבדים הרבה דם וYIN. לכן הטיפול הזה לא יגרום לבעיות אלא ההיפך - הוא יגרום לגופך להתחזק עד אשר תוכלי לקבל הריון במזל טוב.

nitzano

New member
הטיפול ברפואה הסינית אינו כיבוי שרפות

כלומר מטפל סיני אינו מטפל לשם יצירת וסת אלא לשם השבת הגוף לאיזון. בעקבות האבחון מזהה המטפל את הגורמים לחוסר האיזון המונע מהגוף לשוב למקצב התקין שלו הכולל מחזור חודשי. על סמך זיהוי הגורמים לחוסר האיזון קובע המטפל מה יהיה הטיפול שישיב את הגוף לאיזון הבריא שלו ועל סמך זה יבצע דיקור או יתו לך מרשם צמחי מרפא. כמו שאמר, יכול להיות שלגוף אין את המשאבים להפיק וסת, כך זהבעיה אינה העדר וסת אלא חוסר במשאבים. במקרה כזה הטיפול אינו ״יצירת וסת״ אלא ״מילוי משאבים״ ואינו אגריסיבי כלפי הגוף. זה נכון שהשאיפה היא השבת הוסת אך זאת רק נגזרת מהשאיפה הכללית לבריאות שלמה. מכיוון שברפואה הסינית איננו מטפלים בסימפטום (קרי העדר וסת) אלא בגורמים לסימפטום (חוסר משאבים לדם, חסימה המונעת יציאה של וסת וכדומה) אין צורך בחששות. תרגישי טוב

מרינהג

New member
תודה, אנסה לחדד את השאילה

פניה לרפואה סינית זו פניה לרפואה == יש מחלה/פתלוגיה/בשפה שלך חוסר במשאבים/דם/חומר...ואני בכלל לא בטוחה שאני שם... אישה אחת מקבל את הוסת שלה חודש אחרי לידה או נכנסת להריון חודש אחרי לידה ... האם זה אומר שהיא לא בחוסר? אישה אחרת לא מקבלת מחזור 9 חודשים ופונה לרפואה להשלים את החסר...כי היא רוצה את מחזור שלה אחר 9 חודשים... אני רוצה אותו חזרה שנתיים אחרי לידה ובמשך שנתיים סמכתי על הגוף שלי שהוא בוחר בטוב עבורינו (עבורי ועובר תינוק שלי היונק ממני)... איפה הגבול בין תקין לחוסר? אולי כמות משאבים שיש לי אצל אחר היא בהכרח מיעדה על חוסר ואצלי זה תקין? לא בטוחה שהצלחתי להסביר טוב... אני שואלת לא מתוך חשש אלא מתוך רצון להבין יותר. כבר קבעתי פגישה ראשונה עם מטפלת ברפואה סינית.

nitzano

New member
אחדד את תשובתי

רק לאחר פגישה עם המטפלת אפשר יהיה לקבוע האם יש בעיה והיכן. אני לא מתיימר לאבחן דרך האינטרנט (לדעתי זה גם בלתי אפשרי, אפשר רק להעלות השערות), אבחון עושים פנים מול פנים. לא אני טענתי שאת בחוסר כלשהו, אם תעברי שוב על התגובה שלי תראי שהעלתי עוד אופציות אפשריות זאת מכיוון שאבחון עושים פנים מול פנים. אני לא יודע מה קורה עם נשים אחרות, אף אדם אינו זהה לאדם אחר, לא במאפיינים פיזיולוגים ולא בבעיות בריאותיות. הגוף שלנו יודע לבחור לבד מה לעשות אבל גם הוא אינו כל יכול וגם הוא יכול להחלש או להפגע על ידי מחלה, אחרת כולנו היינו בריאים כל הזמן ואולי אף חיים לנצח. הרפואה הסינית שואפת להחזיר את הגוף לאותו איזון בו הגוף יודע לתפקד בדרך הנכונה לו. למרות זאת אין גבול קבוע בין תקין לחוסר (או עודף) הגוף כל הזמן נע בין איזון לחוסר איזון בעיקר מכיוון שאורח החיים שלנו אינו תמיד תקין (תזונה, שעות שינה, השפעות פסיכולוגיות ורגשיות, אינטראקציה עם העולם והחברה שסביבנו). שוב, מכיוון שכולנו שונים אחד מהשני, ומכיוון שאנו כל הזמן נעים בחוסר איזון אחד לאחר על כן בלתי אפשרי לספק לך תשובה מדוע גופך מגיב בצורה אחת ולא אחרת. מטפל טוב מבצע אבחון פנים מול פנים, ממשש את הדופק, רואה את הלשון, צבע הפנים, הקול ועוד ומגיע למסקנות בנוגע למצב הגוף וחוסר האיזון בו הוא נמצא ועל סמך זאת מסייע לגוף לנוע בכיוון של חזרה לאיזון. מקווה שעכשיו זה יותר ברור

ינוקא1

New member
גם כשאני כתבתי

שכנראה עשיתי "אבחון" קטן - הסתמכתי על תגובתך בה ציינת שאת "רזה מאוד" , וסייגתי את דברי באמירה "על פניו נראה". כמובן שאין תחליף לאבחון מסודר על ידי מטפל.

למעלה