חשוב לי לשמוע כמה שיותר דעות

• פותח הנושא odery
  • פורסם בתאריך

odery

New member
חשוב לי לשמוע כמה שיותר דעות

לא סגורה אם הניסוח החזל``י הבא מדויק,``הפוסל-במומו פוסל`,האם אתם מאמינים/חושבים שכאשר אדם די קרוב מעביר עליכם ביקורת,מעיר לכם על התנהגות או הלך מחשבתי,האם יסודה של אותה הערה היא באדם המעיר,האם לאותו אדם סובל/בעל אותה חולשה? ועוד:האם צריך בכלל לפרשן את הסיבות להערה/תוכחה או שזו בריחה מהתמודדות?

אמ.. אמ..

במידה מסויימת, יש זיקה לאדם עצמו בדברים שהוא אומר כשהוא נותן חוות דעת. גם כשמדובר באדם קרוב אלייך. הנקודות עליהן הוא מתמקד הן לרוב נקודות שמעניינות אותו / חשובות לו / הוא מתעסק בהן כרגע.. זה נכון לגבי חוות דעת על בחור/ה בשידוכים (תמיד יהיו כאלה שירחיבו את נושא המראה או הלבוש לעומת אלה עם ה"טוב לב"), זה נכון לגבי התגובות של הניקים כאן (תמיד יש את אלו שיתמקדו בנקודה קטנה שלא התכוונת אליה כי היא פשוט תחום שמעניין אותם), וזה נכון אפילו לגבי מה שהמורה שלך אומרת עלייך באסיפת הורים (איך אותה תלמידה יכולה להיות מלאך אצל מורה אחת ומלאך חבלה אצל האחרת...) הפלוס החיוני של החבר הקרוב הוא היכולת להכניס את עצמו למצב שלך ולנסות לענות לך משם את דעתו.

odery

New member
א.תודה

ב.אם את לוקחת קשה את ההערה,האם זה מכיוון שהיא נגעה בציפור פצועה ומסוכסכת פנימית?

לא הייתי מתנסחת "ציפור פצועה ומסוכסכת פנימית"

הייתי אומרת שזו נקודה שגם את חושבת עליה, לפחות בתת מודע, וגם אם לא - אז זו פשוט נקודה שכששמעת עליה - היא הפכה למשהו שאת חושבת עליו כחשוב ונכון..

odery

New member
מסכימה

עם משו כחשוב,קצת בסיכסוך עם עצמי לגבי הנכון.

"או שזו בריחה מהתמודדות" ?

הרי זה מאמר חזל לכאורה, בוודאי שזו לא בריחה מהתמודדות . כמובן שאין זה כלל מוחלט וקבוע, גם בתורת הפסיכולגיה יש כלל ידוע שאדם ביקורתי זה נובע מתסכולים עצמיים או נחיתות וכדומה.

odery

New member
לא מדובר על אדם ביקורתי.

מדובר על אדם קרוב שנראה היה שאכפת לו.למה נראה? כי אם מתעלמים מסעיף ב` ,מהפגיעה האישית ומהרצון לבדוק בציציותיו,שאין תכולות,אפשר לגלות בעצמך פחד ,האם אני אכן כזה? ואם לא,למה זה מכאיב/מציק/מאיים?

לגבי א` העלית נקודה מעניינת

(שמשומה אני מנחש מאיפה באה) ואני אנסה לקבל ממישהו תשובה. לגבי ב` תלוי מיזה.

נהרה222

New member
חוק הוא.

במסגרת עבודתי נצפו המון מקרים של הורה שבלי שיהיה מודע למעשיו, דורש מילדו שיהיה מה שהוא (ההורה) לא... אני עושה הקש.

לדעתי...

אם אותו אדם שהוכיח אותך הוא קרוב אליך באמת והוא או היא מכירים אותך ואת התכונות שלך, אז אין לו או לה שום אינטרס להעליב אותך ולהיפך- הוא רק רוצה לעזור לך ולכן לא על זה התכוונו חז``ל... מקווה שעזרתי לילה מקסים לכולם!!

רמבש א

New member
מה נאמר

האימרה הנ``ל כרגע אינני זוכר מהיכן מקורה בכל אופן כך: אדם שמעביר ביקורת על אדם אחר זה יכול להתפרש או כ...מספיק אני סבלתי בחיי מ א ב ג וכו` אנני מעונין לראות אותך במצב כזה (בדרך כלל מצוי בין הורים לילדים) או שהצד השני לא מסוגל לחיות אם השני עם תכונות כאלה (זה מוציא אותו מדעתו) או סתם אדם חסר סבלנות שלא יכול לסבול מישהו שונה ממנו (באופן כללי).

רמבש א

New member
לגבי החלק השני

זה כבר תלוי אם הדברים נשמעים לא רק מאדם אחד אלא מהסובב אז בהחלט צריך לתת את הדעת לזה...

אם דעתי נחשבת כדעה.

אז לי נראה שכתוב הפוסל דוקא הפוסל אדם אחד ולא שאומר על אדם רשע שהוא רשע שזה לא נקרא פוסל. זה גבי שאלה ראשונה.

odery

New member
זה מענין

אתה גורס שהפוסל-זה פסילה כללית? ז``א לא על מום ספציפי אלא על מכלול האישיות?

לא הבהרתי את עצמי מספיק!!

ככה זה ברור שזה על מום אחד רק לא אם ידוע שאדם זה יש בו את המום הזה. אם ידוע שיש באדם מום אז מה שייך לומר שאדם פוסל במומו?

רגע רגע..

אני נזכר. זה מדבר על פסילה של יוחסין. כמו ממזר, נתין, וחלל. וע``ז אמרו הפוסל במומו פוסל. כמדומני.

גלגל2008

New member
כשאתה מגלה בעיה אצל מישהו כנראה יש

לך בעיה מהסוג הזה ואתה רוצה להסתיר אותה אתה תולה אותו על השני!!!

למעלה