חשוב לי מאוד לקבל עצה

חשוב לי מאוד לקבל עצה

אני בת 18 יש לי בעיה חמורה מאוד אני משקרת בלי לרצות. אני משקרת לכולם לא בגלל שאני רוצה אני פשוט לא שולטת בזה אני יודעת שמי שלא מכיר אותי חושב לפי איך שאני נשמעת בפורם כלא יודעת מה אבל זה מציק לי שיקרתי לאנשים קרובים אלי לא שקרים גדולים אלה למשל כמו שיש לי רשיון נהיגה כמו למשל שטסטי לחול זה לא שקרים חיוניים אלה סתם פנטזיות אני לא מרגישה עם זה נוח ואין לי מושג איך לפתור את זה אם משהו יכול לעזור???????????? אשמח אם זה יעלם מימני

"מדבר שקר תרחק"

אני חושב שעיקר הנטיה לשקר בדברים כגון אלו שאת פירטת נובע מהערכה עצמית נמוכה, שעל ידי השקר את כביכול מרימה אותה. הפתרון לדעתי הוא, שתלמדי לקבל את עצמך כמו שאת.

לסולון האטלנטי

אני מאוד שמחה שהחזרת לי תשובה למרות שזה לא היה בפורום המתאים ואין לי עדיין מושג איפה הפורות המתאים בכול אופן אני חושבת השקרים זו בעיה שלא נובעת משום דבר או יותר נכון אין לי מושג מהיכן כי אני כן מעריכה את עצמי אני משקרת סתם כדי להרשים משהו או אנשים אני לא יודעת איך להפטר מיזה כי זה בעיה באמת שלא טוב לי עם זה אחרת לא הייתי מדברת על זה עם אנשים שאני לא מכירה!!!

העבודה על מידת השקר.....

הגאון מווילנא זצ"ל, טרם נסיעתו לא"י, השאיר לאישתו מכתב, בו - בין השאר, הוא כותב לה אודות חינוך ילדיהם. דברים נוראים הוא כותב על השקר, ועל מה עליה לעשות באם ילדיהם ישקרו. אחד הבעיות העיקריות הוא, אבדן האימון. כמשל הרועה והזאב. כי הרי סופו של כל שקר להיגלות, ואז....... נראה לי, שכאשר יוצא דבר שקר מפיך, ואת מרגישה אותו הרי מיד. תתקני אפילו ע"י שתאמרי מיד "סתם צחקתי" - "לא ברצינות". וכך לאט לאט תתרגלי שלא "להגזים", שלא לשקר. עבודה קשה, אבל שכרה בצידה. בהצלחה.

למעלה