חשוב!!! לכל בעלי חיות המחמד למינהם

hadarchay

New member
חשוב!!! לכל בעלי חיות המחמד למינהם

לפני כשבועיים קבלתי ממועצת "עמק-חפר" התראה שחיסון הכלבת של הכלבה שלי עומד לפוג. בנוסף צורף מסמך שאומר כך: הוראות לבעל הכלב: *חובה לחסן כלב מגיל 3 חודשיים ויש לחדש חיסון אחת לשנה (או.קיי, ברור וידוע) *חובה לסמן את הכלב בשבב אלקטרוני. זה כבר בכלל לא היה ברור לי. שמתי לב שצרפו עוד פרוספקט ובוא רשום שהזרקת השבב הוא חובה על פי החוק, עלות השבב 50 ש"ח, השבב מוזרק לכלב ומוחדר מתמחת לעור באזור הכתפיים שם הוא נאחז ברקמה. קבלתי צמרמורת בכל הגוף, מה פתאום שאני "אסמן" את הכלבה שלי בצורה כזו? מאיפה יש להם את הזכות? ממתי כלבים הפכו למחשב שמכניסים להם שבבים לגוף? אולי תחברו אותם למודם ותגלשו? אני מזועזעת ומסרבת בכל תוקף, זו הכלבה שלי, היא לא רכוש של שום מועצה או עירייה. אני קוראת לכם להגיב, לומר מה אתם חושבים והאם נתקלתם בעצמכם בתופעה המזעזעת הזו. תודה, הדר.

K A R I N

New member
אני חולקת על דעתך ../images/Emo107.gif

"סימון" הכלבים נועד לטובת הכלבים, גודל השבב הינו כגודל ראש גפרור, והחדרתו כרוכה בכאב הזהה לכאב זריקה רגילה. מדוע החדרת השבב הינה לטובת הכלבים?! כיוון שכך ניתן לזהות (בעזרת מכשיר העובד על עיקרון זיהוי של ברקוד) את מספר הכלב, ולכל מספר כלב בעירייה צמודים פירטי הבעלים. כלומר אם כלב אבד/נגנב/ננטש ניתן לזהות מיד את בעליו, ולהחזירו לבעליו/ לאתר אנשים שנוטשים את כלביהם וכו´. אוהבת, קארין

קודם כל, לדעתי, את לא חייבת לחסן את

הכלב אצל הוטרינר בעמק-חפר. יש אזורים מסויימים בארץ - שבהם עדיין אין שבבים, ואז - זה חיסון כלבת רגיל. אני לא בטוחה בזה - אבל - אולי תוכלי לנסוע לוטרינר במקום אחר ולתת לכלב שלך חיסון אצלו, ולקבל ממנו אישור שהכלב חוסן. נכון שיש לשבב יתרון במציאת כלבים נטושים/אבודים. אם כי, אני יודעת שיש במכלאות גם כלבים עם שבבים שננטשו ע"י בעליהם. חוצמזה, כמו ששנטי ציינה -יש מס´ קוראי-שבבים, ולא בכל מכלאה יש את כל הקוראים, כך שלא תמיד זה אפקטיבי. אמר לי פעם וטרינר - שהשבב, כמו החיסון, הוא בעיקר - לטובת המועצות והעיריות, ולא ממש לטובת הכלב. הוא טען שיש לעיתים בעיות עם השבב (יש הטוענים שהוא עשוי מחומר מתכתי שעלול לגרום לסרטן...וכו´), וגם חיסון הכלבת כשלעצמו - מרביתו משמש כאגרה נוספת לעיריה, ועל-כן החובה לתת אותו פעם בשנה.

למעלה