חשוב לכל לומדי וניבחני הנהיגה .

dor119

New member
חשוב לכל לומדי וניבחני הנהיגה .

תלמיד כתב לי לפני כמה שעות וביקש את תגובתי על העובדה שנכשל במבחן מעשי
מפני שלא עקף .
אני מעביר כאן את תגובתי כלשונה .

חברים .
לי מאד חשוב שכל תלמיד שניגש למבחן יקרא את הקטע שאני כותב כאן יבין ויפנים ,
לא רק אתם שקוראים עכשיו אלה גם כאלה שעוד לא התחילו ללמוד ובבוא היום יהיו כאן בפורום.
נמאס לי לחזור על הדברים .
אם היו כאן מנהלים כמו שצריך היו לוקחים כל תגובה עניינית שלי והיו שומרים אותה ומפנים כל תלמיד
שלומד או שעומד לפני בחינה מעשית שיקרא טוב טוב מה שאני כותב . כל מילה חשובה .... כל נושא שאני כותב
עליו חשוב וכל "טיפ" יכול לעזור לכם לעבור את המבחן .
אני כותב דברים שחשובים לבוחן במבחן , אני לא בטוח שמורים מודעים לנושאים האלה מה שבטוח הוא שמסר חד משמעי
לא יוצא מהם לתלמידים לקראת מבחן.. אני רואה את זה כמעט כל מבחן ... וזה מתסכל מאד .

עד כאן הקדמה ועכשיו לגופו של עניין :

כתבתי כבר עשרות פעמים כאן : מבחן נהיגה זאת לא נהיגה רגילה , אתם לא באים להעביר 25 דקות
להתחמק מלעשות פעולות שיראו לבוחן שאתם ראויים לרישיון ולצפות שהבוחן ירחם עליכם !
זאת לא עברת תנועה לא לעקוף בסיטואציה שהבאת אבל במבחן זה בפרוש מכשיל . נקודה .
מתי כבר תבינו ותפנימו ??!!!
בוחן בא למבחן לראות נהיגה , תפקיד הבוחן לייצר מסלול שבו אפשר לראות כמה שיותר .
המבחן אומנם 25 דקות אבל נטו הוא 12-15 דקות במקרה הטוב .
אם אני לוקח את עצמי כדוגמא מסלול קלאסי שלי עובר 3-4 צמתים . יכול ויהיה מצב שבמבחן
אני לא יכול לראות כלום ב...4 הצמתים האלה כתוצאה מים של סיבות שאני לא יפרט אותם עכשיו
ויכול גם להיות שאני לא יראה משהו משמעותי בשאר המבחן ...תאמינו לי שיש לא מבחן אחד כזה ביום
ולפעמים רוב המבחנים הם כאלה ..... איך בדיוק אני יכול לקבוע תוצאה ??
ולכן כשיש הזדמנות לראות עקיפה ואתה נמנע ממנה ...גמרת את המבחן !!
כשבוחן יושב ומייצר תוצאה למבחן אירוע של הימנעות מעקיפה מקבל משקל גדול בעיקר אם המבחן התפתח
בצורה שהוא לא ראה דברים חשובים במקומות אחרים , אפילו אם הם התרחשו ללא אשמת התלמיד / הנבחן !.

היום אחד הנבחנים שבחנתי נכנס לעקיפה בכביש בין עירוני ( 100 קמ"ש ) בעקיפה אחת התערבתי 4 פעמים
אם זה מילולית ואם זה פיזית .... כשיש לי אירועים כאלה איך בדיוק אני צריך להתייחס למי שנמנע מעקיפה !!

האם זה מספיק ברור !!!???

לבוחן יש מעט זמן למבחן אפקטיבי בזמן הזה צריך לראות והרבה , לא ראה הבוחן או יותר נכון אתה התלמיד
מנעת ממנו לראות ... אתה תבוא עוד פעם לא יהיו פשרות כאן , תכניסו את זה טוב טוב לראש

דור תדע שהרבה ממה שכתבת עזרו לי לעבור את הטסט שלי

לפני שבועיים עברתי טסט ואמרו לי שעברתי אצל בוחן שקשה מאוד לעבור אצלו כי הוא קפדן מאוד מקווה שכל תלמיד יפנים את מה שאתה רושם ומייעץ תודה

שלא תבין לא נכון היה לי מורה הכי טוב שיכולתי לבחור הוא לימד

אותי הכי טוב שיש את כל מה שצריך וגם מעבר אבל זה טוב לשמוע גם עצות של אחרים שמבינים

boga man

New member
יש לך אפשרות

לצרף את הדברים שדור כתב בפורום בצורה מסודרת לכל מי שבקרוב ניגש לטסט?
&nbsp

מה שמצאתי שדור רשם בקישור המצורף בהצלחה בטסט

http://www.tapuz.co.il/forums2008/Taglines/default.aspx?forumid=783

0bama1

New member
טסט זה דבר מיותר לחלוטין שטויות !צריך לשנות את כל שיטת לימוד

הנהיגה .והמורה הוא זה שצריך לאשר אם התלמיד בסדר כן או לא .צריכים להחליט על מינימום של 100 שעות נהיגה להוריד את מחיר השיעור להבטיח למורה סכום פר 100 שעות .כך שכל מורה ידע מה הוא מרוויח .לא תהיה תחרות בין המורים על תלמידים .וכך יווצר מצב שהתלמיד ילך למורה המקצוען יותר לרכב טוב יותר בעיניו .יחד עם זאת לא כל אחד יכול להיות מורה נהיגה .יש להחמיר את הקרקטוריונים לקבלת מורי נהיגה .יש להביא אותם למצב של בוחנים .וכאשר יהיה ספק למורה או למורים לגבי תלמידים ישלחו אותם לוועדת "רבי בוחנים "שיבחנו אותם עד שעתיים בנהיגה רציפה ויחליטו אם התלמיד צריך לעשות שעות נוספות או שיפסלו אותו מלקבל רשיון נהיגה .לא כל אחד יכול להיות נהג ,ולא כל אחד יכול להיות מהנדס ,ומכונאי וכן הלאה עד כאן חלק א'

dor119

New member
obama1

לא יודע בן כמה אתה אבל התיאוריה שלך פשטה מזמן את הרגל .
איפה שאין בחינה מסודרת זה מקור לשחיתות , זה מקור לשמור לי ואשמור לך
וזה מקום למסחרה כספית .
אין כאן שאלה בכלל , גם אם סביבך יש אנשים הגונים וישרים שרוצים וחשוב להם ללמד נהיגה
אותם אנשים בדיוק "יעגלו" פינות כשיהיה להם את אותו אחד שלמד ונהג את ה..100 שעות
שאתה שואף אליהם ואולי אפילו יותר ובמשקפיים אובייקטיביות לא ראוי לרישיון הוא יקבל אותו מהם .
אין מה לעשות זאת המציאות .
ובמגזר הערבי תהיה חגיגה שלא נראתה כדוגמתה... למי אתה נותן לשמור על השמנת ....לחתול ???
אם יש היום 450 הרוגים בשנה מתאונות דרכים תוך 5 שנים מביטול מבחן הנהיגה תרשום לפחות 1000 הרוגים !!

0bama1

New member
תרשה לי לחלוק עליך .ולידיעתך התאוריה שלי מעשית ועובדת ולא

חשוב כרגע היכן .בנושא "שמור לי ושמור לך "גם היום זה קיים ועוד איך קיים ! אבל לפחות לאחר חובת ה100 שעות הנהג יהיה נהג .ובתנאי שיפתחו מומחים ובהם אנשים כמותך ,מומחים לרכב כבד ואוטובוסים .מערכת שעות ללימוד נהיגה .ובמערכת זו יוכנסו אלמנטים של נהיגה בשטח בנוי קל/בינוני .נהיגה בין עירונית קלה בינונית .נהיגה בשטח הררי בינוי כבד .בכל הדרכים שהוזכרו ילמדו לעשות זאת גם בלילה /ערב .כיצד זה יעשה יש לי דרך {אבל זה לא לעכשיו }מי שיעגל פינות ויתפס יועמד דין על פי חוק שיחוקק בכנסת .מספיקה פעם אחת בלבד שמורה יכנס ל3 שנים .וכולם יבינו !לשם כך תוקם יחידת מעקב רצינית ללא משוא פנים שתעזר במשרדי חקירות ותעקוב אחרי מורים .זה יעלה למדינה הרבה כסף יחסית ,ויחסוך למדינה המון כסף ולא יחסית .מתאונות נפגעים וכו .כך שאני מצטער לא מסכים אתך כשאתה משלים עם "אין מה לעשות זו המציאות "
במציאות יש להעביר את מורי הנהיגה השתלמויות תוך כדי עבודתם .ולהעלותם לדרגת בוחן שיקבל סמכות להעניק רשיון נהיגה לתלמיד .כאשר מעליו יונף שוט של " לא כדאי לך להתחכם " המגזר הערבי לא מדאיג אותי יותר מהמגזר היהודי ששם כולם צדיקים ישרים כסרגל ולא עושים פשעים בכלל .גם עליהם יוטל פיקוח .ביקורי פתע של חוקרים ושאלות שישאלו על ידם .כמובן שלכל מורה תהיה מן מחברת שבה יכתב עיי המורה מה נלמד היום בהתאם למערכת .והערות לתיקון לשיעור הבא .על מנת שהמורה יזכור על מה צריך לעבוד יותר .הוא יחתום והתלמיד יחתום .והורי התלמיד שיעיפו גם מבט גי זה ילדם או בתם .
יש לי עוד דברים לכתוב לך .אם תרצה נמשיך את הדו שיח .והייתי רוצה שגולשים יעקבו אחרי ההתכתבות הזו ואולי ילמדו שחיי אדם קודמים "לקבלנות" עד כאן בינתיים .

dor119

New member
0bama1 תגובה ....

שלום .
ראשית רצוי שתזהה את המקצוע שלך ומאיפה אתה .... אני פעם ראשונה קורא אותך, אתה מנסה להמליץ כאן על שיטות ללימוד נהיגה כך שרצוי
שנדע עם מי יש לנו הכבוד להתכתב .
לגופו של עניין :
תראה ידידי אני במקצוע הבוחן כבר 23 שנים עברתי לא מעט פרשיות שחיתות בתוך משרד הרישוי , בהם מעורבים גם ובעיקר מורים לנהיגה וגם בוחנים לצערי .
מידי כמה שנים מתגלות פרשיות שחיתות , לצערנו יש כבר כל כך הרבה שיש גם תוצאות . בתי במשפט " מרחמים" על אשמים . אתה רואה את זה על כל צעד , לא רק בהוצאת רישיון נהיגה . אלה כמעט בכל תחום . כשתופסים שר אוצר לוקח שוחד והעונש הוא 5 שנים בית סוהר זה צחוק , על שוחד צריך לקבל 20 שנה בלי הפחתה על התנהגות טובה , למען יראו ויראו כל הסובבים על שוחד צריך לקחת את הפנסיה !! רק עם עונשים חמורים כאלה המערכת יכולה להרתיע ..פחות מזה זה ממש צחוק .
אותו שר אוצר שכבר יצא מהכלא יושב היום על פנסיה של 20,000 ש"ח !!! זאת לא הרתעה של מדינה שמתמודדת עם שחיתויות כל יום כמעט ! .
בשנת 1997 התגלתה פרשת שחיתות גדולה במחוז הצפון בעקבותיה נעצרו כ: 50% מהבוחנים בצפון ...היום אחרי 18 שנים אני יכול להגיד לך שאומנם 20 הבוחנים האלה לא עובדים אבל רק 5 מהם ישבו בבית סוהר כשהעונש המירבי היה 3.5 שנים !! מזה תוריד שליש ותראה כמה ישב הפושע הכי גדול !! ( עפ"י ביהמ"ש ) .
גלשתי כאן לנושא שלא קשור בכלל ללימוד הנהיגה... אבל זאת תשובה לפוסט שלך " איך יאכפו את ה 100 שעות לימוד מעשיים " !

מיקצועית אני יכול להגיד לך : בהרבה ממדינות העולם הנאור אין בכלל מבחן נהיגה ואין 100 שעות נסיעה בתנאים משתנים .
כאן בארץ יש מבחן נהיגה של 20-25 דקות שלצערי לא ממצא בכלל בגלל הזמן המוגבל והאפשרויות המוגבלות של הבוחן ועם כל זה מקטרים על כל פיפס
ומכשילים לעיתים על כל פיפס .
ההצעה שלך אולי טובה אבל לא מציאותית בארץ עם התרבות של האנשים ותרבות התכמנות שלנו .

boga man

New member
דור, תודה רבה על העזרה בפורום לתלמידים

יש אפשרות לקרוא הודעות שכתבת או טיפים בצורה מסודרת, יש איזשהו קובץ שתוכל להוסיף כמעין סיכום שחשוב לקרוא לפני שניגשים לטסט?

dor119

New member
תגובה .

אני כותב לא מעט גם בפורום הזה וגם בפורום המקביל ב fxp
בשניהם תחת השם dor119 .
במהלך השנים האחרונות כתבתי מס' מאמרים שמופיעים כאן למעלה , ולא מעט מאמרים שלצערי לא נשמרו בצורה מסודרת .
תמיד ביקשתי ממנהלי הפורומים לשמור ולתעד ...לא תמיד עשו את זה .
תלמידים באים והולכים . תלמיד ממוצע נמצא בפורום בין 6-8 חודשים , אחרי הרישיון בד"כ עוזבים את הפורום .
גם מנהלי פורום באים ןהולכים ... אני נשאר כאן ,אבל לי נמאס לחזור על דברים .
השקעתי בפורומים שעות ארוכות מזמני בכדי לעזור ולנסות להציג את הבוחן והבחינה באור אחר ממה שתלמידים וחלק מהמורים
עושים ממנה .
יש לא מעט תלמידים שכתבו לי שבזכות הדברים שכתבתי עברו את המבחן ..זה אולי השכר שלי וזה מספיק ויותר
אני מציע למי שאיכפת לו לעבור על הדברים שכתבתי לפי שם משתמש ..לא רק לקרוא אלה להבין ואם יש לכם שיעור או שניים
ליישם את מה שאני כותב ... תאמינו לי זה שווה . אני כמובן יענה על שאלות אם יהיו כאלה .

כל תגובה שלי היא טיפ , אני מידי פעם כותב על תחושותי ומה עבר עלי ביום מבחנים , בעיקר אם משהו ( לקוי ) סידרתי שראיתי .

בהצלחה .

אפשר קישור לפורום השני?

תודה על העזרה דור!! העצות שאתה נותן הן לכל החיים ולא רק לעבור מבחני נהיגה!
אני אחשוב על כמה שאלות לקראת הטסט לשאול.

יש אפשרות להריץ שם חיפוש לשם משתמש של דור?

כי בפורום הזה אפשר, אבל שם אני לא מצליחה לעשות את זה..

למעלה