חשוב מאוד..בבקשה עזרה=\

sigsig63

New member
חשוב מאוד..בבקשה עזרה=\

אז ככה .. אני מתנדבת בעלת פרופיל 25 (שייכת למרפאה האזרחית) התגיסתי לפני כחודשיים כולל טירונות של שבוע .. יצאתי גם דרך קבן פטור רפואי נפשי בגלל שהיו לי בעיות בבית והרגשתי מאוד רע נפשית ..לא רוצה לפרט כל כך ואז החלטתי להתנדב..אני כבר בת 19 וחצי .. לקח זמן עד שגייסו אותי העניין הוא שמאז שהתגייסתי ממש רע לי כל הזמן והמצב הנפשי הולך ומדרדר ונהיה כמו אז באותה התקופה שהוצאתי את הפטור.. בקיצור סיפור ארוך ניסיתי לעבור תפקיד ולא הלך .. ואני החלטתי שהכי טוב יהיה שאני פשוט אצא שוב מהצבא על 21 גם המפקדת שלי בעד זה .. כרגע זה בתהליכים הבאתי לה מכתב מהפסכיאטר האזרחי שלי והיא אמרה שצריך להעביר את זה לתא מתנדבים ולחכות ולראות השאלות שלי הן: *כמה זמן לוקח לצאת מהצבא?הפסכאטר שלי אמר לי שזה אמור להיות מיידי ובתא מתנדבים אמרו לי שזה יכול לקחת שבועיים או 3 ... אי אפשר לדעת..אני פשוט לא מסוגלת להשאר שם עוד יום אחד נוסף(תפקיד לא פשוט בנפגעים)( *האם באמת יש סיכוי שאני דופקת לעצמי את החיים כשאני יוצאת מהצבא על נפשי ?אפילו שיש לי סיבות טובות ?בעבודה?בלימודים?עם חברים?וכו'..? * מה הסיפור לגבי רשיון נהיגה ?? לא יתנו לי להוציא?יחזירו אותי לצבא?לא הבנתי *מה לגבי כל המענקים וכאלו שמקבלים בסוף שירות?משהו רציני שאפסיד אם אצא? אני נורא חוששת מהיציאה מהצבא.. אשמח אם אוכל לקבל תגובות ותמיכה כי באמת ממש רע לי שם=( תודה

kdani

New member
יציאה מהצבא

אין לי תשובות לרוב השאלות. אני אנסה בכל זאת. לגבי פגיעה באזרחות - מאוד מאוד תלוי, מה תרצי לעשות. בהמון תחומים אף אחד לא יתעניין בעבר הצבאי שלך במקומות שיתעניינו יעריכו את זה שהתנדבת, במקומות שידרשו שירות צבאי מלא, תהיה בעיה. לגבי מענקים - הם נגזרים ממשך השירות. אבל זה לא לוטו, כמה אלפי שקלים, ומה זה כסף לעומת בריאות הנפש שלך. לגבי הרשיון - אין לי מושג, אבל אף אחד לא החזיר משהו לצבא בשביל זה. אני מכיר הרבה 21 ניקים עם רשיון (למרות שאצלם זה לא נפשי אלא רפואי, לא יודע אם זה בכלל מצויין ברשומות). השאלה אם לא עדיף לך לנסות תפקיד פחות קשה מבחינה נפשית (נפגעים זה מקום לא פשוט גם לאנשים בלי בעיות מהבית), במקום לצאת עכשיו (אחרי שכבר עשית את הצעד להתנדב). בכל מקרה - שבועיים או שלוש זה לא סיפור, אם נשארו לך ימי חופש, תקחי אותם, ברגע שיודיעו למפקדיך שאת בדרך החוצה, כבר יהיה לך קל יותר.

sigsig63

New member
המפקדת שלי כבר יודעת שאני בדרך החוצה

היא המליצה ואני גם החלטתי שזה הכי טוב ונכון בשבילי ובשביל כולם השאלה אם מישהו יודע כמה זמן כל הסיפור הזה יקח עד שיוציאו אותי מהצבא שוב ?אחרי שכבר יש לי את המכתב מהפסכאטר? תודה על תשובתך אבל בכל זאת לא הבנתי לגבי הרשיון נהיגה והחזרה לצבא?מישהו יודע ויכול לענות??

kdani

New member
כנסי ללינק הזה, יש פה הרבה תשובות

http://www.army.co.il/forum_articles.asp?Fnumber=12&ArticleID=76 דני

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
תמיכה

שלום SIGSIG, דבר ראשון זה מאד יפה שהחלטת להתנדב למרות שהיה לך פטור, שאת מחשיבה את התרומה למדינה. מצד שני בריאותך כנראה חשובה יותר מההתנדבות, לכן, אם את מרגישה שאת לא מסוגלת להחזיק מעמד, עדיף אולי שתצאי מהצבא, ואולי תנסי להתנדב לשירות לאומי, מסגרת פחות לוחצת, יותר משוחררת, אולי זה יותר מתאים לך. לגבי שאלותיך, נראה לנו שעדיף אולי לשים אותן בשלב זה בצד, הרי לא תשארי בצבא שבו את כל כך סובלת בגלל רשיון נהיגה. יחד עם זאת, נראה שבשוק האזרחי נמצאים אלפי צעירים, כמוך, שקיבלו פטור מהצבא, בגלל סיבות שונות, והם לומדים, עובדים ונוהגים במכוניות. כדאי אולי ללכת על זה יותר בקלות, להשתחרר מהצבא, ובמקביל מהלחצים, לחזור לעצמך, ולהמשיך בחיים עם מינימום סבל. בהצלחה, תחזרי לעדכן מה קורה אתך.

ninga2

New member
בעיקרון לא אמור לך להיות בעיה

גם זה מעוגן על פי חוק... לגבי רישיון תלוי מאוד על איזה סעיף את יוצאת..גם אם תצאי על סעיף חמור בסה"כ יבקשו ממך לגשת למבחן טיפשי כלשהו...שכל מה שהם רוצים זה ת500 שקל אגרה על המבחן הזה

למעלה