חשוב מאוד בבקשה תכנסו!

zabcde

New member
חשוב מאוד בבקשה תכנסו!

שלום זאת שוב אני.. אני עדיין מנסה ללמוד להיסטוריה.. ואני מבינה את החומר אבל פשוט לא מצליחה לזכור אותו ואני כבר מאוד מיואשת!!! קראתי שלפעמים בגלל חרדה המוח "נאטם" ולא נכנס עוד חומר חשבתי אולי לקנות טיפות הרגעה כמו רגיעון ואז לנסות ללמוד מה דעתכם בנושא? חשוב לציין שיום רביעי יש לי מתכונת שהיא תיהיה הציו הגשה שלי ויום חמישי לאחר מכן הבגרות!

דליה.ד

New member
אני אישית,

לא מאמינה בכל מיני טיפות, אבל אני מאמינה בחרדת בחינות... הדבר היחיד שאני יכולה להמליץ לך, כרגע, הוא ללמוד כמה שאת יכולה, ולהפסיק להלחיץ את עצמך שאת לא זוכרת...זה עוזר לך לא לזכור באמת... ארגני את החומר עד כמה שאפשר בטבלאות או תרשימי זרימה, סכמי וכתבי בנקודות. קחי לבחינה שתיה ושוקולד או כריך - זה מסייע להרגע ולהרגיש נינוחות. בבחינה עצמה: סמני מראש איזה שאלות את יכולה לענות (אפילו באופן חלקי), התחילי בשאלות שאת יודעת הכי טוב ועני כמה שאת יכולה. הגיעי לשאלות יותר קשות בהמשך. נסי לנצל את הזמן ביעילות ולהקדיש מראש לכל שאלה זמן מסויים. אם את מרגישה שאת נלחצת, עצמי עיניים ותרגלי נשימות עמוקות - זו טכניקה של הרפיה. נסי לענות כמיטב יכולתך ואל תשנני לעצמך שאת לא יודעת אלא כתבי על מה שאת כן יודעת. אני מאמינה שמהרגע שתתחילי לכתוב החומר יתחיל לצוף "ויעלה" לתודעתך. נצלי את כל זמן הבחינה, אל תתיאשי מראש ותוותרי, השארי לשבת, התרכזי ותתחילי לכתוב - אפילו כטיוטה זה יסיע להצפת החומר. ובהצלחה!

zabcde

New member
שאלה

ניסיתי כבר הכל באמת! אולי אני פשוט יקרא כל סיכום 3 או 4 פעמים וילך ככה לבחינה.. את חושבת שהחומר יעלה לי?

מה שלי עזר

היה לא לקרוא שוב ושוב את הסיכומים, אלא לנסות לענות על שאלות. נגיד לעבור על מבחני מתכונת/בגרות ישנים. זה מכריח אותך לנסות טולארגן מחדש את מה שיש לך בראש איפשהו, ונותן לך גם נקודת אחיזה. יותר קל לחשוב מה אני זוכרת על משהו ספציפי, מאשר מה אני זוכרת מכל החומר שלמדתי. וגם - זה הדבר היחידי שמרגיע קצת את החרדה, כי אם את עוברת על מבחנים ומגלה שאת מצליחה לענות על שאלות, את רואה שאת יכולה. וחוץ מזה אני בתקופת מבחנים לוקחת rescue. אבל לי יש בעיות קצת אחרות.

לא צריך לזכור את כל החומר.

חייבים לדעת את רוב החומר, לדעת להסביר מה יודעים ולדעת להתחמק ממה שלא יודעים. כשאת עונה על שאלה עלייך לזכור את הגורמים המרכזיים בתשובה, אחדים מהגורמים השוליים ככוריוז וכדי להרשים מעט וחשוב שתדעי לנסח תשובה ברורה ועניינית. לאנשים שזוכרים הרבה מאוד על כל נושא יש בעיות אחרות כגון: הבדלה בין עיקר לטפל והבנה שחלק מהתשובה הם צריכים להשמיט כי אין להם זמן לכתוב כל מה שהם יודעים. הבנה כמה להשקיע בהמשך לימוד ההיסטוריה במקומם של מקצועות אחרים שעליהם נבחנים וכיוצא בזה, קושי בבחירת השאלה שעליה הם לא יענו וכו'

למעלה