חשוב מאוד להקפיד על חמץ בפסח

evglev1

Well-known member
מנהל
אחותי וגיסי נזהרים מחמץ ולא אוכלים וגם מתרחקים כמו מאש מחמץ בפסח, אבל זה לא גורם להם להפסיק לנסוע בשבת או לצפות בטלוויזיה בשבת, או להתכתב ולהתקשר בסמאטפונים בשבת או להיות מול המחשב בשבת. בקיצור הם נזהרים מחמץ ולא שומרים שבת. וזה גם בנוסף לכך שהאחיינית שלה בבית ספר חילוני שבו בנים ובנות לומדים יחיד והאחיין שלי בגן חילוני שבו בנים ובנות ביחד. כך שאו שהרב מדבר שטויות או שהמסורתיים צודקים בגישה שלהם שהם צמים ביום כיפור, לא אוכלים חמץ בפסח ונמנעים מאוכל לא כשר, אבל לא שומרים שבת ובאים למסעדות לא כשרות אבל מקפידים לאכול אוכל כשר כמו שטענה אלונה ברקת כשרצה עם בנט ושקד בימין החדש.

marabo

Well-known member
אחותי וגיסי נזהרים מחמץ ולא אוכלים וגם מתרחקים כמו מאש מחמץ בפסח, אבל זה לא גורם להם להפסיק לנסוע בשבת או לצפות בטלוויזיה בשבת, או להתכתב ולהתקשר בסמאטפונים בשבת או להיות מול המחשב בשבת. בקיצור הם נזהרים מחמץ ולא שומרים שבת. וזה גם בנוסף לכך שהאחיינית שלה בבית ספר חילוני שבו בנים ובנות לומדים יחיד והאחיין שלי בגן חילוני שבו בנים ובנות ביחד. כך שאו שהרב מדבר שטויות או שהמסורתיים צודקים בגישה שלהם שהם צמים ביום כיפור, לא אוכלים חמץ בפסח ונמנעים מאוכל לא כשר, אבל לא שומרים שבת ובאים למסעדות לא כשרות אבל מקפידים לאכול אוכל כשר כמו שטענה אלונה ברקת כשרצה עם בנט ושקד בימין החדש.
יבגני, מה שאתה מתאר זה עיצת היצר הרע.
אם אתה לא שומר שבת אז גם אל תשמור פסח.
אם אתה לא עושה את הדבר ההוא אז גם אל תעשה את הדבר הזה.
חז"ל כתבו על זה במסכת אבות:
שכר מצווה מצווה ושכר עבירה עבירה.
לכל דבר החשבון שלא ואם אתה נופל בדבר אחד זה לאומר שאתה אמור לפול גם בדבר אחר.
תעשה כל מה שאתה יכול.

evglev1

Well-known member
מנהל
השמאלנים מאוד מקפידים. הם מכינים מלאי של חמץ לפסח.
ה"רוסים" הימניים הקפידו על זה לא פחות, לא יודע איך עכשיו. מה גם שהיום קל למצוא מקומות שמוכרים חמץ גם אצל בני הדודים וגם אפשר להחביא בחנויות במקומות שלא חשופים ללקוח שנכנס. אבל חילוניים גם ימניים וגם שמלאנים ובעיקר עולים מרוסיה מאוקראינה גלויי הראש.

רוב הזמן נח

Well-known member
ה"רוסים" הימניים הקפידו על זה לא פחות, לא יודע איך עכשיו. מה גם שהיום קל למצוא מקומות שמוכרים חמץ גם אצל בני הדודים וגם אפשר להחביא בחנויות במקומות שלא חשופים ללקוח שנכנס. אבל חילוניים גם ימניים וגם שמלאנים ובעיקר עולים מרוסיה מאוקראינה גלויי הראש.
דווקא הערבים מאוד אוהבים מצות.

evglev1

Well-known member
מנהל
דווקא הערבים מאוד אוהבים מצות.
בניגוד לשנאה שלהם למדינת ישראל ולציונות הם גם אוהבים מאוד שיהודים באים לקנות בחנויות שלהם ולמעשה לא העסקים שלהם לא יכולים לשרוד ללא לקוחות יהודים. כך שהם מתנהגים לפי הכללים של הביקוש וההיצע.

Harrington

Well-known member
מנהל
השמאלנים מאוד מקפידים. הם מכינים מלאי של חמץ לפסח.
לא חסרים גם שמאלנים שומרי מסורת. אמנם יש את קבוצת הפבלובים שמכינה תיקים שלמים ועומדת בתור בכניסה לבתי החולים בישראל עם 5 מצלמות נסתרות לפחות, אבל האמן לי שהם מיעוט זניח וגם זה בקושי.

evglev1

Well-known member
מנהל
לא חסרים גם שמאלנים שומרי מסורת. אמנם יש את קבוצת הפבלובים שמכינה תיקים שלמים ועומדת בתור בכניסה לבתי החולים בישראל עם 5 מצלמות נסתרות לפחות, אבל האמן לי שהם מיעוט זניח וגם זה בקושי.
כמו שיש דעה קדומה שאין ימנים חילוניים גם יש דעה קדומה שאין שמלאנים מסורתיים / דתיים. האמת בזמנו גם אותי הפתיע שחובשי כיפה בטלוויזיה או בהרצאה דיברו "נגד הכיבוש" ובעד מסירת שטחים.

Harrington

Well-known member
מנהל
כמו שיש דעה קדומה שאין ימנים חילוניים גם יש דעה קדומה שאין שמלאנים מסורתיים / דתיים. האמת בזמנו גם אותי הפתיע שחובשי כיפה בטלוויזיה או בהרצאה דיברו "נגד הכיבוש" ובעד מסירת שטחים.
זה לא עניין של דעה קדומה, אלא של קיצור בהגדרות. אם פעם אנשים היו מבינים מורכבויות ויודעים לזהות את האוכלוסיה על-פי קבוצות שונות, למשל שמאל-ימין, דתיים-חילונים וכדו', היום מקצרים ומכלילים את כולם בקבוצה אחת או שתיים וזהו. כולם עושים את זה לכל הכיוונים, על אף שזה כוללני, מכליל, גורף וכמובן רחוק מאוד מלהיות מדויק. כך יוצא שתחת שמאלנים מכלילים את החילונים, תחת ימנים את הדתיים וכו'.

למעלה