חשוב מחפש תשובה !!

giladf2

New member
חשוב מחפש תשובה !!

אני יצאתי מהצבא לפני בערך שנה בגלל בעיה בריאותית שהיתגלתה לי בצבא והיום אני הולך לראיונות עבודה וכל הזמן שואלים עשיתה צבא ואני אומר להם עשיתי שרות חלקי ויצאתי בגלל בעיה בריאותית ואנשיים שוללים אותי בדך כלל . לפני כמה ימים נירשמתי ללימודים באוניברסיטה ללימודי אדריכלות ואני מפחד שביום שאני יסיים את הלימודים אנשיים יסתכלו אלי בצורה של אחד שלא עשה צבא וכאלה והעניין זה שבאמת יצאתי מסיבה שחייבה אותי לצאת ומצד אחד אני לא חושב שאני צריך לתת הסברים לכל מנהל עבודה שאני בא עליו לראיון זה בערך הסיפור שלי רציתי לדעת אולי יש למישהוא איזה עצה טובה הוא ניסיון בנושא הזה כי זה באמת מפריע לי וכואב לי שמודדים בנאדם ככה בלי טיפת מידע מי אתה ומה אתה שבת שלום לכולם ותודה מראש !!.

Googlish

New member
חשוב מחפש תשובה...

ראשית כל, לא ניתן לומר ש"לא עשית צבא", מאחר ואכן השלמת תקופה מסויימת בצה"ל (לפחות לפי דבריך!). שנית, אינך אמור "לפחד" ללמוד ולנסות להצליח בחיים בשל יציאה מוקדמת מן הצבא, עקב נסיבות שאינן תלויות בך, ולהמשיך באשר אתה עושה. כשתבוא, בעתיד, לראיון עבודה, הבא עמך את תעודת השחרור, בה אמור להיות מצויין (לפחות למיטב ידיעתי) שהשלמת תקופה מסויימת בצה"ל והשתחררת ממנו בשל אי-אילו סיבות רפואיות (אמור להיות גם זה מצויין בטופס השחרור ובתעודה המתאימה), כך שאין צורך בנתינת הסברים רבים כל-כך בנושא הזה. אם תרצה לעבוד במשרד הביטחון כיועץ ראש הממשלה לנושא הגרעין וישנן חובות של מילוי 3 שנים ועוד 20 שנות קצונה בצה"ל, אזי אולי לא תוכל להתקבל לתפקיד, ואולם אם מדובר באדריכל בחברה פרטית, אזי אין כל עניין בלא לקבל אותך, אלא אם השתחררת על סעיף נפשי, ואזי תיתכן הרתעות קלה בשל ה"חשש" של המעסיק, וכמובן שלא אלה פני-הדברים במקרה שלך, אזי הסר דאגה מלבך, אינך נמצא במקום לא מתאים או לא בטוח. על-כן, השלם לימודיך בהצלחה ונסה, לכשתסיימם, להתקבל למקצוע המתאים בתפקיד המתאים ובטוחני שלא יהיה זה לרועץ מבחינתך בתפקידים מעין אלה (שהם מן המכובדים במשק). המון בהצלחה ושבת שלום.

giladf2

New member
תודה על התשובה אבל ...

בכל זאת אנשיים לא מבינים את זה וברגע שאתה מגיע למקום כלשהוא הם מבקשים הסברים . למרות שהרבה אנשיים אמרו לי שעם השכלה שבעזרת השם ואמן תהיה לי לא כל כך מעניין אנשיים צבא כי הפחד של אנשיים זה שעם לא עשיתה צבא ואין לך לימודים וכאלה אז אין לך סוג של מוסר מסויים אבל עם רואים בחור שלמד והשקיע וכאלה אז מיסתכליים אחרת לגמרי , תאמת אני מנסה לאמץ כל שיטה וכל טיפת מידע שאני מקבל מאנשיים שיותר גדולים מימני אבל תאמת שתמיד החששות הישארו ואת התשובה יש לי לעצמי כבר מימזמן התשובה פשוט היא: שהזמן יעשה את שלו, אבל החשש זה המעצבן . תודה בכל מיקרה עזרת/ה לי לדבר על משהו שמאוד הפריע לי ולא סיפרתי .

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
../images/Emo183.gif

יקר, המגבלות הבריאותיות והאחרות שאתה מספר עליהן לא מכסים על היושר הפנימי והכנות שאתה מראה.. אנחנו וחברי הפורום מעריכים אותך על האומץ לחלק איתנו את הרגשות והמחשבות שלך.. חשים בדאגה לעתיד שאתה מספר עליה.. עכשיו, מתחיל פרק חדש בחיים שלך וכשהלימודים לפניך, ניתנת לך אולי האפשרות ל"התמודד" ולהיערך מחדש .. במקום שהבריאות מפנה מקום לכוחות אחרים, יש לחלק הפנימי שלך מקום ואפשרות להתקדם מעבר לעבר.. כולנו כאן איתך ורוצים לשמוע ממך עוד בהמשך.

varui

New member
שירות חלקי

קודם כל אתה לא חייב לספר לאותם מאריינים למה אתה עזבת את השירות הצבאי כלומר יש חוק בכנסת שהוא חוקק לפני כמה זמן 1. לא ניתן לשאול על אופן שירות של חייל 2. לא ניתן לשאול על הוא אינו סיים את השירות הצבאי שלו ומה היא סיבה זה לא חוקי ממש אבל לצערי הרבה מעסיקים מתקשים על כך ושואלים את שאלות אם אתה יודע שדחו אותך בגלל שירות הצבאי את יכול לתבוע אותה בעל מקום

למעלה