על חרטטנות וציונים....
שלום לכם. אני מורה (לא בבית-ספר) וגם תלמידה (באוניברסיטה), וגם מדריכת מורים. למרבה הצער, למיטב ידיעתי, עם המצב הגרוע וירידת רמת הבגרויות בארצנו, מסתבר שבודקי הבגרויות מושפעים עד מאוד מחירטוטים וברבורים. שאלה על נפוליאון שווה 20 נקודות. -------------------------------- לא ענית עליה? 0 נקודות. ענית קצר ולא לעניין - קיבלת 5 נקודות, בשביל הספורט. ענית בצורה מתומצתת, קצר ולעניין - קיבלת 10 נקודות. הוספת לתשובתך הקודמת מעט חירטוטים אשר מרחו את תשובתך על חצי עמוד, שכולו חזרות על עצמך, מילות קישור ומילים כמו לעיל ולכאורה - קיבלת 15 נקודות. שזרת בתשובתך הקודמת, המחורטטת, כמה אמרות כנף בלתי קשורות בעליל לנושא, אבל הגעת לעמוד פלוס כמה שורות - 20 הנקודות שלך. דרך אגב, בבחינה בעל-פה לבעלי אבחונים וכו', בד"כ לאחר דקה של חרטוט מסביב לנושא תקבלו מעל 15 נקודות, בין אם עניתם לשאלה ובין אם לא, כל עוד תקפידו להיראות נחמדים לבוחן לאורך כל הדרך. ואני? אין אצלי פרסי ניחומים לתשובות לא קשורות. לא ענית למה שנשאלת? ציונך 0. אני מורידה נקודות על חרטטת. המשפט השני בתשובתך חוזר על הראשון במילים אחרות? יופי לך. הפרד מחמש נקודות. אלים מצידי? אולי... אבל, תוך 2-3 בחינות, פתאום אני מתחילה לקבל תשובות לעניין. שחר