חשוב! על צפייה מרובה בטלויזיה

חשוב! על צפייה מרובה בטלויזיה../images/Emo44.gif

לפני מספר ימים היה כאן דיון ארוך בנושא. כתבתי תגובה והיא נמחקה לי ולא היה לי זמן לכתוב שוב, אך יש לי משהו מאוד חשוב לאמר בנושא - אז אני מוסיפה: לפני מספר ימים שמעתי הרצאה של פסיכולוג מומחה לילדים (בנושא "מוכנות לכתה א´" - מאוד מעניין). הוא דיבר גם (ובלי קשר לנושא העיקרי של ההרצאה) על צפייה מרובה בטלויזיה. לפי דבריו קיימים היום הרבה מחקרים בעולם, ובעיקר בארה"ב, שטוענים שצפייה מרובה בטלויזיה פוגעת בהתפתחות המוח - הפגיעה היא פיזיולוגית. העניין נובע בגלל שצפיה בטלויזיה דורשת מהמוח עבודה בתדרים מאוד גבוהים, תדרים שאינם אמורים להיות בשימוש כ"כ אינטנסיבי וכן כך המוח מתרגל לעבוד לא בתדרים הרגילים שהוא צריך לפעילויות יומיומיות. דבר נוסף זה הצפייה לפני השינה - בשינה פועלים גלי אלפא שהם גלים איטיים. המעבר בין התדרים הגבוהים בשעת הצפיה לבין גלי האלפא שאמורים לפעול בשינה לוקח הרבה זמן ולכן השינה אינה אפקטיבית למוח. אותי זה הבהיל. וגם רק אם חלק מכל זה אכן נכון לי זה גורם לחשוב טוב טוב על כל דקת צפיה של ילדיי. לטענתו, מותרת הצפיה במשך שעה במהלך כל היממה ובכל מקרה לא לפני השינה. אני בטוחה שלא הבנתי הכל ובטח גם לא הסברתי הכי ברור. אם למישהו יש מידע בנושא אשמח לקרוא. לתשומת לב כולנו, הורי "המכורים".

אמאשל

New member
ובתוספת

בהדרכת העזרה ראשונה אמנון סיפר לנו שהתקפי אפילפסיה בגיל הנעורים נגרמים ע"י צפייה מרובה בטלויזיה וישיבה מול מחשב שגם במסך שלו יש את אותם המאפיינים של מסך טלויזיה. עדינה

שעה נשמע לי מאוד הגיוני ובריא

חוץ מהנזק שצוין אלא גם כדי בכלל להספיק לעשות דברים אחרים. אני מאוד מאוד מקווה שאוכל לעמוד בענין כי אני בעצמי מכורת טלויזיה (פתוחה רוב הזמן..) רשמתי לפני... תודה

אמיר.

New member
ואני שמעתי הרצאה...

על כך שהצפיה פוגעת בהתפתחות הדימיון (כי כשקוראים, או קוראים לנו, כמו ברדיו למשל - המוח משלים את התמונה וזה מפתח את הדימיון). וגם על כך שהצפיה היא פסיבית.. זה לא חידוש.

עירית ל

New member
רק שעה?

אין לי בעיה עם שעה כממוצע. אבל אם זו הגבלה על יום ספציפי אז אף פעם אי אפשר לראות סרט! ואני לא מדברת על הילדים, אני מדברת על עצמי. כלומר - סביר שגם המוח שלנו נפגע, לא?

ענבל30

New member
גם לי שעה ביום נשמע מעט ../images/Emo3.gif

אבל אני מביאה בחשבון שזה ממוצע, ושיהיו ימים (בעיקר בקיץ) שלא נראה טלויזיה בכלל! היום רומי לא רואה הרבה, מקסימום צפייה של חצי שעה פעמיים שלוש בשבוע, אבל היא עוד קטנה, וגיל ההתלהבות מהטלויזיה בא מאוחר יותר... אני מקווה ליזום פעילויות שלא כוללות ישיבה מול המרקע, משחקים, עבודות יצירה, טיולים, ביקורים אצל משפחה וחברים... יש כל כך הרבה מה לעשות... ואני בעצמי רואה טלויזיה די הרבה, אבל אין לי בעיה להפסיק
(כמו שלמשל אני עושה בזמן שאני עובדת)

למעלה