חשוב

sarale690

New member
חשוב


בס"ד

מה הדין של עוגה פרווה שנאפתה בתנור בשרי(הוכנס בו עוף שעתיים קודם לכן)????

תודה ושבת שלום.
 
תשובה

כל עוד העוגה לא באה במגע עם שאריות של בשר [כי מן הסתם היא נעשתה בתבנית אחרת] אז העוגה פרווה , ויותר מזה , אפשר גם לאכול אותה בארוחה חלבית כדין העושה פסטה בסיר בשרי נקי שיכול לאוכלה עם חלב.
[כמובן כל זה לדעת מרן זצ"ל, אשכנזים מחמירים בזה ויש גם ספרדים].
 

asaf2000

New member
לאשכנזים

כמדומני שלאשכנזים אסור יהיה לאכלה עם דברי חלב אבל ניתן אחרי זה לאכול חלבי.
 

BBBB333

New member
שאלה בנושא זה

הסיר הוא בן יומו , זה לא נותן טעם לשבח ויהיה אסור?
 

BBBB333

New member
והאם זה רק בדיעבד ולא לכתחילה?

במקרה של השואלת, זה היה בדיעבד...
 
תגובה

אדרבה הדין בתנור יותר קל מפני שבסיר הסיר בולע בשר כשבא איתו במגע ואז פולט את טעם הבשר לפסטה שבאה איתו במגע ובכל זאת אנחנו אומרים שמותר לאכול את הפסטה עם חלב.
בתנור אפילו אין מגע [אלא אם כן אופים באותה תבנית גם את הבשר וגם את הפרווה ואז צריך כמו בסיר פשוט להקפיד שהתבנית תהיה נקיה משאריות].

[מה שכן, להכשיר תנור משימוש בשרי לחלבי זה כבר לחכות 24 שעות ולהסיק אותו על החום הכי גבוה לחצי שעה, וגם בזה התבניות לא הוכשרו מבשר לחלב אלא יש להשתמש באחרות].
 

golan heights

New member
דווקא בעניין שימוש בתנור לבשרי וחלבי

ראיתי שהרב מוצפי אמר שאשכנזים נוהגים לחכות 24 שעות ולהבעיר ואילו לספרדים אין בעיה, לנקות היטב משאריות, להשתמש כמובן חובה בתבנית נפרדת או תבנית חד פעמי זה הכי טוב, להבעיר 10 דק על חום גבוה ולהשתמש בלי לחכות זמן.
 
תגובה

דעת מרן כמו שכתבתי. זה לא שחור או לבן, הוא כתב את זה כעוד סניף להקל ויש מצב טוב שגם הוא יודה להקל גם בלי ה24 שעות [או לפחות בלינת לילה שזה כחצי יום], אבל מכל מקום ככה הוא כתב , ולשונו שם הייתה להסיק את התנור "כחצי שעה או שליש שעה".
 
למעלה