חשופה ומתרגשת

חשופה ומתרגשת

הסקירה עברה בשלום. נספרו 20 אצבעות ו-4 חדרי לב, 3 כלי דם בחבל הטבור, 2 אונות במוח. יש לנו בת. סיפרנו לילדים. הם מצדם מאד מתרגשים וסיפרו הלאה. מצד אחד השמחה הזו שהכל בסדר עד כה (טפו טפו) מצד שני הפחד שמשהו ישתבש, בכל רגע, ושעכשיו כבר מדובר בהתמודדות משפחתית מורכבת ולא בעניין זוגי פרטי.
הריון מורכב.
בביניים הזה שבין הפחד לתקווה התחלתי להרגיש מדי פעם תנועות, אישורים קטנים לחיים שמתפתחים, וביחד איתן - בפעם הראשונה בהריון הזה - מחשבה פרקטית על היום שאחרי. כי 6 אנשים לא נכנסים בטויוטה קורולה שלנו.
מקווה מאד מאד. בקרוב מי שפיר.

רונית 294

New member
שמחה ממש לקרוא.

כמדומני יש לך 2 בנים ובת אז זה מסתדר מצוין לא? ובאמת שהעיקר הבריאות! מה הגיל של הכי קטן שלך אגב? והמון הצלחה במי שפיר ובהמשך!

תודה!

לא, יש לי 2 בנות ובן, והוא ללא ספק יהיה בעל נהדר.......! רק אותו שאלתי (אחרי הסקירה) מה היה מעדיף, אח או אחות, והוא אמר שאחות כי הוא אוהב בנות..... אז אין תלונות בענייני מגדר. אה, וחמותי ברכה אותי בברכת כן ירבו (בטח, אני ממש מתכננת לעשות את זה שוב). אבל מבחינתה סתם התמהמהנו, בגלל הצפיפות, החיים, שיקולים זוגיים וכאלה. אין לי כוונה לשתף אותה, שעל אף שאנחנו מאד מאד קרובות, מעולם לא סיפרה לי על כל ההפלות שעברה (והיו הרבה. בעלי בן יחיד ממש לא מבחירה). הגדולה תהיה ביוני בת שש וחצי והקטנה בת שלוש. עוד מעט מסיימת גמילה ועולה לטט"ח ואני מרגישה שיש לי ילדים ממש ממש גדולים :)

רונית 294

New member
וואו. ההפרשים בין הגדולים ממש קטנים...

אתם דתיים אגב? לא מכירה הרבה חילונים שרוצים 4 ילדים למרות שכבר יש להם ילדים מ 2 המינים.

אנחנו לא דתיים

אני מבית חילוני (מאד), הוא מבית מסורתי, המשפחה שלנו מסורתית. בכתה של בתי אנחנו נהיה (אמן!) המשפחה הרביעית עם ארבעה, מתוך 30 ילדים (שכונה חילונית). ויש לנו זוג חברים עם ארבעה ילדים - תאומות, בת ובן לקינוח. קראתי לאחרונה שהריבוי הטבעי בארץ עלה מ 2.6 ל 3.2 תוך ירידה בריבוי אצל משפחות ערביות וחרדיות ועלייה בריבוי אצל משפחות דתיות וחילוניות.

רונית 294

New member
קטע.

אני גם גדלתי חילונית ביותר. בעלי דתי וכיום הייתי קוראת לעצמי שומרת שבת יותר מאשר דתייה. הרצון שלי לילדים הוא כמובן לא מבחינה הלכתית או דתית. לפעמים קשה לי עם 2 ואני ממש חושבת שייתכן שנעצור בשלישי אם זה יהיה בן.

את לא יודעת את מין העובר?

אגב, לי היה הרבה יותר קשה עם שניים מאשר עם שלושה.... וגם הרצון שלי לא קשור להלכה למרות שאני לגמרי מבינה את הרצון בשני המינים, שנחסך ממני כשילדתי בת ובן.

רונית 294

New member
לא. לא יודעת.

גם בהריון הקודם שהיה אחרי האובדן לא ידעתי. יש לי בבית 2 בנות. בינהן הייתה אמורה להיות עוד בת. וכן. מקווה לבן הפעם אבל בכל מקרה אהיה מאושרת והעיקר הבריאות.

בשעה טובה!

מחזיקה אצבעות להמשך הריון תקין, עגול ומרגש

והכי כיף הרבה בנות. לפני כמה ימים בן הזוג ואני אמרנו שממש לא נתבאס אם יהיו לנו רק בנות ולא בנים (אם כי היום שבו נתחיל לעבוד על עוד ילד עוד רחוק).

וואו משמח מאוד!

איזה כיף לקרוא את ההקלה שלך!
איזה שבוע את?
איזה כיף שסיפרתם, זה משא לא קל... תרתי משמע
ולגבי מספר הילדים, היום חילונים מביאים יותר ילדים מפעם.
אנחנו גרים ביישוב דתי, ביני לבין עצמי אני מגדירה את עצמי מסורתית/דתייה ולא רוצה יותר מארבעה ילדים. הרוב פה עם ארבעה - חמישה ובעלי רוצה חמישה... קשה לי להאמין שארצה
וגם אנחנו עם המחשבה על רכב חדש אחרי הטויוטה קורולה המתוקה שלנו...
כרגע מחפשים גם טרייד אין שנוכל לתת את הרכב שלנו ולקנות אחר בתשלומים למה אין שקל מעבר.. מי תכנן עכשיו רביעי...

שירהד1

Member
מנהל
מיקה, לשאלתך- לגבי מגזרים פה-

יש פה בנות חילוניות (כמוני), מסורתיות ודתיות.
חסרות לי מאוד גם בפורום הזה וגם בפורום השני בנות מהמגזר החרדי והערבי, כמו גם דרוזיות ובדואיות...
ברור לכולכן שעניין ההפלות לא מדלג על אף מגזר, והיה משמח אותי לראות יותר פתיחות גם במגזרים הללו שהזכרתי.
כל מה שנותר לי בעניין זה הוא לקוות מאוד שלפחות בתוך המגזרים עצמן, הן זוכות להתייחסות ולאמפטיה הראויות.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

משתפת בתהיה לגבי המגזרים

לגבי ערביות, דרוזיות ובדואיות - מענין האם פועל פורום מקומי דומה בערבית. לא בדקתי, אבל אם מישהי כאן יודעת לשתף, אשמח להשכיל.
ראיתי שקיימים פורומים באתרי כיפה וערוץ7. התרשמתי כללית שהשיח בהם מושפע מהאמונה. לא יודעת לגבי המגזר החרדי על תת גווניו. גם כאן אשמח אם מישהי תדע להרחיב.

למעלה