חשיבה כלכלית

liatliat3

New member
חשיבה כלכלית

היי, אני חדשה פה ונכנסת לתהליך...אני בת 35 כמהה להיות אמא. ממשיכה גם לצאת ולנסות למצוא בן זוג אך במקביל ממשיכה בידיעה שאני לא יכולה לחכות לנצח.
יש לי חששות כלכליות והייתי שמחה לקבל קצת פרספקטיבה ממי שהתמודדה עם המתח הכלכלי.
אני מרוויחה לא רע אך בגלל שאין לי כלל נכסים או עזרה כלכלית מהסביבה (אולי רק בדברים חד פעמיים) אני חוששת. סליחה על השאלה הישירה אך כמה כסף צריך כדי לגדל ילד?... אני מאמינה שאין תשובה אחת ובכל זאת אשמח לדעת מה אתן חושבות.

שבת שלום

מרגנית2

New member
מנסה לחשוב איתך

קודם כל תתחילי לחסוך. זה מה שאני עשיתי. אמנם מצאתי בן זוג אבל נפרדנו כשהייתי בהריון ראשון. והייתי לבד. גם בהריון השני הייתי לבד.
ניסיתי המון עבודות. ניסיתי להיות עצמאית. זה לא קל עם תינוק.
עד היום פגישות עבודה בבית נדונות לכישלון.
הילד כועס בוכה מסתגר צועק.. כעת בן 13.
יש פה בעמוד משמאל בפורום שאלות ותשובות של כמה זה עולה לנו.
יש לך משפחה? את גרה קרוב למשפחה? זה מאד חשוב מבחינת ביביסיטר.
כעת כשהילדים גדולים אני משלמת אוניברסיטה דלק אוכל שכר לימוד בבית ספר. פסיכולוג. נעליים. בגדים. דמי כיס. ספרים. תרופות. גאדג'טים. טלפונים ניידים.
אין סוף הוצאות.
אבל אני לא שוקלת אף פעם להכניס בן זוג למישוואה. טוב לי לבד.
מקוה שעניתי..

אמאנחל

Member
מנהל
ברוכה הבאה

אכן גידול ילדים כרוך בהוצאה כלכלית. תסתכלי מצד שמאל של הפורום יש מדור "הודעות נבחרות" שם תמצאי קישור להודעה שעסקה ב "הוצאות חודשיות ממוצעות על תינוקות ופעוטות", תראי שם שיש טווח די גדול. אפשר להסתפק במועט.

את רוב הציוד הראשוני אפשר לקבל. צריך רק לפרסם (בעבודה, במשפחה המורחבת, בפייסבוק, בפורומים) שאת רוצה ציוד ואנשים ישמחו לתת. שידת החתלה, מיטת תינוק, לול, עגלה, אמבטיה, בגדים לחודשים הראשונים, עריסה, סלקל, אפילו מושב בטיחות לרכב, הכל אפשר לקבל. אם את מוצאת משפחה שבה יש ילדים באותו מין כמו שלך אבל גדולים יותר בשנתיים או שלוש את יכולה לבקש שישמרו לך את הבגדים, ואת מסודרת.

ההוצאה הגדולה היא על מסגרת לילד. רוב הנשים כאן נעזרות במעונות המסובסדים ואז ההוצאה היא כ 900 ש"ח לחודש. אם הילד נולד בחודשים כאלה שבשנה הראשונה את לא מספיקה לרשום אותו למעון, ההוצאה יכולה להיות גדולה בהרבה: משפחתון או תינוקייה בגן פרטי או מטפלת, יעלו הרבה יותר, תלוי באזור המגורים שלך. גם אם הילד במעון מסובסד את צריכה לקחת בחשבון שמדי פעם הילד חולה ואת צריכה מי שישגיח עליו אם את הולכת לעבוד. יש ימים שהוא חולה מאוד ומסכן, ואת נשארת איתו בבית ומנצלת ימי מחלה, יש ימים שהוא לא מאוד חולה אבל לא יכול ללכת לגן ואז אם יש לך הורים שיכולים להשגיח עליו זה עדיף, ואם לא אז צריך השגחה בשכר. אחרי גיל שלוש הילד נכנס לגן ציבורי ללא עלות, אבל הצהרון עולה לך 500 - 800 ש"ח לחודש, תלוי באזור ובסבסוד של הצהרונים.

ההוצאה הבאה בתור בגילאים האלה היא על טיטולים ותחליפי חלב. יש הרבה מבצעים ומנצלים אותם.

בזמן שהילדים קטנים את משלמת פחות מס הכנסה, יש עכשיו את נקודות הזיכוי לפי תכנית "נטו למשפחה", וגם מקבלת קצבת ילדים מביטוח לאומי. כמו כן אם משכורתך מאוד נמוכה יש מס הכנסה שלילי (בשמו הרשמי מענק עבודה), ואת מקבלת הנחה של 20 אחוז בארנונה. כדי לחקור עוד על הטבות וזכויות את יכולה להכנס לאתר "כל זכות", תגלי שיש הרבה הטבות נוספות למי שמשתכרת ממש מעט, כמו עזרה בשכר דירה. אבל מי שמשתכרת היטב מה שציינתי אלה ההטבות העיקריות.

ככל שתחסכי יותר עכשיו, כך תהיי יותר רגועה בהמשך.

המון בהצלחה!!

אמאנחל

Member
מנהל
נקודות זיכוי וקצבת ילדים

בשנת המס הראשונה לחייו לשל הילד תקבלי 150 ש"ח קצבת ילדים לחודש והנחה של עד 537.5 ש"ח לחודש במס הכנסה. (אם את משלמת פחות מס הכנסה מזה אז לא תשלמי מס בכלל).
יש באתר של ביטוח לאומי ובאתר של מס הכנסה מחשבונים נוחים לחישוב נקודות הזיכוי וקצבת הילדים.

אמאנחל

Member
מנהל
מממ, נראה לי שטעיתי בחישוב

אז תחשבו בעצמכן. ההנחה במס הכנסה גדולה יותר ממה שכתבתי קודם. לתאומים זה יותר, כמובן, אבל לא פי שתיים.

fialka3

New member
שאלה לגבי מעון

אני אנצל הזדמנות ואשאל שאלה בקשר למעון. בע''ה אני אהיה אמא יחידנית לתאומים. מסכרות שלי טובה. אני עדיין זכאית לסיבסוד או שיש איזה תיקרה, שאחריה משלמים מחיר מלא או בכלל לא מתקבלים?

אד י

New member
קודם כל את זכאית רק אם את עובדת

מעונות וויצו ודומיו מקבלים רק ילדים לנשים עובדות או לנשים שמוכרות ברווחה מסיבות כלשהן.
הסבסוד תלוי בהכנסה פר נפש במשפחה.
אם את מרוויחה ממש ממש הרבה לחודש, אז יכול להיות שלא תקבלי סבסוד מלא. את יכולה לבדוק בדיוק באתר של התמת, יש שם מחשבונים.
&nbsp

nhrc3

New member
סבסוד למעונות תמ"ת

רק מוסיפה שאחרי הרבה נסיונות עם המחשבון של סבסוד מעונות של התמ"ת גם אם את מרוויחה ממש הרבה נוסחת הסבסוד למשפחות חד הוריות היא עדיין משמעותית מאוד, כלומר יכול להיות שלא תשלמי 900 שח אלא 1200 אבל עדיין מהווה הנחה משמעותית ממחיר מעון אחר.

nhrc3

New member
תודה

פוסט מהמם. לי לפחות עשה הרבה סדר וקצת הרגיע. תודה :)

liatliat3

New member
תודה

תודה על התשובות המפורטות! מעריכה זאת מאוד :)
אני קוראת שוב ושוב את מה שכתבתן ומנסה לעשות קצת סדר.
מנסיונכן, האם הצלחתן להאריך את חופשת הלידה מעל 3 חודשים? בגלל שאם יחידנית היא המפרנסת אני מניחה שצריך להערך לכך מראש. למשהיא יש ניסיון בנושא?

אמאנחל

Member
מנהל
תלוי מאוד במקום העבודה שלך ובמצבך הכלכלי

בילד הראשון לא העזתי לקחת יותר מהמינימום (שהיה אז 12 שבועות), אבל זה היה מוקדם מדי. מה קרה? הגוף שלי מרד ונהייתי חולה, וכך "החופשה" התארכה לה. המחלה התחברה לחופשת חנוכה ואחר כך כבר היה בסדר.

&nbsp
בילדה השנייה כבר ידעתי שמצבי הכלכלי יציב ולקחתי תקופת לידה של חמישה חודשים סך הכל, חלקה בתשלום וחלקה לא בתשלום. אני מורה ומערכת החינוך, ואני מעריכה שכל מקום עבודה גדול מספיק, ערוכה לכך שנשים יולדות. זה היה מצויין, בתום חמישה חודשים הרגשתי מוכנה לגמרי לחזור לדבר עם אנשים מבוגרים. (בשבילי תינוקות קטנטנים הם משעממים).

liatliat3

New member
מעניין

מענין... גם אני מורה :)
איך נערכת לחודשיים הנוספים? (חסכת מראש?)
התאימו לך את המערכת שעות לזמנים שהיית צריכה לקחת את הילד?
הרגשת שהמשכורת שלך מסיפקה גם עבור המסגרת? (מטפלת/פעוטון/מעון)- לא סגורה איפה...:)

למרות שאני אופטימית מטבעי ומאמינה

במשפט שכל ילד מביא את הפרנסה שלו, עדיין כשאת אומרת שאת בת 35 בלי יכולות כלכליות, אני רוצה להגיד לך לעצור.
שכדאי להשקיע מאמצים בבניית זוגיות שיש בה פשרות משמעותיות, מאשר אמהות יחידנית נטולת אמצעים שבה יהיו פשרות לא פחות כואבות עבורך ועבור הילד. מציאת זוגיות מתוך עמדה של בת 16 שקיימת גם אצל רוב הרווקות בגיל 30 פלוס שונה מאשר מציאת זוגיות מציאותית. לרדת לגמרי מכל הדרישות למיניהן ולחפש מישהו שעושה לך טו בושרוצה את אותם הדברים שאת רוצה (למשל, קשר חם, משפחה, שנעים לך איתו, ושהוא יציב גם בחברות שלכם וגם בכלל).

בת דודה שלי עשתה בדיוק את זה. בגיל 36 הכירה מישהו אמר הלו אחרי חודשיים שאו שמנסים להביא ילד או שמפרקים, הם ניסו, היא נכנסה הלריון, התחתנו לפני הלידה. היום יש להם שני ילדים, והריון שלישי בדרך (והיא בת 40 פלוס). ודווקא אחיו שהתחתן עם מישהי אחרי 5 שנות זוגיות באהבה בלי פשרות בלי לחץ התגרש לא מזמן.

מה שאני אומרת זה שכדאי להיות ממוקדת בחיפוש בן זוג מתאים ופחות במסביב.

לגדל ילד עולה בין מיליון למיליון וחצי מגיל לידה עד צבא. זה נתון ממאמר שפורסם בנושא לפני כמה שנים.

וזה כשמדובר בילד בריא, והורים בריאים במשפחה ממוצעת. כלומר כאלה שיש להם עוד משפחה מהצדדיים שעוזרת באופן ממוצע וביומיום יש לעזרה משמעות ענקית גם כלכלית וגם מעבר.

העניין הוא שזה לא רק הכסף זה היומיום שהוא תובעני מאוד כלפי אמא יחידנית שגם אין לה כסף וגם אין לה עזרה. וזה גם לא מיטיב עם הילד. לא אומרת שזה לא אפשרי ואל אומרת שאין משפחות נהדרות ככה, אבל אם יש אופציה אחרת - תבחרי בה.
בהצלחה

יש משהו במה שאת אומרת אבל זה כמו להגיד

עדיף להיות עשיר, צעיר ובריא

ודאי שמבחינה כלכלית עדיף כשנמצאים בזוג ויש שתי משכורות
לדעתי, זו אחת הסיבות לנישואין בעבר (וגם קצת היום) הידיעה שכלכלית ולוגיסטית עדיף בזוג ועוד יותר כאשר לבן או בת הזוג גם כן יש משפחה שיוכלו לעזור
אני מאמינה גם שחלק לא קטן מהרבה נשים היום שנמצאות בזוגיות לא אידאלית עבורן (כזו שבה כבר אין ממש אהבה או משיכה כמו פעם או שבן הזוג סתם מעצבן) היו הולכות כבר מחר להתגרש ועושות מה שהן רוצות אם הן היו מרוויחות משכורת כמו של מדונה אבל לרובן אין את הפריווילגיה הזו ולכן הם ממשיכות בקשר. רובן, כמו גם רובנו, לא שייכות לקטגוריה הזו.
אני מניחה שרב האימהות היחידניות שייכות לשיכבת הביניים פלוס מינוס ואיכשהו מתמודדות.
מצב כלכלי יכול להשתנות אגב לטובה או לרעה. יכול להיות שפתאום ממשהי שמרוויחה טוב עם רכב צמוד תמצאי את עצמך חסרת כל וגם ההפך נכון, ממשהי מובטלת את יכולה לעלות ברמה למישהי עם הכנסות ואפילו חסכונות. זה שהכותבת היום תוהה לגבי המצב הכלכלי, זה ברור והחששות שלה במקום אך הכל עוד פתוח
לא מזמן היה לי דיון מעניין עם כמה אימהו מבחירה בארה"ב שיש להן שלושה ילדים משלושה הריונו שונים ותהיתי לתומי איך הן הצליחו. הוצאות גידול הילדים בארה"ב גבוה לאין שיעור מבישראל. תחשבי רק כמה עולה שם קולג'. המון! שיעורים פרטיים, חוגי העשרה ועוד והן סיפרו לי שהסתדרו. אצל אחת היא לימדה אותם בבית חוגע העשרה הם קיבלו במחיר סימלי מהמתנ"ס וקולג' הם קיבלו עזרה ומענקים ממשלת ארה"ב. אני מתקשה להאמין שהיא בזבזה על כל אחד מהם מיליון שקל.
ועם כל זאת יש את עניין הגיל שצריך לתת עליו את הדעת. גם אם היא תכיר מחר מישהו מי מבטיח לה שזה יבשיל לנישואין או זוגיות יציבה בכלל? יכול להיות שלא יצא מזה שום דבר בינתיים הזמן דוחק ואף אחד לא מבטיח לה שאם חלילה תגיע לגיל 40 בלי זוגיות שילך לה כל-כך קל להיכנס להריון.

a morph

New member
זה לא תמיד עניין של דרישות

לא תמיד חיפוש זוגיות נכשל בגלל דרישות מוגזמות, לא תמיד אפשר לסווג דרישות חד משמעית כמוגזמות כי זה מאוד אישי, ולא תמיד ניתן לעשות פשרות אפקטיביות.
סתם דוגמא - יצא לי להכיר כמה גברים שהיו בני אדם נפלאים וידעתי שאם אני מסתכלת עליהם בתור אבות פוטנציאליים אז אין יותר טוב מזה, אבל אם חוץ מזה אין לי איתו שום דבר, ואני מתכוונת ברמות שאני לא מסוגלת להיכנס איתו למיטה, אז מה הפשרה הזאת תהיה שווה וכמה זמן זה בכלל יכול להחזיק מעמד?
חוץ מזה, כל אחת הרי מכירה את עצמה וגם אם לא מודה בזה בקול רובנו יודעות מה מכשיל אותנו, ולא תמיד ניתן לשנות את הדברים האלה בטווח זמן ריאלי שיאפשר מציאת זוגיות והקמת המשפחה, אז לפעמים כן כדאי לזכור שהשעון מתקתק ולעשות הערכה מחדש של הסיכויים למצוא זוגיות לאור הרקורד הזוגי בעבר.

liatliat3

New member
תודה לכולכן על הכנות, מעורר הרבה מחשבות ושאלות..

כנל לגבי מה שכתבתן גם על זוגיות למטה

אני רק רוצה להגיד שאני מאוד מצטערת שלא 'הלכתי על הזה' בגיל

35, כאשר פתחתי תיק בבנק הזרע, ולקח לי עוד 4 שנים להתחיל, ועוד 2 להצליח.
היום אני מאוד רוצה עוד ילד, אבל הגיל כבר ממש לא לטובתי.
&nbsp
אני גם חשבתי שאצליח למצוא זוגיות, זה לא קרה.
אני לא יודעת להגיד למה, אני מניחה שאנחנו זן כזה של נשים,
שקשה להן יותר למצוא זוגיות אבל כן רוצות להיות אמהות.
&nbsp
לגבי מצב כלכלי, לא יודעת מה זה מרוויחה לא רע, אבל זו התחלה טובה.
בצד שמאל יש קישור לשרשור על כמה עולה לגדל ילד.
&nbsp
בגדול... כמה עולה מאוד תלוי בך, אני קיבלתי המון יד שניה (מיטה, שידה, טרמפולינה, הרבה בגדים) זה חיסכון ענק.
הרבה דברים אני קונה במבצעים - טיטולים, בגדים, אפילו נוטרילון/מטרנה וסימלאק וכו' אפשר למצוא במבצעים טובים. כנ"ל מוצצים...
&nbsp
בקיצור, אפשר להסתדר.
&nbsp
בהצלחה
&nbsp
&nbsp

למעלה