חשיבה מחדש אחרי עוד כישלון

חשיבה מחדש אחרי עוד כישלון

היי,
ההחזרה האחרונה לא עלתה יפה.
שייכים למחלקת הזרע, IVF, הסבב הראשון הניב 8 ביציות + הריון שהסתיים בשבוע 7 (ציטוטק), מאז 3 סבבים נוספים הניבו ביציות מעטות אם בכלל, כשמה שקורה בד"כ זה שיש זקיק אחד שמקדים בהרבה את השאר והורס להם.
הפרוטוקול הראשון והמוצלח (יחסית, כן?) היה ארוך, מאז 2 קצרים שלא היו משהו (אחד הופסק באמצעי כי הניב רק זקיק אחד ובזה שבא אחריו נשאבה ביצית אחת שהניבה עובר יפה שלא נקלט). הסבב האחרון היה ארוך, הניב רק 4 ביציות, 2 עוברים שהוחזרו ולא נקלטו.
יש לי תור לרופאה השבוע. מה לבקש חוץ מבדיקת FSH? אני כבר אחרי שתי היסטרו' אבחנתיות מאז ההפלה האחרונה אז לא נראה לי שיש צורך בעוד אחת. אולי אני צריכה עוד צילום רחם?
או שאולי ככה זה ולא נקלטים וזהו?
אני ממש רוצה לראות שאני מכסה את כל האפשרויות והבדיקות הנדרשות. לא שזה חדש לכן - אבל אין לי כוח. באמת.

anguly

New member
קודל כל מצטטערת לקרוא על השלילי

לגבי בדיקות אני לא חושבת שיש טעם בעוד היסטרוסקופיה, לעתים יש טראומה לרחם שלא ממש רואים בעקבות הפלה.
&nbsp
ממה שכתבת די ברור שלמרות שפרוטוקול ארוך פחות חביב, הוא יותר מתאים לך, כי הוא מאפשר שליטה יותר טובה על גודל העוברים ומאפשר יותר בקלות להביא אותם לגודל אחיד.
כדאי לבדוק FSH ןבהחלט יכול להיות שהוא עלה וזה חלק מהסיפור, את בגיל שעוד לא אמור להוות בעיה מאד חריגה אבל לעתים תופעות של גיל מתחילות לפני הזמן.
&nbsp

ההחלטה חלון עוברי ומנופור

ולא רואים טעם ב fsh, כי גם בהנחה שיצא גבוה זה לא שנלך לתרומת ביצית. אלה דברי הרופא ויש בהם הגיון אני חושבת.
המנופור אמור לתת ביציות טובות יותר. וניתן במינון גבוה כדי להעלות גם כמות. ההנחה היא גם שיש תגובות שונות לאותו טיפול ולכן בעבר התוצאות של גונאל היו פחות טובות לאורך זמן. גם נשמע הגיוני.
לגבי חלון עוברי האם משפר סיכויי קליטה?

למעלה