חשיבותה של סכין דיג

חשיבותה של סכין דיג

אז הלכתי לי הבוקר למזח שרתון. הייתי לבד על המזח. פרשתי את הציוד. העמדתי סטנד ליד הציוד, זרקתי פתיון, העמדתי את החכה בסטנד ונחתי. באיזה שלב (בערך שעה אחרי שאני הגעתי) הגיע עוד דייג. שאל מה השעה וקיבל. ביקש פנס וקיבל. הוציא חכה ואמר לי להעיף את החכה שלי. שאלתי מה הבעיה, אז הוא היה אדיב ועזר לי להבין, ע"י שהוציא את החכה שלי מהסטנד וזרק אותה הצידה והסביר לי שהוא רוצה לזרוק מהמקום הזה (להזכירכם, המזח ריק). שאלתי מה הבעיה? הרי המזח ריק והוא יכול לזרוק היכן שהוא רוצה, והוא מוזמן לזרוק גם לידי. כאן סוף-סוף נפל לו האסימון, שאני לא מבין על מה הוא מדבר, והוא החליט לעבור להגיון, והסביר שאם אני לא עף מיד, הוא מפגיש אותי עכשיו, ובאופן אינטימי, עם הסכין שלו. כמובן שבאופן רגיל, בנקודה הזו הייתי אמור להוציא את הסכין שלי, כדי שנוכל להמשיך בדיאלוג כמקובל בין דייגים. אבל הידית של סכין הדיג שלי היתה שבורה ולא היה לי נעים שהוא יראה את הפדיחה. גם היתה לי תחושה לא נוחה שעם סכין כזו מצ´וקמקת, הוא עשוי לנקב בי יותר חורים מאשר אני אנקב בו, אז החלטתי הפעם לותר על המשך הדיון. עכשיו אני מבין את חשיבותה של סכין דיג טובה, שלא תכזיב ברגע האמת. וגם יש לי פרספקטיבה חדשה ומרעננת על טבעו של הקשר המיוחד בין הדייגים.

הסכינאי

בטח בגלל שאתה עדיין לא יודע לפרק את הפילטים ,
לא הוצאתה את הסכין. למזלו לא הייתי,אחרת מלבד הסכין הייתי יושב עליו...
אתה רציני? בשרתון כאלה חוצפנים?
מעניין מי זה היה?
האם שיננתה את המגדיר?

joko7

New member
מה יהיה הסוף ?

פה ושם מתגלעים חילוקי דיעות בין בני אדום ובתוכם גם בין הדייגים. בכל השנים שמצאתי את עצמי בדייג היו לנו ויכוחים כשהסתבכנו בחוטים אחד של השני אבל זה אף פעם לא הגיע למה שתיארת אתה,הדם עלה לי לראש למשמע הדברים,שיבוא דייג יוציא לי את החכה מהסטנד וישליך אותה לרצפה וגם יאיים עלי שידקור אותי?? לאן הגענו? אבל בשביל זה אני צריך להחזיק סכין? יש לי מגוון רחב של כלי נשק קרים בבית,חלק מהם נחשב לקטלני ביותר דוגמת ה "קטאנה" שהיא חרב הסמוראים אבל אני הולך לדוג ולא להלחם על חיי ובדייג מספק לי ה מולטי-טול הקטן שלי את כל צרכיי, מה אני צריך להחזיק סכין כדי להתגונן ולהגן על חיי באמצע ת"א ועוד מיהודי כמוני?? במקומך אני הייתי זז הצידה ברגע שנשמע האיום בנשק קר, לוקח את הציוד שלי ומתרחק 20-30 מטר הצידה שולף הפלאפון ומחייג למשטרה,זה איום ברצח בעזרת נשק קר,אנשים כמותו מקומם מאחרי סורג ובריח, תאמין לי יוביוב שזאת לא בעיה לשלוף סכין גדול או מאשאטה ולכרות לאותו אידיוט יד או רגל,זו אינה הדרך ועדיף לסגת ולוותר או לתת לאנשי החוק לטפל במקרה כזה, קח לך מולטי-טול נחמד ויעיל ועזוב אותנו מסכינים וכלי משחית אחרים.

מסכים איתך לגמרי -

היית צריך ללכת מיד 20-30 מטר הצידה ולהתקשר למשטרה באותו הרגע. מה שכן, אני לא בטוח אם המשטרה הייתה מגיעה. כי המשטרה אצלנו בארץ לא משקיעים מאמץ אלא אם קורה משהו. אני לא אתפלא אם היו אומרים לך משהו כמו "אנחנו לא יכולים לעשות כלום עד שהוא יממש את איומו", בלי צחוק.

הצחקת אותם

קודם כל, וקצת ברצינות, כמובן שמה שעשיתי זה לזוז הצידה, בחריקת שיניים. מישטרה אמרת? היצחקת אותם. במקרה אחר שהיה לי (לא בדיג. סתם מישהו שהתנפל עלי במכות כדי לשדוד אותי) החלטתי להתקשר למשטרה כמו אזרח טוב. ככה צריך, נכון? אז חיכיתי משהו כמו חצי שעה (מדוד) על הקו (קו *החרום* 100). כשסוף-סוף מישהי טרחה לענות לי ("כן?"), אמרתי לה שמישהו התנפל עלי במכות ושדד ממני שעון, ושאני יודע היכן הוא נמצא, התגובה היתה "נו, אז מה אתה רוצה?". לא יאומן? עובדה. זאת המשטרה שלנו. וזה השירות לאזרח (למרות שיש מקרים יוצאי דופן שבאמת ינסו לעזור לך). אגב, היה עלי אקדח באותו מקרה, ומתוך החלטה מודעת לא שלפתי אותו, אחרת אוטומטית אני הייתי מוגדר הפושע עד שהייתי מוכיח ההפך (אם בכלל הייתי יכול). במקרה המסויים הזה (על המזח), אם הייתי מתקשר למשטרה והיה קורה הנס הכפול שהם בכלל היו מתייחסים ("נו, אז מה אתה רוצה? הוא לא דקר אותך. אם הוא ידקור אותך תתקשר שוב") וגם מגיעים, וגם עד שהיו מגיעים, אותו אחד עוד היה שם, הוא בסך הכל היה אומר להם אחד מהדברים הבאים: "מה פתאום? לא אמרתי שום דבר כזה" "סתם צחקתי. בכלל אין לי סכין" "הוא התחיל. הוא התנפל עלי. הוא איים עלי וסתם מטרטר אותי ואתכם" והם היו לוקחים את הרגליים ומסתלקים, ומדווחים בקשר שבסך הכל מדובר בויכוח בין שני דייגים.

seafox

New member
טוב שלא שלפת את האקדח..

כי אם היית שולף אותו ורק מבריח אותו אז לא היה יוצא מזה שום דבר חוץ מזה שאח"כ הוא היה חוזר עם אחד גם כן +כמה אנשים... אני מזכיר שוב פעם את הנושא של הבדיחה של הרשיון להרוג ערסים...צריך להוציא דבר כזה

seafox

New member
תודה לאל באילת אין את הבעיה הזאת.

זאת ממש חוצפה...לא יודע,אצלי זה ממש גורם לכעס יותר ממה שצריך להיות..אנשים כאלה לא צריכים להיות אפילו מאחורי סורגים.הם פשוט לא צריכים להיות. מה זה צריך להיות?! מכירים את הבדיחה עם הרשיון להרוג ערסים?נראה לי צריך באמת לעשות דבר כזה...אין פתרון נגד הפגע הזה.

ramihann

New member
באילת הבעייה ממש לא קיימת

שם רק רוצחים מנהלות משמרת ב-"בורגר-ראנץ´" ואחר כך עוזרים למשפחה להקים פינת הנצחה. אבל חוץ מזה מאוד שקט שם (בימים שאין שום שוד בשוק הרוכלים). סיפוקס - תוציא את הראש מהחול!

seafox

New member
חחח...דיברתי על ענייני דייג.לא על

דברים אחרים... אני יודע שאילת לא עיר שכולה תכלת.

seafox

New member
על איזה שוד אתה מדבר בשוק הרוכלים?

אני לא שמעתי על משהו כזה... חוץ מזה,צרות מקבל רק מי שמביא את זה על עצמו. אני יודע שיש דקירות באילת,יש סמים,אלכוהול,הימורים,זונות וכל מה שלא נרצה יש.אבל,באילת עדיין לא שמעתי על מריבות בין דייגים על מקום דייג או דייגים שיורים על דייגים אחרים מאקדח תאורה...את זה אין לנו כאן.לכל מקום יש רצח,שוד,גניבה פריצה וכל השאר..אני מקווה רק שבאילת לא יקרה מצב כזה,ואם כן שאני לא אהיה בתוכו.

לייזר

New member
טוב שלא היתה לך סכין.

האמת שאני פעם ראשונה שומע על מקרה כזה יש מדי פעם ויכוחים. אבל ככה ? יש רק מסכנה אחת הבן אדם כניראה דפוק או שכח לקחת תרופות ואתה יוביוב בחור מצוין כי מי שרוצה ללכת מכות .לא הסכין תעצור אותו יש יש אבנים ויש את הסטנד .גם אני הייתי נוהג כמוך.ולמה אני אומר .אני נהג אוטובוס ישבנו בנחל ערוגות .ובאו נהגים מחברה אחרת זרקואת הציוד שלנו מהשולחן וישבו לשחק שש בש נהג שלנו לא ויתר וזרק להם את השש בש אחד הנהגים שלהם הלך ושנירגע הכל הוא חזר אם איזה נבות והחל להכות את החבר שלי בראש.בקיצור דם אמבולס משטרה ומה הסוף? שום כלום הבן אדם חופשי ממשיך לעבוד לא עצרו אותו ולא כלום .ולפי מה שהבנו מהמשטרה בבירור האחרון כניראה התיק יסגר מחוסר ענין לציבור שיש משוגע בשטח ברח ממנו כי אם הוא יפוצץ אותך במילא לא יעשו לא כלום נהגת נכון למרות שזה מרגיז . שבת שלום ודיג נעים

סרגוס

New member
וטוב עשית

שהלכת ולא הגבת לך תדע מה יש לבן-אדם בראש אולי הוא עוד יוציא אקדח עדיף ללכת בכלל למקום אחר או למזח אחר , זה ברור שזה מרגיז אבל יש מקרים שצריך להתפק . ועוד אתה הייתה לבד עם הייתה עם עוד כמה חברה אז הוא לא היה מתקרב אליך, כאלה בני אדם צריך לשלוח לכלא או לבית משוגעים

דעתי

אני עם הייתי בגילך והיה אותו מקרה הייתי מלמד אותו לקח שלא ישכח והרי שצריך ללמד טיפוסים כאלו לקח ועם אתה לא תעשה את זה אחים יעשו ....

seafox

New member
ללמד אותו לקח?ואז ההוא יביא את

החברים שלו וילמד אותו "לקח"... לא מכיר את "מוריס והיונים"?

paluta

New member
צחקתם עלי כשכתבתי שאני הולך

לדייג עם הכלב - זה התחליף לסכינאות אם הייתי שם עם הכלב שלי זה לא היה קורה, לכל היותר החוצפן הזה היה גומר את היום בקליניקה און ודרך אזב הוא לא דייג הוא פשוט עבריין. אבל טוב שלא החלטת להתגרות בו ולגבי התלונה במשטרה אילו הייתה אומר שבוצע רצח הם היו באים אח"כ הייתה מסביר שהייתה במצב מצוקה ... היות ןחיוג ל 100 מסתיים לעיתים בלחקות ולחקות הייתה מתקשר לבסיס הימי של המשטרה באיזור נמל ת"א בט" 03-5644275 והייתה מוסר את גרסתך . בכל מקרה כדאי לך להגיש תלונה יתכן ופרטיך יעזרו למשטרה לאתר את אותו עבריין שיתכן וכבר התלוננו עליו.ואם טרם אז זה הזמן מי יודע מה המופרע הזה עוד עלול לעשות, אתה יכול למלא טופס דרך האינטרנט ולאו דווקא להגיע לתחנה ולהלן קישור למשטרה במיוחד לגבי המקרה שקרה לך עכשיו שאתה רגוע (אני מקווה) מהעניין לבטח יהיה לך קל יותר לבצע החלטות - העיקר החלט נכון שבוע טוב ורגוע

למעלה