חשיבותן של מתיחות בריצה ארוכה ושעות שינה

• פותח הנושא M g g
  • פורסם בתאריך

M g g

New member
חשיבותן של מתיחות בריצה ארוכה ושעות שינה

שלום מולי,כפי שאתה מכיר אותי הינך יודע שהנני מבצע ריצות ארוכות...רציתי לשאול האם העניין של המתיחות כל כך קריטי? כי האמת שעד עכשיו הייתי עושה אותן רק אחרי הריצה במשך דקה בערך....ואני לא מרגיש כאבים או משהו חריג כתוצאה מכך...זה נכון שצריך לפני ואחרי ריצות ארוכות של שעה לעשות כחצי שעה מתיחות?,אם כן אילו סוגי מתיחות? מה עלול לקרות לי אם אני אמשיך לעשות מתיחות פשוטות לכבערך דקה אחרי הריצה שאלה 2 יוצא לי לישון בלילה כ6 וחצי שעות בממוצע....דבר שקורה בגלל שאני בצבא וממש קשה לי לישון מעל 7 שעות בלילה (וכשאני יושן 7 זה כשאני ממש ממש משתדל),האם זה כל כך קריטי לישון 8 שעות שינה בלילה בגלל רמת+תדירות האימונים שלי? (מתאמן אירובי אינטנסיבי ואנאירובי 6 פעמים בשבוע),יש לציין שבסופי שבוע אני משתדל להשלים שעות שינה...זה יכול ל"פצות" על השעות שינה שלי במהלך השבוע? תודה מראש

שינה ומתיחות

שלום רב, דקה זה לא נחשב כמובן ולא יכול להיכנס להגדרה של מתיחות. מתיחה טובה אגב אמורה להימשך סביב דקה ולהתבצע מספר פעמים לכל קבומצת שרירים. מצד שני חצי שעה נשמע לי גם די מוגזם אלא אם כן אתה ממש מעוניין לשפר את הגמישות שלך. נראה לי שמשהו כמו 15 דקות ברוטינה יומית זה זמן סביר ומספק, תלוי כמובן איך אתה עובד ובאיזה תנוחות. מה יקרה לך אני לא יודע...סביר להניח שלא יקרה לך כלום...סתם לא תהיה גמיש אין ממש דבר כזה השלמות שעות שינה. זה נכון לטווח הקצר אבל בוודאי שזה לא מכסה גירעון שינה גדול. מצד שני סביב 7 שעות זה בהחלט לא רע. מרבית האנשים זקוקים למשהו סביב 7 שעות שינה בלילה. יש כאלה שצריכים יותר ויש כאלה שצריכים פחות. אני לא מדבר על רצונות או אילוצים אלא על צורך ביולוגי. אתה ספורטאי תחרותי? אם לא אז זה לא ממש משנה כי אלמנט ההעמסה והשיפור ברמת היכולות אינו כל כך קריטי עבורך... בברכה,

M g g

New member
תודה על התגובה מולי :)....אגב מקלחת חמה יכולה

להוות תחליף למתיחות בצורה כלשהיא?

לא ממש

מקלחת חמה או אמבטיה טובות להרפיה אבל לא משפרות גמישות. מה עוד שבקיץ זה לא כזה כיף לעשות אמבטיה חמה... מה שכן, אתה בטוח תצא נקי

למעלה