חשיבות האותיות SH ביידיש

חשיבות האותיות SH ביידיש

קיבלתי את המצגת הבאה: Why the " SH" is so important in YIDDISH ? SH MO... SH LEPER SH NORER SH LIMAZL SH LUMIEL SH VANTZ SH VITZER SH MENDRIK SH PAIEN OIFN KEIVER SH TIPN ARAIN SH TEIN UN HOISN SH TARK VI A FERD SH TARK VI AIZN SH IKLDIKE OIGN SH PILKES IN TUCHES SH EINER TUCHES SH MUTZIKE CHAIE SH VARTZE IORN SH VARTZE CHAIE SH TIK FLEISH SH TIK DREK FOILE SHTIK ER PISHT OIF SHTEINER "DI LEVONE SHAINT, DI SHTERN BLITZN, DER POTZ SH TEIT UN DI EIER SHVITZN" SH EINE REINE KAPURE SH EIGUETZ SH KUTZEM SH TARBT AVEK And the most impotant , stays in a happy place: The Sh ikse...

schlomitsmile

Member
מנהל
נחמד../images/Emo13.gif רק לא הבנתי את כוונת המשפט בסוף לגבי השיקסע.

הוא מסיים, את הערך sh

באיזכור מקומה המכובד, המאושר, השמח, של השיקסע [ בת הגויים ] בתרבות היידיש. רוצה לומר : אזא שיקסע ? שיק זי צו מיר [ גויה שכזאת ? שלח אותה אליי...]

schlomitsmile

Member
מנהל
מיהי השיקסע אני יודעת ../images/Emo13.gif לא היה ברור לי מה כוונת המשפט- האם זו ציניות על חשבון השיקסע? אם כן, לא בטוחה שאני מחבבת את זה...שילוב של סקסיזם וגזענות מעודנת... או שמא זו קריצה בהחבא למיים הגנובים והמתוקים?

schlomitsmile

Member
מנהל
למה אתה עושה לי פרצוף מכוער? הניחוש שלי לא מעניין אותי, כי הוא יכול להיות מוטעה או נכון באותה מידה. תהיתי מה היתה כוונת המשורר. אינך חייב לענות אם לא מתחשק לך.

צודקת ../images/Emo4.gif

כמי שחובבת רנואר ובוטיצ'לי האייקונים של התפוזון
ממש מכוערים.* לגבי השאלה למה התכוון המשורר ומה הוא רצה להביע, זה לא שלא מתחשק לי , אין לי שמץ של מושג. לכן הניחוש שלך טוב כמו שלי. נ.ב. *הטעם שלי הוא בגלית גוטמן, קצת יותר רזה...

schlomitsmile

Member
מנהל
סייג לחוכמה- שתיקה אין לך מושג, אין צורך לענות. הפרצוף מכוער לא בגלל ../images/Emo43.gif אלא כי זה מכוער להוציא לשון כתגובה לבנאדם. ולא נראה לי שזה הפורום הנכון לשיתוף בטעמך בנשים. שבת שלום.

אני מבקש את סליחתך

אם כך הבנת את האמוטיקון. לא היתה לי כוונה , חלילה, לפגוע.

למעלה