חשיבות הגיל בלימודי פסנתר

tomerisrael

New member
חשיבות הגיל בלימודי פסנתר

שלום רב!

הייתי רוצה לדעת עד כמה חשיבות הגיל בלימודי פסנתר?

מהו ההבדל בין ללמוד פסנתר בגיל צעיר=גיל 5 לדוגמא
לעומת למידה בגיל מאוחר יותר=20 לדוגמא

האם יש בזה הבדל ויש חשיבות גדולה ללמוד בגיל צעיר????
ומה רוכשים בגיל צעיר כבונוס לגיל הלמידה לעומת למידה בגיל מאוחר יותר?, כלומר מה אני מרוויח מללמוד בגיל צעיר לעומת גיל מאוחר(אולי משהוא שאני לא יוכל לרכוש בגיל מאוחר יותר=וזה הבונוס לגיל הצעיר?????

אשמח לקבל כמה חוות דעת ודעות

תשובה

כשמתחילים בגיל צעיר, המוח עדיין מתפתח, וילדים שלומדים נגינה- הרבה יותר קל להם עם מוטוריקה וקואורדינציה, והמוח שלהם מאד מתפתח באיזורים האלה (הוכח מחקרית).
בגיל מאוחר יותר- הקואורדינציה והמטוריקה הרבה יותר קשים, אבל להרבה תלמידים יש הרגלי עבודה או משמעת עצמית טובים יותר. הרבה פעמים הם גם יותר מכווני מטרה, וגם זה עוזר. גם בהבנת קונספטים תירואטיים רוב המבוגרים מהירים יותר מילדים צעירים.
אם אתה רוצה ללמוד פסנתר- בהצלחה, ואל תדיה את זה!
אם זה בשביל בן שלך- הגיל האופטימלי להתחיל הוא 7-9.
יום טוב וחג שמח.

googit

New member
אני רוצה להוסיף...

במחקרים שנעשו, הוכח שילדים שלמדו פסנתר/ נגינה בגיל צעיר, היה להם קל יותר במיומנויות החשבון בגיל מאוחר יותר (כיתות ג' ומעלה בתחום השברים והמס' העשרוניים).

googit

אין הבדל זאת לפחות דעתי

בגיל 5 שיחקתי בפסנתר שהיה לנו בבית..עד שנמכר

ובגיל 30+סוף סוף נגעתי בפעם הראשונה שוב בפסנתר ולאחר מכן רכשתי אורגנית
הולך טוב מאוד

הכל תלוי כמה אוהבים את זה

גיל 5 ילדים יכולים לשנוא את זה וזה יראה כמטלה ויש כאלה יאהבו את זה

אף פעם לא מאוחר ללמוד,לעסוק בספורט או לעשות כל דבר.

קודם כל אף פעם לא מאוחר

ההבדל לדעתי הוא דווקא בהיבט הפיזי. אצל ילדים הגמישות באצבעות ובמפרק היד גדולה יותר מאשר אצל מבוגרים ולכן מי שיתחיל ללמוד בגיל צעיר וימשיך לנגן ישמור על הגמישות. בגיל מבוגר הגמישות אובדת עם הזמן ויהיה יותר קשה לבצע קטעים הדורשים טכניקה גבוהה יחסית. בכל מקרה מי שאוהב יהנה.

Lempira

New member
טכניקה קשורה לאצבעות?

לדעתי טכניקה מתייחסת לקשרי נויורונים במוח בלבד

למעלה