חשיבות כרטיס טיסה חזור מאותו היעד בו נוחתים

YoSoyEyal

New member
חשיבות כרטיס טיסה חזור מאותו היעד בו נוחתים

הי,
אני יודע שמומלץ לטוס תמיד עם כרטיס חזור, למקרה שפקיד ההגירה ירצה לראות שאני מתכוון לצאת מארצו בסופו של דבר, או למקרה שאפילו הדיילים בצ׳ק אין ידרשו לראות כרטיס חזור כדי להפחית את הסיכוי שחברת התעופה תאלץ להחזיר אותי במקרה של סירוב כניסה.

השאלה שלי היא האם אפשר לנחות ביעד אחד באזור השנגן ולהציג כרטיס חזור מיעד אחר, גם הוא בשנגן? האם זה יספק את הפקידים/דיילים ככרטיס חזור או שחייבים שכרטיס החזור יהיה בדיוק מאותו היעד בו מתכוונים לנחות?

לצורך העניין, אני רוצה לקנות כרטיס הלוך לפריז אבל חזור מרומא. מספיק טוב, או שעדיף שהחזור יהיה גם מפריז?

אודה למי שיוכל לשתף אותי מנסיונו.

תודה רבה,
אייל.

arseny92

Well-known member
מנהל
לשנגן לרוב לא מבקשים כרטיסי חזור, אבל זה די תלוי

כי לי יש די כמות נכבדה של חותמות שונות בדרכון, אז רואים שאני מטייל ולא מתכוון להשתכן במדינה כלשהי באופן לא חוקי, שואלים רק את מהות הנסיעה ולמקרה כמו שלך אפשר לצפות לשאלה על התוכניות שלך של איך להגיע ליעד השני, לכן אם תענה שאתה הולך לקחת אוטובוס בין מדינתי או רכבת אז אתה מסודר

לצורך העניין אני לפני שנתיים וחצי יצאתי בכיוון אחד לטורקיה ואז דרך בולגריה עברתי ליוון, לאחר כחודש יצאתי בכלל לרוסיה מפינלנד (!), ואז לאחר מעבר ברוסיה-אוקראינה נכנסתי לשנגן דרך סלובקיה ואז לאחר חודש וחצי יצאתי לארץ מליסבון (קישור). אף אחד לא דרש לראות שום הוכחות על יציאה מארץ כלשהי

Faria

New member
לא בודקים כרטיס חזרה בכניסה לשנגן

וגם אם במקרה ישונה הנוהל וכן בודקים, אין בעיה להראות כרטיס חזרה ממדינה אחרת.

לאונידס

Active member
אין שום בעיה שתראה חזרה לארץ מיעד אחר

כמובן שהיעד האחר צריך להיות הגיוני, נניח לא טיסה לפריס וחזרה מניירובי, ומשך השהות צריך להיות חוקי

anipo10

New member
לא זכור לי שמערימים קשיים

בשנים האחרונות עשיתי מספר טיולים שכללו מספר יעדים באירופה. חוץ משאלה אחת או שתיים של הפקיד בביקורת הגבולות כשהגעתי מהארץ לגבי מעשיי ומספר הימים שאשהה במדינה,לא זכור לי שביקשו לראות כרטיס טיסה חזרה. לגבי שאלתך ,אין שום בעיה לנחות בפריז ולחזור מרומא. בעבר עשיתי את זה בכוון ההפוך, נחתתי ברומא וחזרתי מפריז.

למעלה