חשיבות כתב העת

Evarter

New member
חשיבות כתב העת

שלום,

לאחרונה קיבלתי הודעה מכתב העת של המוסד בו אני לומדת (הבינתחומי) על כך שלא התקבלתי לכתב העת וזאת על אף שלעניות דעתי הלך לי לא רע בראיון וגם מבחינת הציונים אני מאמינה שמצבי לא רע (ראשונה במסלול). השאלה שלי היא כזאת, האם כדאי לערער על ההחלטה? פשוט אני מנסה להבין כיצד יכול להיות שלא זומנתי לשלב השני של המיון, כלומר שכל כך מוקדם הדיחו את מועמדותי. אציין שעברית אינה שפת האם שלי בשל העובדה שגדלתי בצרפת ולפי הבנתי הם כן מייחסים חשיבות ליכולת של המועמד להבתטא בכתב ו/או בע"פ בעברית רהוטה אך קשה לי לאמין שיש לזה משקל כ"כ גדול בהחלטה.

דבר אחרון, עד כמה יש חשיבות לצורך קבלה להתמחות נחשבת לחברות בכת עת? האם העובדה שיש לי רק ציונים גבוההים ,טרום התמחות, קליניקה וכו' אמור להספיק או שמא היעדר חברות בכת עת עלול להשאיר "כתם" מסוים בתור מועמדת?

טרוליטו

New member
אף אחד לא חייב לקבל אותך לכתב העת.

אם יש מועמדים אחרים ראויים, זכותם של חברי כתב העת לא לקבל אותך סתם כי הם מעדיפים מישהו אחר שיש להם וייב טוב איתו או "תפיסת עולם" דומה. הם כמובן לא יגידו לך את זה, אבל אין לך שום בסיס לערער על אי קבלה לכתב עת כמו שאת לא יכולה לערער על אי קבלה למקום עבודה. זה לא כמו מבחן שאת מערערת על הציון.
זה ממש לא ישאיר "כתם" אם לא תהיי בכתב עת, במיוחד לא אם תביאי משהו אחר בקורות החיים כמו טרום התמחות או התנדבות מעניינת.
כל פעם הם באים עם אותן שאלות טסס...

Evarter

New member
ובכל זאת

זה עדיין נראה תמוה בעיני שלא זומנתי לראיון שני, לא הרגשתי שהיה לי איזהשהו חיכוך עם העורכים ....בכל מקרה רק רציתי לדעת עד כמה זה באמת יכול להוות חיסרון לעניין ההתמחות ומאוחר יותר במידה ואצרה להתקבל לתואר שני במוסד מוביל בחו"ל.

טרוליטו

New member
רגע שאני אבין...

את ראשונה במסלול שלך בציונים וחושבת שזה שלא התקבלת לכתב עת, זה מה שיעמוד בפנייך בדרכך למצוא התמחות או להתקבל לתואר שני בחו"ל?
אין ממש קשר בין הצטיינות בלימודים לבין היגיון בריא מה?

Evarter

New member
.....

חבל שהוצאת את הדברים מהקשרם, הכוונה הייתה להתמחות נחשבת, קרי משרד עו"ד מוביל או העליון וכנ"ל לגבי תואר שני ממוסד מוביל בחו"ל. על כל פנים, ציפיתי לתגבוה מעט יותר רצינית ופחות למרמור שיצא לך.

lol65

New member
הדבר לא יפריע לך להתקבל למשרדים מובילים

עם זאת, בעליון בהחלט מעדיפים סטודנטים שהתנסו בכתב עת בגלל אופי ההתמחות שם.
&nbsp
את יכולה לנסות שוב להתקבל בשנה הבאה, או לכתוב מכתב משכנע ביותר למה לדעתך הם צריכים לשקול את ההחלטה שלהם מחדש. שימי לב- לא ערעור, אלא מכתב בקשה, כי אף אחד לא חייב לך כלום.
&nbsp
מעבר לזה, כדאי לך גם להגיש מועמדות להיות עוזרת מחקר ו/או עוזרת הוראה.

butwhy

New member
תראי

זה קרה גם אצלנו - אני למדתי באוניברסיטת תל אביב. חברה שלי, שהייתה בין ה-הכי מצטיינים במסלול, לא התקבלה לכתבי העת.
אני לא התקבלתי לכתב העת היחיד שניגשתי להיבחן אליו בשנה ב', ובשנה ג' התקבלתי ל-2 כתבי העת אליהם ניגשתי והייתי צריכה לבחור.
אני מאוד מסכימה עם lol65 - נסי שוב בשנה הבאה ובינתיים תשקיעי בפעילויות אחרות כמו שהיא הציעה.
בשנה הבאה העורכים כנראה יתחלפו ותוכלי להתחיל מחדש לגמרי איתם.
אגב, משיחה ממש לא רשמית שעשיתי עם אחד העורכים (נכון ללפני הרבה שנים, כשלמדתי
), הם שמים הרבה דגש גם על יכולות הניתוח והביקורת שלך, אבל גם על השאלה כמה את פתוחה לשמוע ביקורת על הביקורת שלך, ולא מתבצרת בעמדה שלך ומתעקשת עליה.
שיהיה בהצלחה!

Evarter

New member
העניין הוא

שיש לנו רק כתב עת אחד וגם שם החברות היא דו-שנתית (שנים ג ו-ד) לכן יוצא שמעט מאוד סטודנטים אכן מתנסים או מתקבלים. לשם השוואה, בכל מוסדר אחד (למשל באת"א) יש מספר כתבי עת כאשר החברות שם היא שנתית (אלא אם כן אתה עורך), לכן יש לך כביכול יותר מגוון לעניין כתבי העת.
זה קצת מתסכל כי באמת שמציעים לא מעט תוכניות שוות במוסד, רק חבל שאין יותר כתבי עת
על כל פנים, אני מניחה שהסיכוי להתקבל לעליון כעת יהיה קלוש ביותר...

למעלה