חשיבות מעצב

Hadas01

New member
חשיבות מעצב

היי, קנינו דירה לא מזמן, ואנחנו מתלבטים האם לשכור מעצב/ת שיעזרו לנו. האם זה באמת כדאי, או שמדובר על הוצאה כספית מיותרת? מישהו יודע מה סדר גודל של מחירים ומה כוללים השירותים שמעצב מספק?

לדעתי

כדאי מאד להעזר במעצב/מעצבת בעיצוב הבית. אני מכירה מישהי שהחלטה לעצב את הבית לבד, אחרי שהיא שברה קיר אחד, בנתה אותו מחדש ושברה שוב חצי ממנו, צבעה את המקשופים 3 פעמים, וכול זה כדאי לחסוך כסף. כשהיא עובדת במשרה מלאה, היא הבינה שזו היתה טעות חמורה לא להעזר במצבת פנים, שעלתה הרבה כסף זמן ועצבים. עכשיו הבית חצי גמור והיא חוסכת כסף למעצב. בתים שעוצבו ע"י מעצב נראים הרמונים ומיוחדים בעוד בתים שבעלי הבית מעצבים (אפילו אם יש להם טעם מציוון) והם עושים זאת תוך כדאי עבודה, ילדים וכד' נראים כמו בליל של סגנונות. ממליצה לכם לצפות במספר תוכניות עיצוב של הב.ב.סי תקבלו מושג איך נראה בית אחרי עיצוב של מעצב (יש גם תוכנית עיצוב בערוץ 10 ובערוץ החיים הטובים יש כמה) בהצלחה ותתחדשו

Alonchuck

New member
חשוב מאוד ודעתי היא :

שלום , מעצב יכול לעזור המון ,לחסוך לכם בעלויות ובהוצאות. הוא ידע מה לשבור ואייך ואיזו תאורה צריך,צבע וכד . מעבר לזה שהוא מכיר בעלי מקצוע. ויחסוך לכם את כל כאבי הראש .תוכלו לקחת רעיונות בכייף אצלי בגלריה www.livecity.co.il/go/317 בהצלחה אלון אבא של יפתח +2 בדרך.

Hadas01

New member
../images/Emo51.gif לכולם על ההתייחסות

אשמח לשמוע תגובות נוספות, גם לגבי טווח מחירים. יש לי עוד שאלה, מתי כדאי ליצור קשר עם מעצב, באיזה שלב של הבנייה?

rsmadar

New member
מעצב

כדאי ליצור קשר עם מעצב ברגע שאתם מחליטים לשכור אחד. מעצב פנים טוב יסיע לכם לחלק את החלל בצורה הנכונה ביותר, יתכנן עבורכם חשמל, מים, אינסטלציה - לפעמים בשיתוף עם יועצים חיצוניים, יעזור לכם לבחור/לתכנן חומרי גמר, דלתות/חלונות, ריהוט, גופי תאורה, אביזרים, טקסטילים ולמעשה, כל מה שידרש בהתאם לפרוגרמה ולתכנון. מעצב מנוסה, יוכל לעזור לכם לקבל מחירים טובים מספקים קבלנים ואנשי מקצוע. בהצלחה

rsmadar

New member
ולגבי המחירים,

שכר הטרחה יושפע, בד"כ, מכמה גורמים כמו: שטח הדירה, היקף העבודה, מיקום, לו"ז, תקציב וכמובן, נסיונו ומעמדו של המעצב. (מעצב פנים נחשב/מפורסם יגבה שכר טרחה גבוה יותר ממעצב אנונימי, למשל)

vtr1

New member
חובה לקחת מתכננ/ת

אני עכשיו בשלב הזה, חשבתי שאני יכולה לעשות את זה לבד, יש לי טעם וגישה, אבל מהר הבנתי שאני צריכה בעל/ת מקצוע, פגשתי שלושה מתכננים והחלטתי, היא בקשה 1500$ אחרי שהבינה שאין לי כסף, אבל הטווח הוא עד כ3000$, שתביני יש להם הרבה עבודה-הצעות, תוכניות, ליווי, פיקוח על העבודה, אחרי הפרגון לבעלי המקצוע מותר לי לומר -תקחי מישהו בעל ניסיון, שהחדשים ילמדו לא על הגב שלך.

1שילגיה

New member
קראתי את הודעתך והזדהתי איתך:

גם אני חשבתי שלקחת מעצב, זה אקסטרא ולא בעדיפות כלכלית. התייעצתי עם אנשים ו"רצה אלוהים" בעלה של אחת מהן- מעצב פנים. היא הציעה לי שהוא יבוא לפגישת יעוץ- חינם (!!!) ואם לא ימצא חן בעניי מה שהוא יציע, אני לא חייבת לו כלום. כך שלא היה לי גם מה להפסיד... אחרי שבוע הוא הגיע (וכל הזמן הזה הייתי בספק לגבי מעצב, למעשה הייתי בטוחה שחבל על הכסף...) לאחר שהוא הגיע הוא עשה סיור בדירה ואמר לי שהיא אומנם לא קטנה 95 מ"ר, אבל היא נראת צפופה. בנוסף הוא הסביר לי שמיקום הרהיטים שחשבתי עליו, הוא לא מתאים כל-כך וכו'. הוא תיאר לי מה היה יכול להראות מושלם בדירה ובאופן מפתיע, אמר שהוא מוכן לתכנן לי אותה (מחדש!!!) ולגבי התשלום הוא עדיין לא דיבר בשלב הזה. הקדמתי ואמרתי שאין לי סכום גבוה לתת לו ושאני מוגבלת מאוד מבחינה כלכלית (משכנתא וכו'...) ואז היה לו רעיון מבריק. לא רק שאני יכולה לשלם בתשלומים (גם בגמר העבודה), הוא גם מקבל הנחות משמעותיות בחניות הכי גדולות לריהוט ועיצוב כי מכירים אותו (ואני מדברת על כ- 40% לפחות). אחרי שבדקתי והבנתי שזה משתלם לי מכל הבחינות, הסכום הזה לא יפיל אותי, אבל הוא יעשה את הדירה למשהו מיוחד ביותר וזה שווה! צלצלתי אליו והוא התחיל לעבוד על הדירה... אין לי מילים לתאר איך הדירה שלי נראת היום לאומת איך שהיא הגיע מהקבלן. אומנם עוד לא סיימנו, אבל כל מי שרואה, פשוט לא מאמין!!! כמה שהיא נראת מרווחת ומדהימה. בקיצור, אז הזכרת לי מאוד את ההתלבטות שהיתה לי בהתחלה... אם תרצי המלצות, כיתבי לי במסר. פגישת ייעוץ לא עולה כסף וזה לא יאומן כמה השינוי שווה את זה. בהצלחה!

למעלה