חשיבות של הנדיבות והשרות להתפתחות הרוחנית.

roniia

New member
חשיבות של הנדיבות והשרות להתפתחות הרוחנית.

מה דעתכם על חשיבות הנדיבות והשרות ? מה לדעתכם קשר בין נדיבות והחיבור לשפע ? בין נדיבות לריפוי וכוח החיים ? בין נדיבות ואהבה ? בשבועות הקרובים יתחילו באגודה התיאוסופית בלימוד משותף שיעסוק בפיתוח סדנה להפנמת סגולת הנדיבות. המטרה הינה לעורר את תשומת ליבנו לחשיבות של הנדיבות והשרות להתפתחות הרוחנית. מוזמנים להשתתף כל המנחים שהנם חברי האגודה וכל החברים שמעוניינים להשתתף ולתרום לפיתוח הסדנא. שבוע טוב ! רוני

loogi 24

New member
זאת שאלה טובה

זה מחבר אותי לתהיה עמוקה יותר של : מה בעצם משנה המעשים שלנו כאן? האם באמת אנחנו מעלים את הרטט של הפלנטה כשאנחנו למשל תורמים לעניים,או מבצעים איזשהו שרות לחברה,בחינת ואהבת לרעך כמוך? איכשהו אני חושב שאם אנחנו חיים בעולם כאוטי במידה מסויימת שנשלט במקרה הטוב ע"י קארמה (ואז יש כאן אולי מידה של צדק באירועי החיים) ובמקרה הפחות טוב החיים הם חצי אקראיים,מדוע שיהיה הבדל בין עשית טוב לבין עשית רע או נניח פחות קיצוני פשוט התעלמות? אני אישית לא מסוגל להתעלם ממצוקות של אנשים סביבי ואם מישהו צריך עזרה אני אשתדל להיות שם,אבל ברמה התיאורטית מה זה משנה? זה נושא ענק אני מניח שלא יפתר ב-1000 שנים הקרובות,אבל יאללה פתחנו עוד דיון :)

ש מ ש א

New member
העלאת תדרים

אני מאמינה מאוד שלחשוב טוב ולעשות טוב ולהתכוון לטוב מיטיבים אותנו ואת הסביבה שלנו אפילו כשזה "בלתי נראה". כלומר - כן, בהתכוונות טובה ובעשייה טובה אנחנו מעלים את הרטט של הפלנטה ומקדמים את עצמנו ואת הכל סביבנו.

neophile

New member
זה בטח יזעזע אותכם

וזה דיי קיצוני אבל זה לצורך המחשה ... גם הנאצים חשבו טוב ועשו טוב והתכוונו לטוב על פי השקפתם ...כולנו עושים רק טוב ... העניין הוא ש"טוב" הזה הוא סובייקטיבי לחלוטין . "זה מחבר אותי לתהיה עמוקה יותר של : מה בעצם משנה המעשים שלנו כאן? האם באמת אנחנו מעלים את הרטט של הפלנטה כשאנחנו למשל תורמים לעניים,או מבצעים איזשהו שרות לחברה,בחינת ואהבת לרעך כמוך? איכשהו אני חושב שאם אנחנו חיים בעולם כאוטי במידה מסויימת שנשלט במקרה הטוב ע"י קארמה (ואז יש כאן אולי מידה של צדק באירועי החיים) ובמקרה הפחות טוב החיים הם חצי אקראיים,מדוע שיהיה הבדל בין עשית טוב לבין עשית רע או נניח פחות קיצוני פשוט התעלמות? אני אישית לא מסוגל להתעלם ממצוקות של אנשים סביבי ואם מישהו צריך עזרה אני אשתדל להיות שם,אבל ברמה התיאורטית מה זה משנה? זה נושא ענק אני מניח שלא יפתר ב-1000 שנים הקרובות,אבל יאללה פתחנו עוד דיון :)" לדעתי הדבר היחידי שמעלה את התדר של הפלנטה זה העלאת התדר של עצמך .

Shmuelr013

New member
מהו מעשה טוב?

כמו שנאמר כאן, יש לטוב משמעות סובייקטיבית. כלומר מה שטוב לאחד לא בהכרח טוב לאחר. לכן המושג טוב, אינו יכול לשמש קנה מידה לבחינת עשייה נדיבה או שרות למען החברה. לכן לראיתי ניתן להשתמש במושגים מכווץ או מרחיב, כלומר לכמה כיווץ או לכמה התרחבות המעשה שעשיתי גורם. תחושה של התרחבות נובעת מתוך נתינה אמיתית.

למעלה