חשיפה לאסבסט

חסויה 01

New member
חשיפה לאסבסט

לד"ר פיירמן שלום רב אני בת 40 וגרה כעשר שנים במבנה עם גג אסבסט. לפני כשלוש שנים שיפצו אצלינו והשיפוצניק חתך חתיכה של האסבסט בפתח הבית,מיד דרשתי ממנו לסלק את הסיבים מהסביבה אבל לאחר זמן התברר לי שהוא נהג לחתוך לוחות אסבסט לשכנים ביישוב בו אני גרה ,בשטח של השכנים שלי. במרחק של כמאתיים שלוש מאות מטר ממני. ולפני שבועיים נכנסו מים דרך הגג ואז לא הייתה ברירה אלא להחליף את הגג,אבל מי שהחליף את הגג הפעם נאלץ לשבור חלק ממנו כי הוא היה מחובר למבנה עצמו. אבל הוא דאג לרסס את הגג בביגיבונד סוג של צבע דבק ככדי למנוע פיזור חלקיקים. אבל עדיין מצאתי חלקים של אסבסט בסביבה ונאצלנו לעבוד עם מסכה לטהר את הבית ושטפנו את הסביבה של הבית עם צינור. עכשיו אני חווה גירוי קל של קנה הנשימה,יש לי שיעול יבש שמופיע מייד פעם במשך כשבוע בערך ונעלם. כאב קל בצידי הגב קרוב לבית השחי,אבל היום לאחר טיפול אלטרנטיבי זה ברוך השם השתפר. אני עשיתי צילום ריאות לפני כשנה וברוך השם יצא בסדר. אני מאוד מאוד מודאגת ולא כל כך יודעת מה לעשות. אולי כדאי לי להגיע אליכם לבדיקות.? כמו כן,אני לומדת צורפות בשנה האחרונה,ויש לי הרושם שה"פרייזר" שבו אני משתמשת לליטוש יכול בהחלט לפלוט חומרים כמו האבן ליטוש,גומיות ליטוש מסוגים שונים וכד'. אני משתדלת לעבוד עם מסכה,אבל לפעמים מתעצלת לשים. האם יש בכך סכנה חלילה? אני מודה לך על העצות ,העזרה והתשובות, מראש. תודה.

אסבסט

שלום לך תאור המקרים הוא מפורט כך שאוכל לענות לך ולנסות לעזור לך. בקשר לפירוק גג של אסבסט: זה נכון אסבסט הוא אינו מסוכן כל עוד הוא שלום בזמן הפרוק משתחררים סיבים מסוכנים ובגלל זה הפירוק חייב להעשות ע"י מומחים ממשרד העבודה. אך ניראה לי שמי שפירק אצלך נהג בצורה זהירה ביותר. ההשפעה של סיבי אסבסט על דרכי הנשימה מתרחש אחרי הרבה מאד שנים - כך שלא הגיוני שהכאבים שהיו לה זה בגלל זה אלא שבזמן השיפוץ אולי השתחררו חומרים אחרים אשר גרמו לגירוי זמני של דרכי הנשימה. בקשר לצורפות - בזמן הכנת תכשיטים יש בהחלט חשיפה לחומרים רעילים - צריך לעבוד עם מסכה ואמצעי יניקה בחדר בכדי לטהר את הוויר. את מוזמנת לבוא אלינו לבדיקת תפקודי ריאות ובדיקת כיח אשר יכולים לראות את המצב בעכשווי של דרכי הנשימה ולדעת אם חומרים אלו גורמים לך לדלקת. תוכלי לשוחח עמי בטלפון 03-6973988

למעלה