חשיפה מיותרת(?)

נ.תהילה

New member
חשיפה מיותרת(?)

חברה טובה שלי נסעה לשבוע למקום רחוק ממני. אז רציתי להכין לה קלטת לווקמן, במקרה ותהיה עצובה או משועממת- שיהיה לה מה לשמוע. התכנון שלי היה להקליט לה כל מיני שירים יפים ואהובים על שתינו. אך נזכרתי לעשות את הקלטת ברגע האחרון, כך שהלא היה לי זמן מיותר. אז החלטתי שאני אהיה זו שאדבר לקלטת, ובעיקר אשיר לה שירים. אז שרתי שירים אהובים, ופתאום, לא מצליחה להבין איך זה בדיוק קרה לי, התחלתי לדבר על אחות שלי, שמתה. דברים עצובים כאלו. דברים אישים נורא. וכמה שהיא חברה טובה, אני בטוחה שאלו לא היו הדברים שהיא חשבה שתשמע בקלטת. ואני תוהה אם זה היה דבר נכון לעשות. את הקלטת עשיתי בשעה נורא מאוחרת של הלילה, כך שהייתי די עיפה, ואולי קצת חסרת שליטה. קרה לכם פעם, שבלי רצון, ולא בזמן המתאים, דברתם על הדברים הכי כואבים לכם? עוד לא דברתי איתה בכלל, אז אין לי מושג מה היא חושבת עכשיו עלי ועל הקלטת. אבל אני קצת חוששת להתקשר אליה.

אורי_ח

New member
כן תהילה, זה קורה...

לכאורה - הדבר הטפשי לעשותו בזמן ובנסיבות הכי לא מתאימות. והאמיתות - אלה שיוצאות מן הלב, בדרך כלל בשעות קטנות ובלי להתכוון מלכתחילה... אל תחששי - איני מכיר אותה ואותך. אך אני יודע שחברה אמיתית לא תאכזב. אורי

בר-אור

New member
לא יכולתי להתאפק

כל הכבוד לך אורי. בדיוק עמדתי לכתוב הודעה משום שלא יכולתי להבין איך כל החברים שלכם בפורום הזה, שאתם מתגאים בו כפורום של תמיכה, דילגו על ההודעה הזאת של תהילה. לא הייתי מסוגל לעבור לסדר היום בלי לשאול למה לדעתכם הכאב של הבחורה מארגנטינה יותר חשוב ? בגלל שהיא ותיקה? איך אף אחד לא התייחס להודעה הזאת שהיתה כאן משעות אחר הצהריים? אני התביישתי בשבילכם. אני בטוח שתגידו ´מי הוא בכלל שיש לו זכות דיבור כאן´, אבל לי, שלפעמים מבקר פה בשעות הלילה, זה מאד צרם. ולך אורי אני רוצה באמת להגיד שהוכחת שאתה בן אדם רגיש.

רחלי27

New member
ואתה חצוף קטן...

תמשיך להרביץ מוסר... כי כולנו בני אדם ושקועים בכאב שלנו! אבל מחכים למישהוא שיעיר אותנו מהאדישות... מה שברור שלי הערב הזה עבר ממש בסדר רק ביגלל ההודעות כאן--והאחרונה שלך! אורי -תודה שהיית איש! הצלת את כבודנו..... ואני מתחילה כבר לשרבט שטויות אז ביי לך --למציץ בלילות.. רחלי ושמוליק (בדרך למיטה!)

רחלי27

New member
אז אחרי המיקלחת הכואבת..

האישה מארגנטינה מנגבת דמעות(זה ממש כך.) ואומרת לך תהילה שיש לך מזל!! שהצלחת יום אחד לפתוח את הבועה ולשחרר את כל המוגלה שהיצטברה שם. בטח שזה היה נכון לעשות! חברה טובה שמבינה תודה לך על הקלטת הזו...ותבקש ממך עוד כאלו.. ושתדעי לך תהילה שאת לא צריכה לחכות להיזדמנות כזו... כי כאן-וזה בדוק,את יכולה להוציא את כל מה שבא לך. ואם אנחנו לא עונים תמשיכי לנדנד!! וככה נילמד גם אנחנו לקח בחיים של הכנסת אורחים ויתר היתחשבות.. תהילה.....המון כח!! ושולחת לך טישו מהערימה כאן לידי לייתר ביטחון. (כי אלו מתוצרת ארגנטינה הם בטוח יותר משובחים.....
) מכל הלב-----רחלי ושמוליק.(שעדיין לידי).

tear

New member
רחלי יקרה ../images/Emo24.gif

איזה מדהימה ואמיצה שכמוך, מאיפה הכוחות האלו, לתת ולתמוך ועוד לתת ועוד ביום כואב שכזה...?! שוב שולחת לך

נ.תהילה

New member
מהומה רבה על לא דבר

שלום לכולכם, אני מוכרחה לציין שרק עכשיו נכנסתי לפורום שוב. לגמרי שכחתי את ההודעה שכתבתי פה אתמול. אז בר-אור - אני מודה לך על ש"הגנת על כבודי". אבל באמת שלא היה צורך להעליב ולפגוע ברחלי27 ובכל חברי הפורום. אני יודעת מפורומים אחרים שהייתי שותפה בהם (ובחלקם עודני) שזה דבר טבעי שעונים מהר יותר ומתייחסים יותר לוותיקים, לאלו שאנו מכירים אותם ואת סיפורם, ופחות לחדשים. מנסיוני אני יודעת שהיו פעמים שאנשים טובים, חלקם אף חברים שלי, ניסו לעזור לי בשעות קשות ואמרו לי כל מיני דברים- כי הרי "חייבים לתמוך", אבל, אם אין מה להגיד- עדיף לא להגיד כלום, מאשר לומר מילים סתם. ואני מודה לאלו שבכל זאת כן הגיבו. מצטערת על הבלאגן שגרמתי...

תמיד אני מחייכת

כשקוראת פה דברים שאנשים כותבים. שנראים להם מוזרים או חריגים. ובעצם הם כל כך רגילים או קורים כל הזמן. לי. או שרואה אצל אנשים אחרים. אז לשאלתך אתמול... כן. הדברים הקשים צפים (אצלי) בלי שום הזמנה. בלי שום קשר לכלום. והרבה פעמים בזמן הכי לא מתאים. לפעמים כשרע ואז את אומרת. נו.. בטח. את עצובה. בגלל זה. ולפעמים כשטוב. ואז את אומרת - נו.. בטח. את שמחה. רגועה. בגלל זה. ולפעמים זה שיר. (כמו שניצן אמרה). לפעמים ריח. לפעמים סרט. או סתם משהו שמשהו אמר. כמעט לכל דבר יש פוטנציאל לזרוק אותך לשם בעיתוי מסויים. ונראה לי כל כך הגיוני שאת מתחברת לדברים דרך שירים עצובים. אהובים. דרך חברה טובה. שקרובה לנשמה. הכי ברור בעולם. גם רציתי להגיד לך, שאהבתי את מה שאמרת - שאם אין מה להגיד, עדיף לא להגיד כלום מאשר מלים סתם. וממש לא עשית בלגן. ההוא שהתערב סתם ניסה לעורר מהומה. זה לא את זה הוא. ותגידי.. איזה שירים שרת?

נ.תהילה

New member
לאחת מהצד

דבר ראשון, אני חושבת שלבר-אור לא היתה כונה "לעורר מהומה" (כמו שאמרת). אני חושבת שכוונתו הייתה טובה, אבל הוא פשוט לא ידע איך לנסח את דבריו, ובכך פגע באנשים, וחבל. את יודעת, מילא כשיש שיר ריח או סרט שמזכיר את אחותי, אבל יש אנשים מסויימים שאיכשהו היו קשורים לאחות שלי או לזכרונות שיש לי ממנה, ותמיד תמיד כשאני רואה אותם, אני נזכרת באחותי ובזכרונות ממנה ונעצבת. לא נעים לי שתמיד שאני רואה אותם קשה לי אפילו להגיד שלום בטבעיות, אבל ככה זה. אני לא ממש שולטת בזה. את הקלטת לחברתי עשיתי מאוחר מאוד בלילה (כי רק אז עלה לי הרעיון הזה). אז בגלל השעה המאוחרת אני לא זוכרת את כל השירים שבחרתי. אבל בכלל לא שרתי לה שירים עצובים. השיר הראשון ששרתי לה היה "הולכים אל הלא נודע" של סנדרסון כי באמת היא נסעה למשהו לא נודע אז זה היה מתאים. חוץ מזה, שרתי כל מיני שירים שקשורים לשתינו, ולעבר המשותף שלנו. ושירים של זמרים/זמרות שהיא אוהבת. המטרה שלי הייתה בפרוש לשמח אותה. ועם כשרוני המופלא בזמרה שלי עצם זה שאני זו ששרה כבר מעורר צחוקים... זה גם למה הרגשתי רע כשאיכשהו התחלתי דברתי על אחותי. שזה דבר שלא ממש משמח... אנו יכולות לספר באמת הכל אחת לשניה, והיא יודעת עד כמה כואב לי על אחותי, אבל כמו שאמרתי- זה לא היה המקום והשעה. ונראה לי שדברתי יותר מדי, אז אסיים כאן. לילה טוב לכולם, ותודה לכל אלו שהגיבו.

תגידי נ.תהילה

למה את מרגישה לא נוח כשאת מספרת לחברה כל כך טובה שלך שכואב לך? אפילו אם זה לא במקום ו/או בזמן המתאים. תגידי, בשביל מה יש חברים?

נ.תהילה

New member
האמת-

לא יודעת למה בדיוק. אולי באמת אני לא צריכה להרגיש ככה. אבל שוב, בגלל שזה לא היה הזמן המתאים וזה לא היה הנושא שרציתי לדבר עליו, אז לא נעים לי. אבל כמו שכתבתי למיכל, אני יודעת שהיא תקבל את הדברים כי היא חברתי, וכמו שאת אומרת- בשביל זה יש חברים. לילה טוב. תהילה

תהילה, קצת צורם לי ענין החדשים

ישנים. אובדן, כאב ושכול זה לא ענין של ישן וחדש. גם, לדעתי כמובן, זה לא ענין של ותיק וחדש, מדובר על מה אני כאדם באותו רגע יכול להגיב על הודעה או, לא יכול להגיב. להודעות שלי הרבה פעמים הגיבו ממש מהר ולפעמים לקח יום יומיים. לפעמים אני נכנסת וקוראת וכל כך כואבת שאין לי מילים. אני מאמינה שכך גם זה לאחרים. דבר נוסף, אני מוכרחה להגיד לך שלא עשית בלגן!!!!!!!! היית את ומשם האחריות היא על האנשים המגיבים, על אלו שבחרו להיות באינטראקציה. וגם, את אדם טוב וגם מאמינה שחברה טובה וכאלו לא נוטשים כשהספינה בסערה. והנה הגבתי הרבה אחרי... והכי כיף לי שאת רואה בנו אנשים טובים, עכשיו באמת ללא ציניות אני מרגישה מיוחדת.

נ.תהילה

New member
תודה.

צודקת את לגמרי כשאת אומרת כי: "מדובר על מה אני כאדם באותו רגע יכול להגיב על הודעה או לא יכול להגיב" וש"לפעמים אני נכנסת וקוראת וכל כך כואבת שאין לי מילים". עם שני התחושות האלו אני מזדהה לגמרי. ותודה על מה שכתבת לי ולילה טוב.

מיכל@בר

New member
כן, תהילה, איזה שם יפה יש לך, ישר

הולכת לי לתהילה של עגנון, כמה אוהבת אותה .. כן, כל כך הרבה פעמים קרה לי שבלי שום שליטה, בזמן שנראה שהכי לא מתאים (למי?) דיברתי פתאום על דברים שכואבים לי. והבנתי שזה בסדר גמור. כי היה מי שהקשיב. מי שהבין. אני חושבת שהחברה שלך תדע לקבל את הקלטת עם כל הדברים שאמרת שם על אחותך, כי זו את....

נ.תהילה

New member
גם אני אוהבת המון את תהילה של עגנון

ואני יודעת שחברתי תדע לקבל את הקלטת עם מה שאמרתי. כי היא חברתי. וגם, היא כבר שמע ממני דברים דומים בעבר, ככה שזה לא נחת עליה פתאום. אני רק אומרת שלדעתי זה לא היה הזמן המתאים לומר את הדברים. לילה טוב לך תהילה

מיכל@בר

New member
ואני מתעקשת וחושבת שאין זמן

לא מתאים... כשזה בא, כשזה נכון לך או למי שלא יהיה, זה מתאים. כך אני מבינה כבר בחיים האלה..

נ.תהילה

New member
טוב נו,

שיהיה. אני רואה שאת ואחרים לא מסכימים איתי בענין (וכמובן שזה לגיטימי) ולכן לא אמשיך להתעקש, וגם כי אני כבר לא בטוחה לגמרי בצדקתי. אבל מכיוון שראיתי שעזרה אוהב את קוהלת, רק רוצה לצטט: "לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים". "עת לבכות ועת לשחוק".

מיכל@בר

New member
עת לבכות ועת לשחוק..

חבל שככה תרגישי, כמו שכתבת "שיהיה"... כי אין לי רצון לשכנע אותך, אלא להביע את דעתי.. רוצה לשתף אותך בשיחה שהתנהלה פעם בפורום: משפחה שאחד מבניה נהרג, ערכה חתונה לבת. האח שנהרג לא הוזכר במילה. וזאת כדי לא להעציב או להעכיר את האווירה. והרי ברור שהוא היה שם, בלב כולם. לי, למשל, צרם שלא הזכירו אותו. ולו בכמה מילים. אז שוב, מתאים או לא? מה דעתך? ונכון שמה שהעלית שונה מהסיטואציה הזו, אבל עדיין תחת אותה כותרת של מתאים או לא..

benni (mac)

New member
ועת של חיוך של בוקר ,מיק ../images/Emo13.gif

אז לבינתיים אני מקווה שאני שוב לא אתקל באורטופדים , והאורטופד האחרון, שיחרר את היד מהכלא סוף סוף...אפילו שכשמאלית היא עדיין מאוששת את האמרה, היא לפחות חופשייה. יום טוב לך מיק.

למעלה