חשיפה../images/Emo70.gif
היום שמעתי שוב את הלפ! אחרי תקופה חסרת-ביטלס די ארוכה, ומסתבר שההאזנה לווטרס וחבריו (שידועים כמלכי הקונספטים כידוע) השפיעה עליי קשות: בהאזנה רצופה וקשובה לאלבום, גיליתי שמעבר לפשטות והפופיסטיות של השירים, בעצם מסתתר פה אלבום קונספט מרהיב, טלנובלה של ילדי הפרחים! ואני לא מדברת על זה שמוסיקלית, מדובר באלבום בו רוב השירים נשמעים אותו דבר
אז תנו לי לקחת אתכם למסע קסם מהפנט (המסתורי יצא רק כמה שנים מאוחר יותר...), ותחזיקו חזק כי יש פה אהבות, בגידות, תככים ומה לא... ואל תדאגו, הסוף כמובן טוב
(הערה: כל קשר בין שירי האלבום והסרט ההזוי והבינוני שהולך איתם מקרי בהחלט)
סצינה ראשונה: בדיאבד...
הגיבור יושב לו על המיטה, ראשו בידיו, מנסה להיזכר מה קרה פה בעצם. הצילו אותי, הוא קורא לאנשים שמסביבו. תראו לאיזה מצב מסובך נקלעתי... ובסיום השיר הראשון והפותח (והחמוד מאוד – גם אם קצת מאוס) הוא מישיר מבט למצלמה ומתחיל לספר את סיפורו...
סצינה שניה: האהבה מאכזבת...
נקודת מפנה ראשונה - הכל התחיל באותו בוקר, בשיחה עם בת זוגתו שנפרדה ממנו. אבל למה? הוא שואל אותה, בשוק מההחלטה הגורלית שעשתה, הרי בלילה שלפני הכל היה כל כך נהדר..! אהבתי אותך, אהבת אותי, הייתי מבסוט מהחיים, איך את יכולה לעשות לי את זה, בובה? תמונות שמחות ומאושרות מהימים הטובים עולות על המסך... הקהל מתרגש וכמה מעריצות כבר התעלפו. מה אעשה עם עצמי עכשיו? הגיבור תוהה. חבריי טוענים שעליי לעבור הלאה, הם אומרים שאני צריך להחביא את אהבתי הבלתי אפשרית אליה – שכן הבחורה לצערי כבר עברה הלאה... אני שוקל אפשרות זאת בכובד ראש, אך כמובן מחליט אחרת. בשלב זה הולך הבחורצ'יק לראות את חברתו (לשעבר), ומוצא אותה בחדרה עם החברות הנאמנות. הוא לא מתבייש, ופוצח בשירה מול כולם, בנסיון להפנט ולהחזיר אליו את הנערה. אני זקוק לך, הוא שר. תחזרי אליי, אני בודד... אך כל נסיונותיו לשווא: היא טורקת את הדלת בפניו.
סצינה שלישית: בחורה חדשה...
ובכן אחרי שהתכחש, התפכח, ניסה להחזיר את אהבתו אליו, ולא הצליח, מנסה הבחור שלנו באקט נועז אך ילדותי לגרום לחברתו לשעבר לקנא בו. הוא מספר לה שהוא פגש נערה נוספת, אחת שתאהב אותו לתמיד. הוא שר ומספר על האהבה הנצחית שלהם, ומאוכזב לגלות שלהיא שאך לא מזמן נפרדה ממנו – לא ממש אכפת... ואז מסתבר לקהל שהבחורה החדשה הזו בכלל תפוסה! אך אל דאגה, הגיבור כרגיל לוקח את העניינים לידיים שלו ותופס את החבר שלה לשיחה, מזהיר אותו שאם לא יתנהג אליה יותר יפה, זה יגמר. הוא בעצם אומר לו, תשמע חביבי, אתה הולך לאבד את הנערה הזאת! והוא אכן מאבד אותה. הגיבור שלנו שמח מאושר, יש לו בת זוג חדשה! אך השמחה שלו נגמרת די מהר, לצערו... נקודת מפנה שניה – מסתבר שהנערה החדשה נאלצת לעזוב לזמן –מה. כן, כן, יש לה כרטיס לנסיעה, אך לזמן מוגבל, כמה נחמד. הם נשבעים אמונים אחד לשני, נשיקה אחרונה (לבנתיים!) והיא נוסעת לה אל האופק, והבחור המאוכזב שלנו חוזר עצוב הביתה...
סצינה רביעית: אופציות חדשות בפתח...
בדרך הביתה, בעוד הוא מזמזם לעצמו שיר, תופס אותו מפיק ומתפעל מאוד מהיכולות הווקליות שלו ומחליט שהוא יהיה שחקן נהדר (?!) וכך יוצא שהגיבור מקבל תפקיד בסרט, ועוד תפקיד קל – כל מה שעליו לעשות הוא להתנהג בטבעיות... כמובן שהוא מהמם את כל הבנות, כרגיל, וקורא תיגר על כל היפיופים שעל הסט. אבל בדרך, הוא מגלה שהוא לא רק מושך אלא גם נמשך – ובעצם נדלק על אחת הבנות שמשחקות לצידו...! הוא שר לה שיר לבטא את אהבתו, ותוהה למה הוא כל כך מתרגש לראות אותה, שכן זו רק אהבה...! לרוע מזלו, כאן חלה התפנית השלישית: חברתו, זו שלא מזמן נסעה לה למקומות רחוקים (טיול במזרח אלא מה), חזרה הביתה מוקדם מהצפוי, ובאה לבקר אותו על הסט, רק בשביל לגלות שהוא התאהב באחרת... הבחור מבולבל. מה לעשות? במי לבחור? ההגיון והלב שלו מנחים אותו לחברה, והוא מנסה לשכנע אותה שהכל בסדר, זה לא מה שזה נראה... את אוהבת אותי יותר מדי, הוא מטיח בה – את יודעת שאם תעזבי את גם תחזרי! אך היא לא משתכנעת. וכעת מתרחש פלאשבק רומנטי מספר 2, המון תמונות מהימים הטובים (אם נשארו עוד מעריצות בהכרה, הן הרגע התעלפו) וברק שיר אהבה. תסתכלי לי בעיניים, אמרי לי מה את רואה... את רואה אהבה, זה מה! וכך חוזרים להם הבחורצ'יק שלנו והבחורה שלו הביתה, מחזיקים ידיים, כשלפתע..
סצינה חמישית: הוא לא אמין! וסגירת מעגל..
בדרך הביתה, עובר הזוג ליד כל מיני אנשים, רובם ככולם מנופפים לשלום ושמחים לראות אותם ביחד סופסוף... הגיבור מסתכל ימינה ושמאלה לראות את האנשים שמסביבו, ולפתע קופא מבטו... אבוי, נדמה כי הוא התאהב שוב. הרגע ראיתי פרצוף שאיני יכול לשכוח, הוא ממלמל. הבחורה זועמת ועוזבת אותו: והפעם סופית! וכך מוצא את עצמו הבחור אומלל ובודד, וחזרנו לנקודה בה התחלנו את סיפורנו – בחדרו הקר והלבן של הגיבור. הוא נאנח, ונזכר בעצב בימים עברו, איך אתמול היה מאושר, ומה קרה, מה קרה מאז?? הוא הולך לפגוש את חבריו, כולו מדוכדך. הם מצידם סוחבים אותו למועדון ריקודים, בתקווה שזה ישפר את הרגשתו...
סצינה שישית ואחרונה: סוף טוב הכל טוב...?
וזה אכן משפר את הרגשתו – הבחור שלנו שוכח מהר מאוד מחברותיו לשעבר כשהוא שם לב פתאום לאיזו נערה יפה שמפזזת לה בחינניות על רחבת הריקודים! את מסובבת את ראשי, גברת ליזי, הוא שר לה. והנה הכל מתחיל מההתחלה... כאן נגמר סיפורנו. מקווה שנהנתם, אנא זרקו את קופסאות הפופקורן הריקות בפחים המיודעים לכך, ומרצ'נדייז יש בזול בדוכן שליד הכניסה הראשית!
היום שמעתי שוב את הלפ! אחרי תקופה חסרת-ביטלס די ארוכה, ומסתבר שההאזנה לווטרס וחבריו (שידועים כמלכי הקונספטים כידוע) השפיעה עליי קשות: בהאזנה רצופה וקשובה לאלבום, גיליתי שמעבר לפשטות והפופיסטיות של השירים, בעצם מסתתר פה אלבום קונספט מרהיב, טלנובלה של ילדי הפרחים! ואני לא מדברת על זה שמוסיקלית, מדובר באלבום בו רוב השירים נשמעים אותו דבר