יש לי רק רשיון של חשמלאי מוסמך, אני גר בירושלים ואני לא מוצא מקום עבודה שאוכל לעבוד 3 שנים ולקבל את רשיון ההנדסאי שלי, יש עוד דרך לקבל רשיון של הנדסאי חשמל מבלי לעבוד במקום שרק מהנדס יוכל לחתום לי שעבדתי בחסותו?
הרעיון הוא פשוט, החוק דורש הוכחה שעבדת לפחות שנה כחשמלאי מוסמך ע"מ לקבל רשיון ראשי ועבודה של שנתיים כחשמלאי ראשי ע"מ לקבל רשיון של חשמלאי הנדסאי.אין קיצורי דרך וטוב שאין !
מאגר , אני מבין שאמרת את זה בצחוק. זו לא הדרך להיות חשמלאי בודק,וכפי שאמרתם לעיל אין קיצור דרך. חפש עבודה והתקדם בהתאם דרוש לך חמש שנים,שיעברו לך מהר. בהצלחה.
אני לא מחפש קיצור דרך. השאלה מה אני צריך לעשות כדי לקבל רשיון הנדסאי? האם כל עבודה שאני יעבוד בחשמל במשך 3 שנים אני יוכל לקבל את הרשיון? או אני חייב לעבוד בחסות מהנדס, ואם כן זה הבעיה שאני לא מוציא מקום עבודה שבחסות מהנדס? אשמח אם משהו יענה לי בצורה מסודרת כן שאני יוכל לקבל את הרשיון הנדסאי בכבוד. הערה: יש לי רישיון של מוסמך
אתה צריך לעבוד שנה כחשמלאי מוסמך ולהוכיח שעשית עבודות חשמל ברמה של 63-80A ע"מ לקבל חשמלאי ראשי. אח"כ לעבוד שנתיים כחשמלאי ראשי ולהוכיח שעשית עבודות של 200-160A ע"מ לקבל רשיון הנדסאי. עכשיו די לדבר על זה - תתחיל לעבוד.