חשמלאי מוסמך או הנדסאי?

שרוןst

New member
חשמלאי מוסמך או הנדסאי?

ללמוד קורס הנדסאי חשמל...?
אני מתלבט כבר שנים מה ללמוד ותמיד מוצא עצמי לא בטוח לאיזה כיין ללכת.
מצד אחד, אני בן אדם שכלתני, שאוהב ללמוד ולהתמקצע בתחומי המדע
אני מאלה שאוהב להבין איך דברים עובדים וזה גם נותן לי ביטחון בעבודה.
מצד שני הלימודים יותר קשים, לימודים יותר אקדמאיים. ואני לא מהתלמידים הכי טובים . כלומר קשה לי ללמוד באינטסיביות הרבה מאוד חומר לא קל (כגון מתמתיקה,מחשבים,פיזיקה). עם זאת, יש בי המון רצון וPASSION להצליח וזה תחום שתמיד ריתק אותי. וגם אני חושש שהאופי העדין שלי פחות יתאים בקורס חשמלאי מוסמך, שגם נראה לי הרבה יותר קשה פיזית במעשי.
גם הגיל שלי המתקדם, 33 , אומר שעדיף הנדסאי כי הבנתי שאני אוטומט מקבל רשיון חשמלאי מוסמך בתום הקורס (2-3 שנים) לעומת 5 שנים בקורס חשמלאי מוסמך...
אגב, עניין כמה אני ירוויח ועובד פחות מעניין אותי כי יש לי פרנסה ממקורות אחרים ככה שלא אצטרך דווקא לקרוע את התחת שעות וימים, ואוכל לעבוד חצי משרה נניח גם.
הבנתי שבקורס חשמלאי מוסמך יש קריעת תחת פיזית בהתחלה. כשנתיים בעבודה מעשית עד קבלת הרשיון. לעומת קורס הנדסאי שאין קריעה שכזאת...
ואם זה נכון אני בטוח אלך על הנדסאי כי אני לא רוצה לקרוע את התחת וגם קשה לי עבודה פיזית מדי
יש מצב שטעיתי בכמה דברים שאמרתי אז בבקשה תקנו אותי

בכל זאת מה אומרים?

אז מה ההבדל בין חשמלאי מוסמך ולהנדסאי חשמל

אם אני רוצה לענות בקצרה על השאלה בכותרת - ההבדל הוא עצום. בוא ננסה לעשות סדר בבלגאן:
חשמלאי מוסמך - זו הדרגה השנייה בלימודי חשמלאות (אחרי חשמלאי מעשי) ויש אחריה עוד כמה וכמה דרגות (חשמלאי ראשי, מתח גבוה, הנדסאי, מהנדס, בודק וכדומה). הקורס עצמו נמשך שנתיים ולומדים בו קורסים מעשיים כמו גם קצת מתמטיקה ופיזיקה. תוכנית הלימוד בקורס מתמקדת בהקניית ידע בטיפול ובביצוע כל עבודות החשמל. בתום הלימודים צריך לעבור מבחנים ואז מקבלים את תעודת הגמר מטעם התמ"ת. העבודה בפועל היא עבודה פיזית יותר, על כל סוגי מתקני החשמל הביתיים והתעשייתיים במתח נמוך. אפשר לעבוד בעבודות פיקוח, תכנון ובנייה מפעלים וחלק גדול מהחשמלאים עובדים כעצמאים. כעצמאי, השכר יכול להיות מאוד גבוה.
הנדסאי חשמל - לימודים של שנתיים, אבל יותר אינטנסיביים, יותר עיוניים ויותר דורשניים בהיבט של מתמטיקה, פיזיקה, חשמל, אלק' וכדומה. התעודה כוללת גם הסמכה של חשמלאי מוסמך, ולאחר שנת עבודה קבלת הסמכה של חשמלאי ראשי. העבודה בפועל פונה יותר למפעלים וארגונים, כמו גם בחברות בנייה או אחזקה. ההנדסאי יעסוק בתחזוקה ותפעול, בייצור, התקנה ובבקרה. בהמשך אפשר גם לעשות השלמה למהנדס.

מהדברים שאתה כותב נראה שאתה נרצע מעבודה פיזית, ולכן חשמלאי מוסמך פחות תתאים לך. לגבי החשש מלימודים גבוהים - נשמע לי שזה יותר עניין של ביטחון והרגלי למידה, והגיע הזמן להתמודד עם זה ולהוכיח לעצמך שאתה יכול. לפעמים מבחוץ הדברים נראים יותר גדולים ומפחידים ממה שהם באמת.

למעלה