חשמל ומגנטיות מבחנים אמריקאיים...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
חשמל ומגנטיות מבחנים אמריקאיים...

יש לי מספר בירורים ושאלות, מקווה שתוכלו לעזור לי לפחות בחלק. נתחיל בכך שאני מחפש מבחנים אמריקאיים מהטכניון בקורס פיזיקה 2מ', אני יודע שבאתר האגודה יש קובץ של מבחנים אבל הוא לא מעודכן לשנים תשס"ו ותשס"ז, מישהו יודע איפה אני יכול להשיג אותם באינטרנט? אם מישהו יכול להגיד לי אלו מהתשובות שלי למבחנים האמריקניים הבאים אינן נכונות (המבחנים האמריקנים מתחילים בעמוד 8 בכל קובץ), הנה התשובות שלי: מבחן א': 1. ד 2. ה 3. ג 4. ג 5. ג 6. ה 7. ג 8. ד 9. ב 10. ג 11. ה 12. ד 13. א 14. ה 15. ה 16. ב 17. לא יודע למה אבל כשחישבתי הגעתי לכך שההתנגדות השקולה שווה ל-12, והזרם הכללי שווה ל-1 אמפר, אבל על הנגד הוא שווה למשהו שלא נתון באפשרויות, אז כנראה שיש לי טעות בחישוב כאן. 18. א 19. ה 20. ג 21. ג 22. ב 23. א 24. ה מבחן ב': 1. ד 2. ה 3. ד 4. א 5. ד 6. ב 7. א 8. ג 9. ג 10. ה 11. ד 12. ג 13. ה 14. ב 15. א 16. ה 17. ד 18. ה 19. ג 20. ב 21. א 22. ג 23. ב 24. ב מה דעתכם? יותר מידי טעויות? תודה מראש למשיבים על אחת מהשאלות.

inferno3

New member
ניסיון

פתרתי כמה שאלות 1 2 3 יצא לי אותו דבר 17 עם הזרמים יצא לי חצי...ההתנגדות השקולה באמת יוצאת 12...עכשיו אתה פשוט צריך ללכת אחורה "ולפרק" את הנגדים,ולמצוא את הזרם. שאלות 18 -19 ..אני לא כזה להיט במגנטיות,אבל למה עיגול?...נניח שהשדה החשמלי בכיוון X אז גם השדה המגנטי בכיוון X, כי הם מקבילים...כלומר תהייה תאוצה בכיוון X ולכן מהירות בכיוון X ...השדה המגנטי לא יכול להשפיע כאן..כי המכפלה וקטורית נותנת 0. שאלה 19...כיוון השדה המגנטי הוא תטה כובע..אנחנו צריכים לחפש וקטור שהמכפלה שלו עם תטה כובע תהייה בכיוון Z ,בעקרון זה כיוון רדיאלי חיובי,אבל בגלל שהמטען שלילי..צריך להתקרב לתיל. הערה: לא מתחייב על נכונות התשובות ועכשיו לי יש שאלה :)...תגיד איך פתרת את שאלה 4?..ניסיתי לחשב את השדה בתוך הקליפה,יודעים את השדה בחוץ ואפשר להשתמש בעובדה שהשדה הניצב שווה לארבעה פאי סיגמא.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני לא בטוח שפתרתי נכון את 4...

ברור שזו שאלה על מטעני דמות, כאשר לפי דף הנוסחאות שלי רשום שהמטען הדמות שווה ל-q'=-q(R/d)zz d'=R^2/d ומכיוון שהקליפה מוליכה הרי שהפוטנציאל עליה הוא קבוע לכן צריך לקבוע מטען נוסף q''=q_T-q'dd כאשר q_T הוא המטען של הקליפה, ו-q' מטען הדמות. מכאן אם נמצא את הפוטניאל במטען הדמות ונשווה לפוטנציאל הנוצר ע"י q וע"י q'', אנו אמורים לקבל את התשובה עבור המטען הכולל, אני לא בטוח אם זה נכון.. נ.ב איך עשית את השאלה עם הנגדים? כלומר הזרם הראשון הוא 1, אח"כ הוא מתפצל לשני זרמים המקיימים: I_2*3=I_3*10 ואח"כ הזרם I_3 מתפצל לעוד שני זרמים כך ש: I_4=I_5 אבל לא קיבלתי אחת מהתשובות הנ"ל, האם יש לי טעות בחישוב?

Rus Almighty

New member
צודק התשובה היא ג'

לא צריך להסתבך סתכל על המערכת מנקודה רחוקה והמטענים יתנהגו כנקודתים.

Rus Almighty

New member
תיקון התכוונתי ל-ד בשאלון הראשון ובשאלון השני

התשובה ל-4 היא ה

למעלה