חשמל ורשת תקשורת

1hananz

New member
חשמל ורשת תקשורת

שאלתי שאלה בפורום רשתות על העברת כבל רשת cat 5 ולצידו כבל חשמל (כבל מאריך) והאם זה פוגע בתקשורת ומשום מה שם טענו שלהעביר כבל תקשורת וכבל חשמל זה לצד זה נוגד את החוק האם הדבר נכון? ומה הסיבה לכך? תודה מראש

asher40

New member
כבלי חשמל ותקשורת - תגובה

שלום לך , מן הסתם ,ידוע שאסור עפ"י תקנות החשמל לפרוש כבלי חשמל ותקשורת בתעלה משותפת ,מסיבות בטיחותיות ,כמו פגיעה במערכת התקשורת עקב קצר בכבל החשמל או כל סיבה אחרת. אנחנו יודעים כי כבל קאוקסיילי בעל בידוד כפול ,מוגן מספיק ,אך תקנות החוק לא נקבעו סתם אלא מניסיון ממקרים שקרו ,כמו נזק חשמלי כלשהו שמעצם קרבה לכבלי תקשורת פגם גם במערכת התקשורת של כבלים ספציפיים אלו. גם ידוע לנו על קיום תעלות מחולקות לכבלי חשמל ותקשורת ועל מבנים שבהם משתמשים בתעלות רשת ושם תמצא לרוב צירוף של 3 תעלות ,חשמל ,תקשורת ו....מחשבים. כנראה שבאמת כדאי לשמוע לעצת המחוקק. בקיצור ,אין לצרף כבל חשמל וכבל תקשורת בתעלה אחת מהסיבות שציינתי למרות הסיכוך וההגנות הנוספות. מקווה שעזרתי , אשר.

מאגר

New member
חל איסור חמור לערבב תקשורת וחשמל

כפי שכתב אשר חל איסור חמור ע"פ חוק לערבב כלי תתקשורת וכבלי חשמל באותם מובילים חייבת להיות הפרדה מוחלטת בין הסוגים. גם אם מעבירים כל אחד בצינור ניפרד רצוי שיהיה בניהם מרחק של 15 ס"מ לפחות.

1hananz

New member
קיבלתי הפנמתי עכשיו עזרה

כבר יש לי כל כך הרבה כבלי רשת שמקובעים על הקיר (ללא תעלה) אני זקוק לעוד כבל רשת נוסף וכבל חשמל באותו הכיוון כמובן שעם הכבל רשת אין בעיה (לפחות כך אני מבין מכם) אך עם הכבל חשמל יש בעיה שאני לא מוכן לקחת שום סיכון כנראה שאני יעביר את הכבל מאחורי הקיר כך שלא תהיה קרבה בין הכבלים אבל הנקודות יהיו קרובות כך שלא עשיתי כלום.... מה לעשות ? דרך אגב בכל בית שמחובר לאינטרנט מהיר ורשת יש כמעט נגיעה בין כבל הרשת והחשמל...

רז חשמל

New member
קצת בלבול...

בתוך צינור או תעלה אסור לערב חשמל ותקשורת. אבל אתה יכול להוליך את כבל החשמל בתוך תעלת אצבע לאורך הקיר ואת כבלי התקשורת בתעלה נפרדת.

למעלה