חשמל סטטי מהאנטנה החיצונית

elians

New member
חשמל סטטי מהאנטנה החיצונית

היי חברים רציתי לדעת מהמומחים יותר בתחום, לגבי עניין החשמל הסטטי שעוטף את האנטנות החיצוניות. יש לי אנטנת GP על הגג, גובה כ12 מטר תורן על בניין 3 קומות, התורן מאורק באופן מושלם. אך הבעיה שצצה לי בשעות האחרונות, מעין רעשים מוזרים במקלט עצמו. שניתקתי את החיבור של האנטנה ממנו הרעשים פסקו, אך שנגעתי בטעות בחיבור של הכבל (COAX) חטפתי זרם , סביר להניח חשמל סטטי, האנטנה לא מחוברת לשום מקור חשמלי או אלקטרוני אחר, דברתי עם אבי לגבי זה הוא אמר שבימים סוערים יש המון חשמל סטטי באויר , וכי עלי לארק את האנטנה עצמה מכיוון שאין מגע בין התורן לאנטנה בקצה העליון. השאלה הטובה כיצד אני עושה זאת מכיוון שמדובר באנטנה קולטת / משדרת. ולאיזה חלק של הכבל אני יוצר חיבור לארקה , והאם זה לא יפגע בביצועים שלה. אשמח לכל מידע שעשוי לעזור לי

4Z1PF

New member
נגעת בנקודה חשובה

בהתיחס לשאלתך אפשר לחלק את האנטנות לשתי קבוצות. אנטנות שהתנגדותן לזרם ישר היא אינסוף (נתק). זוהי האנטנה שלך שחסרונה כפי שציינת ואין הרבה מה לעשות. אנטנות שמהוות קצר (אפס אום) עבור זרם ישר. יתרונן- פחות רעש למטענים אלקטרוסטטים. בקשר לאנטנה שלך - אין להאריק את הגיד המרכזי של הקואקס או מוליך האנטנה כי אז תפגע במשדר. קיימת אפשרות תיאורטית לחבר סליל בין המוליך המקרין לרדיאלים אך מי שלא יודע מה הוא עושה אז שיתאפק או יבחר בפעם הבאה באנטנה בעלת התנגדות אפס לזרם ישר.

elians

New member
שלום משה

תודה רבה על ההסבר המפורט... אני משער שהרעשים האלו שנשמעים לי במקלט המחובר לאנטנה עלולים לגרום נזק למכשיר? או שהמכשירים מוגנים מפני כך? אשמח לתגובה.

4Z1PF

New member
אין לך מה לדאוג

אין לך מה לדאוג כאשר מדובר על רעש שנובע בגלל טעינת האנטנה מהרוח, טיפות גשם טעונות, הפרעות אלקטרוסטטיות באטמוספירה וכו'. יש לדאוג משדות חזקים יותר כמו ברקים, וגם אם הם אינם פוגעים ישירות באנטנה.

elians

New member
הבנתי ../images/Emo13.gif

הרגעת אותי.. תודה רבה לך. כן , ידוע לי שהאויב הכי גדול של אנטנה זהו ברק. מקווה לא להתקל באחד כזה :)

mot264

New member
ממליץ תשתמש במצורף

יש מפיץ בארץ סביר http://www.hypertech.co.il/

kdr

New member
היו ימים

שהיה ליד הרדיו (שפופרות כמובן) מעין ידית שהייתה למעשה מפסק דו קוטבי, מצב אחד חיבר את האנטנה לרדיו ובמצב השני קיצרה את האנטנה להארקה. נוסטלגיה.

למעלה