חשמל

Sabin92

New member
חשמל

ערב טוב.
כמה שאלות שהייתי רוצה לשאול שקשורות לחשמל.
הבנתי שמתח החשמל בארצינו הוא 220V או 230V?
לפי מה שקראתי, במידה ויש לי מכשיר שנקנה מארצות בדרכ' אצטרך ממיר מתח STEP DOWN על מנת לחבר אותו, כי מתח החשמל בארה"ב הוא יותא נמוך 110V.
מה קורה במידה ואני מחברת מכשיר מארה"ב ללא הממיר מתח?הוא נשרף?קיימת סכנת הדלקות?ומה קורה אם המצב הוא הפוך?במידה ואני לוקחת לארה"ב מכשיר שנקנה בישאל ולא מתקינה ממיר מתח?הוא לא יוכל להדלק כי אין מספיק זרימת חשמל?ומה בעצם עושה הממיר?הוא מתאים את רשת החשמל הביתית למוצר ולא ההיפך,נכון?אשמח להסבר של הדברים הללו כי זה אמת מסקרן אותי.עד אתמול בכלל לא ידעתי על דברים כאלו, כמו ממירי מתח וכו'.

הסבר

מכשיר שתוכנן לעבוד על 120 וולט יישרף אם יחובר ל 220 וולט (כמו בארץ). אם הוא יגרום גם לשריפה "מסביב" אין לדעת, אבל לא כדאי לקחת סיכון.
מכשיר שתוכנן ל 220 וולט לא יוכל לעבוד על מתח של 110 וולט בארה"ב או לא יעבוד בכלל.

הדרך לעבור ממתח 220 וולט ל 110 וולט ולהיפך היא באמצעות רכיב שנקרא שנאי או טרנספורמטור בלעז. צריך ללכת לחנות מקצועית ולרכוש מן המדף. חשוב לציין בפני המוכר את הייעוד של השנאי, כי הוא צריך להיות מסוגל לספק את האנרגיה למכשיר מתאים (שנאי לשעון רדיו שונה מאוד משנאי למקרר).

מתח הקיר (המתח בשקע) הוא מתח חילופין (לא חשוב מה פירוש הדבר). המתח עלין עובד המכשיר יכול להיות מתח חילופין (למשל מקרר) או מתח ישר (למשל טלפון סלולארי).
אם מדובר רק על המרת מתח חילופין למתח חילופין אחר, דרוש רק שנאי. אם מדובר על המרת מתח חילופין למתח ישר דרוש מה שנקרא ממיר וגם זה רכיב שניתן לרכישה מסחרית מן המדף.

למעלה