חשפיה לשמש אחרי טיפולים כימו'

sosanit

New member
חשפיה לשמש אחרי טיפולים כימו'

היי לכולם, אשמח אם תוכלו ליעץ לי בנושא זה .. האם לאחר טיפולים כימו' (12 במס') ניתן להחשף לשמש? הרופא שלי אמר לי שאסור במשך שנה שלמה כדי לא לעורר את הסרטן. למה? מישהו יודע אם זה וודאי? תודה

גם לי אמרו

שאסור בזמן ואחרי הטיפולים להחשף. בגלל שאחד החומרים שקיבלתי "רגיש" לשמש וגורם לפיגמנטציה בעור בזמן חשיפה לשמש. אבל באמת עניין של לא להחשף לשמש כי זה עלול לגרום לסרטן שמעתי בסופ"ש הזה ממישהו שזה מה שאמרו לו והוא כרגע בסיום טיפולים של ABVD (פרוטוקול לטיפול בהודג'קין). אני במקומך, הייתי הולכת על בטוח ומשתדלת לא להחשף לשמש בתקופה הקרובה. יום טוב גלי

מיליתו

New member
שכולם יקפצו לי...

אני נסעתי לאילת בזמן הטיפולים וגם חודשיים אחרי ההשתלה. הייתי בשמש בדיוק כמו שהייתי נוהגת לפני הכימוטרפיה. קצת ועם קרם הגנה - שום דבר מיוחד. אבל זו רק אני - כי נמאס לי להיות תחת התווית "חולה" כל הזמן. אין לי כתמי שמש, וגם לא נשרפתי, רק השתזפתי קצת...

מילתו היקרה בוקר טוב

אני חושבת שהשמש מסיקה לאנשים בריאים .אז אצל אנשים חולים זה מזיק יותר אני בכלל לא אוהבת שמש .אני אלרגית לשמש

sosanit

New member
תודה על התשובות...

למרות שעדיין לא ברור למה שנה שלמה אסור לי להיחסף... אבל אין ברירה שזה יהיה הבעיות שלי... תודה ובריאות לכולם...

למעלה