חששות גדולים בתחילת תהליך

חששות גדולים בתחילת תהליך

שלום לכולן,
אני חדשה פה כפי שהכותרת מעידה.

אני ניצבת בתחילת התהליך. עשיתי את הבדיקות והכנות הטכניות שבנקי הזרע דורשים ועכשיו אני עומדת על הסף ולא מעיזה לחצות.

יש לי הרבה פחדים (המון). חלקם נוגעים לתהליך עצמו של כניסה להריון וההריון עצמו- קושי לקבל החלטה בבחירת התורם (מפאת אילוצים כלכליים זה יהיה תורם ישראלי כך שצבע שיער וגובה זה פחות או יותר כל מה שיש לי לעבוד איתו), המתח העצום שבטיפולי פוריות ואז ההריון עצמו - לעבור אותו לבד מבלי שיהיה מי שילטף לי את הבטן .. או מי שילווה אותי לבדיקות. (אמא שלי היא לא אופציה וגם חברות לא ממש יוכלו למלא את התפקיד הזה).

אבל זו רק ההתחלה כי אחריה יהיה תינוק והפחדים שממלאים אותי הם רבים ומגוונים:

-כיצד אפרנס? לא תהיה לי עזרה כלכלית מהמשפחה. אני משתכרת 7500 בחודש וגרה בשכירות. היום, כשזו רק אני, אני מסתדרת יחסית בסדר אבל האם אוכל לפרנס ילד?

-מה יקרה אם חס וחלילה אחלה במשהו רציני? מי יטפל בילד שלי אז? (שוב, ההורים שלי יוכלו לעזור מעט מאוד).
ומה אם הילד יחלה? (אני לא מתכוונת לשפעת)
אם אצטרך להפסיק לעבוד האם אוכל ולהחזיק אותו ואותי מבחינה כלכלית וטכנית ובעיקר- ריגשית?

וגם אם הכל יהיה ממש בסדר- איך אתמודד עם הבדידות שיש בהורות יחידנית?
איך אקבל לגמרי לבד החלטות הרות גורל?
ואיך אתמודד עם העומס והעייפות שאין מהם אפילו לא שעה של מנוחה, כמו שיש להורים משותפים שעושים תורניות בטיפול בילדים בזמן שהשני משלים שעות שינה?

זה המקום לציין שאני ממש לא מעוניינת בהורות משותפת מהרבה סיבות זה פשוט לא מתאים לי. ברור לי שאני רוצה לעשות ילדים ושאני מעדיפה לבד עפ"י כלמיני אלטרנטיבות. עדיין - יש המון חששת.
אגב, אני הולכת לטיפול רגשי והוא עוזר לי מאוד להבין מה חשוב לי ומה לא ולהכיר את הפחדים שלי וכו.

אשמח לשמוע מכן עיצות, מילות הרגעה או אזהרה אם צריך. איך התמודדתן עם החששות האלו אצלכן? איזו הכנה נפשית עשיתן לפני תחילת התהליך ומה אתן יכולות לומר ממרום הניסיון?

תודה רבה לעונות

אד י

New member
זה באמת המון המון פחדים

אז קודם כל באמת חשוב שאת הולכת לטיפול כדי לטפל בעצמך, כי עם כל כך הרבה פחדים באמת לא כדאי להכנס להורות.
&nbsp
אני לא יכולה להגיד לך שכל הדברים שכתבת לא נכונים ולא מבוססים במציאות.
הכל נכון.
כמו בכל דבר אחר בחיים אין אף פעם בטחון של 100% שהכל יהיה בסדר.
כמו בכל דבר אחר בחיים אפשר להתכונן לקראת הקשיים שסביר שיהיו ולהשתדל לא לדאוג בגלל הקשיים שסביר שלא יהיו.
&nbsp
כלכלית-
את מרוויחה מעט.
זה קושי סביר.
אז את יכולה להתכונן לקראת קושי כלכלי שסביר שיהיה לך עם ילד, תחפשי עבודה שמרוויחים בה טוב יותר, או שתחפשי עבודה נוספת, או כל שינוי אחר שייגרום לכך שיהיה לך יותר כסף פנוי.
תתחילי לחסוך, שימי בצד כל חודש סכום נכבד (אלף שקל) ותראי תוך חצי שנה איך זה מרגיש כלכלית עם ילד.
&nbsp
עייפות-
זה גם קושי סביר. ולכן כדאי להתכונן אליו.
אפשר להערך כלכלית, אם את חוסכת כסף מעכשיו, אז תוכלי להשתמש בו כדי לקנות שעות של עזרה בתשלום.
אפשר להערך מנטלית, ולבחור גישה חינוכית שהיא פחות טוטאלית.
אני לדוגמא החלטתי מראש שבגלל שאני לבד, אני חייבת שהתינוקת תרדם ותישן לפרקיי זמן ארוכים בלי קרבה פיזית אליי. לשם כך קניתי נדנדה חשמלית והשקעתי זמן בלהרגיל את התינוקת לנדנדה ולמוצץ, כך היא ישנה שעתיים-שלוש אחרי כל ארוחה. מכיוון שידעתי שלא אוכל להרים אותה על הידיים בכל יציאה מהבית, אז השקעתי זמן בלהרגיל אותה לעגלה.
בפועל ההורות בשנה הראשונה הייתה לי יותר קלה מלחברותיי הנשואות. בגלל שהרגלתי את התינוקת להרגע ולישון בנדנדה ובעגלה.
&nbsp
מה יהיה אם -
אם את תחלי אם הילד יחלה, זה קושי שהסבירות שלו נמוכה.
אלא אם כן את יודעת שיש לך סבירות גבוהה למחלה קשה.
זה מסוג הפחדים שכדי לחיות חייבים להתעלם מהם.
&nbsp
בדידות-
לעניות דעתי הבדידות בלי ילדים גדולה יותר מהבדידות עם ילדים.
ולא בגלל הנוכחות ה"מרתקת" של הילד.
אלא בגלל שעצם קיומו של הילד מכריח אותך להפגש עם מגוון אנשים, ויש סבירות גבוהה שככה לאורך הדרך תאספי לך חברים.
אותו דבר לגבי קבלת החלטות, את הקובעת היחידה, אבל יש מלא יועצים בחינם בסביבה...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אמאנחל

Member
מנהל
זה אכן מהלך מפחיד, ולא מתאים אוטומטית לכל אחת

הורות יחידנית מתאימה למי שהיא אשה עצמאית שמכירה את יכולותיה וסומכת על עצמה להתמודד עם החיים ועם האתגרים שההורות מביאה. את מכירה את עצמך ויודעת האם את טיפוס עצמאי ומסוגל. אם את טיפוס עצמאי ובעל יכולות תצליחי למצוא פתרונות לבעיות שיצוצו. ואם את לא אז הורות יחידנית היא לא בשבילך. אני לא מדברת על זה שאין חששות ופחדים - מובן שיש חששות פחדים, כי זה צעד עצום אל הלא נודע. גם לי היו הרבה חששות ופחדים. אבל יחד עם החששות והפחדים המובנים את צריכה שיהיה לך איזה בטחון בסיסי בעצמך וביכולת שלך להתמודד עם החיים.

ב"דור שלי" (סך הכל לפני 12 שנים) היו מעט יחידניות, ורק נשים שמצבן הכלכלי היה טוב ומעלה, או שהייתה להן תמיכה משפחתית, העזו לקחת את זה על עצמן. היום זה נהיה כל כך מקובל שזה "מצופה" מכל אחת שלא התחתנה "לעשות ילד לבד". אבל מי שמגדל את הילד, זה לא אלה ש"מצפים ממך" לגדל ילד - אלא את בעצמך. וזה צריך להתאים לך.

מבחינה כלכלית, יש בצד שמאל מדור "הודעות נבחרות". יש שם הודעה הנוגעת להוצאות על תינוקות ופעוטות. תכנסי לשם כדי לקבל הערכה על העלויות הצפויות ולדעת אם את יכולה לעמוד בהן. אפשר להתארגן כלכלית מראש על ידי חסכון. את יכולה לבדוק אם את יכולה לשים בצד את הסכום החודשי שאת משערת שיעלה לך תינוק, ולראות איך את מסתדרת. אם גידול ילד יעביר אותך ממצב של "מסתדרת" למצב של "חוששת למחייתך כל חודש" אז כדאי לחשוב על שינויים כלכליים: להגדיל הכנסות מאוד, להוריד הוצאות מאוד או לוותר על העניין.

בשבילי הבחירה בהורות הייתה הבחירה הכי הכי טובה שעשיתי בכל החיים שלי, ותרמה לאושר האישי שלי בצורה שלא תתואר. אבל זה לא אומר שזה נכון לכל אחת. רק את יכולה להחליט לגבי עצמך.

בלונזית

New member
אני

בשלב מסוים היתה לי ודאות אחת אני רוצה ילד משלי וכשהצבת את המטרה את מחליטה איך תממשי אותה איך תתכונני תחסכי כסף איך תפעלי וכיוצ״ב לצרות הגדולות שציינת ( היינו לא הקושי היומיומי) לטעמי אף פעם לא ניתן להתכונן מה יקרה אם אמות חלילה מה יקרה אם ... זהו לבד זה קשה אבל לא נטול יתרונות בהצלחה במה שתבחרי

שואלת שאלות בתור מי שהחליטה(בלב כבד אבל שלם) לוותר על ההורות

איך את מסתדתרת עם עצמך (והסביבה) במצב של חוסר שעות שינה קיצוני?
נניח שאת עם חום גבוה, וירוס של הקאות, האם את מצליחה להמשיך לתפקד?
האם את מסוגלת להיות בבית 24/7 למשך תקופה (לא כולל קפיצה לסופר/ סופרפארם)?

Gali192

New member
זה עניין של אופי

יש אנשים שמחליטים לוותר כשקצת קשה וכאלו עם אופי שמחליטות ללכת על זה, אפילו שברור שיהיו קשיים. וזה מדבר על כל תחום בחיים. אגב, החיים מלאי הפתעות.
אני לא שוללת את הבחירה שלך שהיא לגיטימית ומוצדקת מה גם שאני לא מכירה אותך, אבל ההודעה שלך נשמעת יותר כמו מירמור מאשר כהודעת תמיכה.
בכלל הפורום הזה סופג מידי פעם הודעות מאנשים ממורמרים שהגיעו לכאן מסיבה לא ברורה.
לדעתי אם לא היו לך ספקות בהחלטה שלך, לא היית מגיעה לכאן...

אין לי מרמור, טיפלתי בילדים ואהבתי אותם אבל!!! ילדים זה לא

רק דבר נפלא זה גם דבר קשה, וצריך להעלות גם את הצדדים למה לא כדאי להיות הורה ובטח יחידני
אני גם בחורה לא בריאה פיזית ונפשית
מתוך אהבה לילד שלי בחרתי לא להביא אותו לעולם, כי להביא ילד למצב של חוסר יציבות כלכלית וחוסר סבלנות אין סופית זה מבחינתי big no no כי ראיתי מספיק ויותר מידי ילדים שגדלים במצב הזה.
ואני כבר עשור צופה בקבוצה הזאת כשעוד חשבתי שכן וגם כשהחלטתי שלא

Gali192

New member
אני מבינה אותך לגמרי...

כשאני נתקלת במקרים של נשים חסרות אמצעים שמחליטות להביא ילד, אז אני יכולה להבין את הצורך ואת הרצון, אבל קצת חבל לי על הילד. כי אני חושבת שיש בזה משהו לא פייר לא לתת את המקסימום לפרי הבטן שלך. והמקסימום לא חייב להיות לתת לו "הכל" אלא המינימום ההכרחי בכדי שיגדל או תגדל להיות מאושר/ת.

אני חוששת ונגד הגישה של "אני יעשה ילד ורק הוא יעשה אותי

מאושרת ולא בודדה"
מבחינתי קודם אישה/ זוג צריכים להיום מאושרים עם עצמם ואח"כ להוסיף לחייים ילד

Gali192

New member
לא בטוחה שהבנת אותי...

התכוונתי לאושר של הילד/ה.
לגבי ההורים- לא מכירה אנשים שהם כל הזמן שמחים מאושרים, עם או בלי ילדים.
החיים הם עניין מורכב, יש רגעים של שמחה ורגעים של עצב. אבל אם נונתים לך את הכלים בתור ילדה, אז את גם כן, לפעמים תהיי מאושרת. או לפחות תהיי שלמה עם עצמך.

אמאנחל

Member
מנהל
מימי מייאו חברה ותיקה ומוערכת בפורום שלנו

ואין לי שום ספק בכלל שההודעה שלה לא באה ממקום של מירמור.
&nbsp
הכתב לא תמיד מעביר את האווירה של ההודעה בצורה מיטבית.

זאת תפיסה מאוד צרה של הורות

חוסר שעות השינה הוא לא קיצוני, השינה אומנם נפגעת, ולוקח קצת זמן להתרגל להתעוררויות בלילה שהן לא בגלל צורך ללכת לשירותים, אבל לא ברמה שבלתי אפשרי לתפקד. ואם כן, וזה מתקשר לוירוס ההקאות הדמיוני - מזמינים עזרה. אם לא מישהו תומך מהמשפחה, אז בייביסיטר בתשלום.
ולגבי ה-24/7... בתור אמא טרייה בחופשת לידה - יש כל כך הרבה פעילויות מלבד סופר ובית מרקחת (שאותם אני בכלל עושה באינטרנט) שלעיתים אני מכריזה על יום הישארות בבית בשביל זמן איכות משפחתי ומנוחה מכל הגירויים בחוץ.

לדעתי, בסופו של דבר הכל פתיר.

אני חושבת שלא כל אחד מסוגל להיות הורה ובטח יחידני

ואני חושבת שאשה יכולה להגשים את עצמה גם בלי להיות אמא

לא אמרתי אחרת. גם לא חושבת אחרת

כן חושבת שהשאלות שהצגת למתלבטת הן לא הבשר האמיתי במחשבות על הורות בכלל, והורות יחידנית בפרט.

הצגתי בהתחלה שאלות על תפקוד במצב של חולי של האם כשאין

עזרה
ומה קורה עם נולד חס וחלילה ילד עם קשיים?

אמאנחל

Member
מנהל
התקופה שאחרי הלידה יכולה להיות מאוד קשה

בפרט אם הלידה קשה, כמו ששלי הייתה (איבדתי הרבה דם והייתי עם המוגלובין נמוך ולחץ דם נמוך כמה שבועות טובים. ממש סמרטוט והרגשתי חלשה וחולה). במקרה כזה קשה מאוד לתפקד בלי עזרה. אני גרתי אצל ההורים ששה שבועות, והייתי ממש מותשת פיזית. חוסר שעות השינה כן היה קיצוני בשבילי.
&nbsp
יש גם סיכוי לחוות דיכאון שאחרי לידה.
&nbsp
נכון שכמה שבועות שאחרי הלידה הם לא כל ההורות כולה. נכון שאחר כך מתאוששים, ונכון שמסתדרים, בפרט אם את מישהי שיש לה את הכוחות להסתדר, ובפרט אם יש לך משפחה תומכת. אבל לא נכון להמעיט בקושי שאשה עשויה לחוות. עדיף לבוא מוכנה נפשית, ועם משאבים של תמיכה להתמודדות במקרה הצורך.

נכון, יכול להיות קשה

ולא לכולם יש עזרה..
(ואני יודעת איך זה)
פשוט חושבת שאי אפשר להגדיר הורות יחידנית בלהיות סגור בבית 24/7 למעט גיחות לקניית חיתולים וחלב.

אמאנחל

Member
מנהל
על זה אנחנו מסכימות

יש בזה קשיים, במיוחד בהתחלה, ויש בזה אושר רב. צריך לבחור בהורות יחידנית ממקום של מודעות ותחושת מסוגלות.

החששות שלך מוצדקים

אבל לכולם אותה תשובה: תדעי להתמודד כשיגע הרגע.
לפני שנולד הילד הראשון שלי חששתי מאותם דברים כמוך. בדיעבד חלק מהחששות שלי מעולם לא התממשו וחלק כן ובגדול.

האם את או הילד תחלו במחלה קשה? כן יש סיכוי. כמה סביר? לא מאד
אם תאבדי את העבודה שלך תפוטרי או תתפטרי? יש סיכוי. כמה סביר? תלוי בסוג העבודה, במנהלים שלך, בתפקיד וכו'.
האם תהיי עייפה? כן! וזה אפילו עשוי להשפיע עלייך מאד
איך תתמודדי? תחשבי על מה עושים כל אלה שנולד להם ילד והם מתים מעייפות. מה הם עושים? הדרך הכי טובה בשבילך כרגע היא פשוט למצוא חברה שנולד לה ילד ולנסות לבלות אצלה בלילות. תחשבי על זה שאת לא האמא הראשונה בהיסטוריה וסביר להניח שכמו שאחרות התמודדו גם את תתמודדי. יהיה קשה, לא נעים אבל כולם עוברים את זה וחיים הלאה כדי לספר
לגבי מה יקרה אם דבר נורא יקרה בחיך שימנע ממך תפקוד? קשה להגיד. יכולה לספר ל שמישהי שאני עובדת איתה נשואה עם 3 ילדים. הבת שלה עברה לפני שבוע ניתוח להסרת שקדים. משהו סטנדרטי בסך הכל. גם אבא שלה עבר אותו ניתוח כשהיה בגילה. אצלו משהו הסתבך והוא דימם כמה ימים ואמרו לו שזה היה משהו נדיר. והנה הבת הייתה בהתחלה בסדר ושלשום החלה לדמם. מסתבר שהיה לה קריש דם והיא הקיאה דם פשוטו כמשמעו והיתה בסכנת חיים. הם נסעו מהר לבית החולים והשאירו את שני הילדים אצל ההורים שלה. כרגע הם מצחלקים בנטל כשיום אחד האמא איתה ויום אחד האבא. אז הנה לך מקרה לדוגמה. משהו אקוטי לא כרוני אבל בהחלט מטלטל. לה יש רשת תמיכה: יש הורים משני הצדדים, יש בעל, יש חברים קרובים. עדיין, אם יקרה לך דבר כזה וגם אם את בלי אף אחד, תתפלאי לדעת שעדיין יש אנשים נדיבים וטובי לב שיסכימו לעזור לך במצבים קריטיים ואת גם תדעי למצוא אותם. הרבה אנשים מאד אוהבים לעזור, בייחוד במצבים שבהם מעורבים ילדים.
לגבי כסף, המנקה אצלנו בעבודה אישה פשוטה שבעלה גם הוא פועל פשוט. הם גידלו 9 ילדים וכולם הסתדרו. איך הם עשו את זה? אין לי מושג. אני מאמינה שאם הם הסתדרו, גם את יכולה

למעלה