חששות/דאגות - לימודי פסיכולוגיה.

lemon vafel

New member
חששות/דאגות - לימודי פסיכולוגיה.

שלום,
לא מכבר נרשמתי לשנת הלימודים תשע"ג במרכז האוניברסיטאי שבאריאל למחלקה הדו חוגית במדעי החברה של פסיכולוגיה וסוציולוגיה.
מבט קטן על היקף החומר הנלמד העלה בי תמיהה קלה.
אני קופץ ישר לשנה ב', ומעוניין לדעת האם 13 קורסים - בסמסטר בודד, כפי שמוכוונים בתוכנית הלימודית במוסד האקדמאי באריאל, שכולם יחדיו בני 25 יחידות לימוד אינם
בגדר "משימה בלתי אפשרית."
עד לשנה זו למדתי כלכלה ומנהל עסקים במכללה למנהל. 6-7 קורסים, היוו רמת משקל ולמידה רצינית.
רוב הקורסים באריאל אינם עולים על 3 נ"ז. אפילו קורסים "כבדים", כמו מבוא לפסיכולוגיה, וסטטיסטיקה - הינם בגדר של 3 נ"ז,
או התפתחותית, חברתית ופיזיולוגית -2 נ"ז.
מאנשים שלמדו פסיכולוגיה בכלל, ובאריאל בפרט, האם ישנו אח ורע :

א- לכמות נקודות הזכות המועטות המוענקות לקורסים כבדים אילו, ואין ההתייחסות לקורסי בחירה בהם רובם בגדר 2 נ"ז, אלא לקורסי המבוא והבסיס.
ב- האינטנסיביות במהלך שנה ב ואילך בהשוואה למוסדות השונים.
כאמור 13 קורסים בהיקף 25 נקודות זכות בסמסטר א שנה ב, 10 קורסים בסמסטר ב של שנה ב, שרובם ככולם אף הם
בני 2 נ"ז וכ"ו.
בהחשב ברצון ובצורך לממוצע 90, האם זוהי תוכנית לימודים תמוהה, דחוסה או מקובלת בהשוואה למוסדות הלימוד השונים.
אשמח לו תוכלו להאיר את עיניי.
תודה מראש.
בהערכה ובכבוד רב, קובי.

111Naama

New member
זה נשמע לי בסדר...

בסמסטר הראשון שלי באוניברסיטה (את"א) לקחתי 26 נ"ז (מההתלהבות
) ושרדתי את זה יופי.
דחיתי כמה מבחנים למועד ב' ולא היו לי בעיות מיוחדות של עומס.
ובאריאל אני מניחה שהלימודים קלים יותר.

השאלה היא אם אתה עובד ובאיזה היקף... עד כמה אתה חושב שתתקשה מההיכרות של עם עצמך.
אם נראה לך שיהיה לך קשה אתה יכול גם לפרוס ליותר זמן.

lemon vafel

New member
תגובה

אינני מתכוון לשלב עבודה תוך כדי הלימודים. מלכתחילה אני מגיע עם קו המחשבה לתואר שבייחוד במקצוע תובעני וטובעני,
כמו פסיכולוגיה, יש צורך להתמסר אליו, אבל אולי זה רק אני.
בכל אופן תודה על ההארה, אשמח לתגובות נוספות.

למעלה