חששות ומידע

Black White

New member
חששות ומידע

אני בן 30, מספר יציב אך גבוה(באיזור ה7.50), וגם צילנדר לא קטן בכלל. היתי אצל דר' לוינגר(מרפאת עיניים), שאמר לי "אתה מתאים בהחלט" עובי קרנית 545. יש מקומות שהוא 520 ויש מקומות שהוא יותר, אבל זה כנראה הממוצע. הוא המליץ לי על "אינטראלאסיק" + "וויבפרונט", בדור 7. לא הבנתי יותר מידי, מעבר לזה שזה כביכול המילה האחרונה - הכל בלייזר, והכי מדויק(24 נקודות בעין, וכו') לטעמו אני מועמד בלי בעיה לאופציות שהזכרתי, ובהחלט לא "גבולי", אלא מתאים. __________________________________ אוקיי, אז קודם כל אשמח לשמוע טיפה על השיטות האלה דיעה נוספת. בנוסף, אני רואה פה יותר מידי אנשים המתלוננים על "יובש בעיניים", ואת הדר' שמנהל את הפורום שמזכיר ששליש מהמטופלים יסבלו מיובש-בעיניים לתקופה ארוכה ואולי אף לנצח. האמנם?!?!?!? האם יש לי 33 אחוז לסבול חודשים ארוכים מיובש בעיניים ולהסתובב עם טיפות? האם השיטות שהציע דר' לוינגר אמורות לצמצם\למנוע את התופעות האלה? תודה.

מידע הוא דבר חיוני וגם פרופורציה

נכבדי, בהעדר המרשם המדוייק שלך קשה לי מאוד לחוות דעה אם אתה מתאים או שהחישוב גבולי. בכל זאת אנסה לכוון אותך לבצע חישוב מקורב על מנת שתוכל לקבל מושג היכן אתה עומד. ראשית למספר אקסיומות שניתן להתווכח עליהן אך לדעתי הן נותנות קריאת כיוון טובה: 1. עובי קרנית שארי חייב להיות עבה יותר מ- 250 מיקרון בשיטת הלייזר בעומק הקרנית ועבה יותר מ- 360 מיקרון בשיטת הלייזר על פני השטח. 2. הלייזר המבצע את ליטוש הקרנית (Excimer laser ) מסיר 15 מיקרון לדיאופטר (שיערוך עם טווח ביטחון). 3. מטעמי בטיחות כדאי לבצע את החישוב לפי עובי קרנית במקום הדק ביותר ולא לפי ממוצע. 4. כמות המספרים שצריך לשייף על הקרנית שווה למספר (Sphere) ועוד הצילינדר (זאת אומרת אם המרשם שלך הוא 7.50- במספר ועוד 2.25 בצילינדר, צריך לחשב לפי 9.75 מספרים שצריך להסיר). מספר עובדות: בשיטת הלייזר בעומק הקרנית חותכים (כאשר החיתוך מבוצע בעזרת מכשיר הלייזר מסוג אינטראלייס) כיפת קרנית בעובי של כ- 100 מיקרון עם סטיית תקן של 10 מיקרון (עובי מקסימלי 131 מיקרון) לצרכי בטיחות כדאי לחשב לפי עובי מקסימלי של 131 מיקרון. כאשר החיתוך מבוצע עם מיקרוקרטום מכאני (סכין חשמלית) עובי הכיפה הוא כ- 120 מיקרון עם סטיית תקן של כ- 15 מיקרון (עובי מקסימלי 160 מיקרון). מתוך הנחה שמבנה הקרנית תקין, החישוב באופן גס ומשוער צריך להיות: בשיטת הלייזר בעומק הקרנית: עובי קרנית שארי = עובי קרנית לפני הניתוח בנקודה הדקה ביותר, פחות עובי הכיפה המקסימלי לפי שיטת החיתוך, פחות כמות הרקמה שיש להסיר (המספר + הצילינדר כפול 15). אם התוצאה גבוה מ- 250 אתה יכול לבחור בשיטה זו. חשוב לזכור שככל שעובי הקרנית השארי קרוב יותר ל- 250 מיקרון הסיכוי שניתן יהיה לבצע ניתוח תיקון קטן יותר. בשיטת הלייזר על פני השטח: עובי קרנית שארי = עובי קרנית לפני ניתוח בנקודה הדקה ביותר פחות כמות הרקמה שיש להסיר (המספר + הצילינדר כפול 15). אם התוצאה גבוה מ- 360 אתה יכול לבחור בשיטה זו. חשוב לזכור שככל שעובי הקרנית השארי קרוב יותר ל- 360 מיקרון הסיכוי שניתן יהיה לבצע ניתוח תיקון קטן יותר. דרגת היובש בעיניים לאחר ניתוחי לייזר להסרת משקפיים אינה אחידה. ברוב המקרים מדובר ביובש קל בו המטופל צריך להשתמש בטיפות של דמעות מלאכותיות רק במצבים מסויימים כמו ימי חמסין בירושלים, חדר ממוזג מאוד ויבש מאוד או חדר מחומם מאוד ויבש מאוד. במקרים קיצוניים יש צורך בשימוש קבוע יום יומי בטיפות (אך אילו המקרים הנדירים יותר). כאשר אנחנו מדברים על יובש אנחנו סופרים את כולם (יובש קל עד יובש קיצוני). כאן צריך לקחת את הדברים בפרופורציה הנכונה (לא שחור לבן). חיתוך כיפת הקרנית בעזרת לייזר מסוג femtosecond (או בשמו המסחרי בארץ אינטראלייס) כנראה מקטין את הסיכון לסיבוך הנגרם בזמן חיתוך הקרנית כמו חיתוך חלקי, חור כפתור או כיפה חופשית. על פי הספרות החיתוך בעזרת הלייזר כנראה אחיד יותר מאשר החיתוך המכאני עם המיקרוקרטום. מבחינת שאר הסיבוכים הקשורים לכיפת הקרנית (תזוזה של הכיפה, קמטים וכפלים, צמיחת אפיתל מתחת לכיפה ועוד) יש הטוענים שהסיכון בחיתוך עם הלייזר קטן יותר, אחרים טוענים שהסיכון זהה לזה של המיקרוקרטום. לעומת זאת בחיתוך בעזרת הלייזר יש סיבוכים שלא נמצאים בחיתוך עם המיקרוקרטום כמו דלקת מתחת לכיפה לאחר מספר שבועות מהניתוח. (סיבוך לא שכיח כנראה). כמובן שהחיסרון העיקרי של חיתוך הכיפה עם הלייזר הוא התוספת במחיר הניתוח שלאנשים מסויימים מאוד משמעותית ויש הטוענים שיחס עלות התועלת לא תמיד מצדיק זאת. ביצוע הליטוש עם ה- Excimer Laser בצורה מותאמת אישית לפי העיוותים האופטיים של העין כפי שאובחנו על ידי מאבחן קדמת הגל - Wave-Front Analysis, נחשב מדוייק יותר (לכל עין יש עיוותים אופטים יחודיים כמעט כמו טביעות אצבע) ובכ- 40% מהמקרים יתן איכות ראיה טובה יותר מאשר בשיטה הסטנדרטית. לצערי שימוש בליטוש מותאם אישית מחייב גם תוספת מחיר למחיר הניתוח. לסיכום: אני מקווה שנתתי לך מספיק כלים כדי לחשב בעצמך את כמות הרקמה להסיר ועד כמה אתה קרוב לגבול. חיתוך הכיפה בעזרת הלייזר מסוג (IntraLase) שהוא Femtosecond Laser נחשב על ידי רבים כבטוח יותר מאשר המיקרוקרטום אם כי במחקרים השוואתיים אחוז הסיבוכים עם המיקרוקרטום בידיים של מנתחים מנוסים כנראה דומה מאוד לזה של ה- IntraLase. תופעת היובש קשורה בפגיעה בקצות העצבים של הקרנית על ידי חיתוך הכיפה וטיפול הלייזר ואין זה משנה הרבה בעזרת איזה מכשיר בוצע החיתוך. איכות הראיה לאחר ליטוש מותאם לעיוותי האופטיקה של העין על פי בדיקת מאבחן קדמת הגל טובה יותר מאשר בשיטה הסטנדרטית. מהשאלות שלך אני מבין שלא קיבלתה את כל התשובות לשאלות שלך ויש הרבה מאוד דברים שלא ברורים לך, הרשה לי להזמין אותך לבדיקת התאמה במסגרתה תוכל לשמוע הרצאה על השיטות השונות להסרת משקפיים(לייזר ואחרות) ולקבל תשובות למרבית השאלות שלך. בסופה של הבדיקת ההתאמה תוכל להחליט בעצמך באיזו שיטה לבחור. מקווה שהתשובה שלי לא ארוכה מידי לרשותך תמיד

Black White

New member
קודם כל, תודה על התשובה המפורטת

לפי מה שאני זוכר, הוא אמר לי ששארית הקרנית(החלק שבו עדיין ניתן ליגוע) תהיה 80 וזה יתן לו עדיין יכולת לנתח פעם נוספת במידת הצורך. מאחר וזרקת 7.50- במספר ועוד 2.25 בצילינדר. אם נחשב לרגע לפי המספרים האלה, מאחר והם די קרובים למציאות, ולפי העובדה שעובי הקרנית הדק ביותר שלי הוא 520 האם לאחר הניתוח ישאר לי מספיק שארית-קרנית?

האם יש מספיק עובי קרנית נותר

על פי החישוב: מרשם של 7.50- במספר ועוד 2.25 בצילינדר משמעותם 9.75 מספרים להסיר בניתוח. כמות רקמה משוערת להסרה = 9.75 כפול 15 מיקרון = 147 מיקרון. על מנת להקל על החישוב נאמר שיש להסיר 150 מיקרון רקמה ממרכז הקרנית כדי לתקן את ליקוי הראיה שלך. בהנחה שאתה עובר את הניתוח בשיטת הלייזר בעומק הקרנית תוך חיתוך הכיפה עם ה- IntraLase כדאי לחשב את עובי הכיפה כ- 130 מיקרון (זהו הערך המקסימלי אך מוסיף לטווחי ביטחון). מכאן ש: עובי קרנית נותר = לעובי קרנית במקום הדק ביותר פחות 130 מיקרון עובי כיפה מקסימלי פחות 150 מיקרון שיש להסיר כדי לתקן את הראיה = 520 - 130 - 150 = 240 מיקרון. עובי קרנית נותר מינימלי הוא 250 מיקרון, לא כדאי לרדת לפחות מזה. מכאן שבחישוב הגס שלי (אך תוך לקיחת מקדמי ביטחון רחבים) עובי הקרנית המחושב לאחר הניתוח דק יותר מהעובי המינימלי המותר ולכן שיטה זו לדעתי לא מתאימה. (אני משאר שאם מחשבים לפי ממוצעים, תוך ויתור על מקדמי ביטחון ניתן להראות שעדין ניתן לבחור בשיטה זו אם כי בעובי קרנית נותר קרוב מאוד לגבול; 520 עובי קרנית פחות 100 מיקרון עובי כיפה פחות 120 מיקרון להסרה של רקמה מהקרנית = 300 מיקרון עובי קרנית נותר לאחר הניתוח). הרשה לי לזמין אותך לבדיקת התאמה כדי לקבל מושג יותר מדוייקו ואישי לגבי החלופות לטיפול לרשותך תמיד

אולי יעזור לך

עשיתי ניתוח אצל ד"ר לוינגר לפני כארבע שנים, היה לי בסביבות 7 עם צילינדר לא גדול. גם אני עשיתי אינטרלאסיק עם עוד איזה שם שאני כבר לא זוכרת, קודם כל- אצלי אחרי הניתוח היו 6 שעות של סבל מטורף, זה מאוד כאב לי וחבל שאף אחד לא טרח לעדכן אותי לפני זה שיש סיכוי לכאב. להיפך, כולם אמרו לי שזה לא כואב והכל בסדר. 3 חודשים אחרי זה היה לי יובש, אבל זה לא ממש נורא, יחסית לאושר של להיות בלי משקפיים. היובש בעיקר בבקרים כשמתעוררים, השתמשתי בטיפות עיניים שעולות 80 שקל לבקבוק ומחזיקות מעמד כחודש. אחרי 3 חודשים (או קצת יותר) עברתי לטיפות עיניים קלות יותר, פעם ביום כשהתעוררתי, ואחרי חצי שנה הפסקתי בכלל. היום אין לי תופעות של יובש בכלל, אני מרוצה בטירוף והכל בסדר. לפעמים בראיית לילה בנהיגה האורות קצת "מרוחים" על הכביש אבל בסה"כ היה שווה את זה. יובש בעיניים זה ממש לא נורא.

למעלה