חששות ושאלות

YaYabat

New member
חששות ושאלות

שלום, אני אמא ל-3 ילדים בני: 6,4,3. אני עובדת בחברה פרטית באשדוד קצת יותר מחודש בשל המצב בשבועיים האחרונים כמעט ולא הייתי בעבודה, האמת שהייתה הבנה מצד המעסיק ולכן הרשתי לעצמי לקחת את הילדים ולצאת "משטח האש".. עכשיו נתבקשתי לחזור הבייתה ולנסות לחזור למסלול העבודה לפחות לחצי משרה מהרגיל. בתי בת ה-6 לא מוכנה לשמוע על חזרה הבייתה כל עוד אני לא יכולה להבטיח לה שהכל שקט ומעבר לכך גם אין לי סידור לילדים אפילו אם אלך למס' שעות. מה נכון / רצוי לעשות בהתחשב במצב?

עורך oz

New member
חששות ושאלות

כעיקרון, מאז פרצה הלחימה בדרום הנחה פיקוד העורף את התושבים במרבית היישובים להישאר בבתיהם, ולהימנע מהגעה למקומות העבודה, אם אלה אינם מספקים מיגון מספק. חל איסור לפטר עובד שנאסר עליו בשל הוראה של כוחות הביטחון להגיע לעבודה, בהתאם למצב המיוחד בעורף. זאת לפי חוק הגנה על עובדים בשעת חרום התשס"ו-2006. כלומר: אם מקום העבודה שלך אינו ממוגן ונאסר להגיע לעבודה בו על פי הוראות פיקוד העורף, אין המעסיק רשאי לפטר אותך מעבודתך. בחדר המצב במשרד התמ"ת בירושלים הוא 1-800-802-100, ובחדר המצב בבאר-שבע: 1-800-200-702. אפשר ליצור קשר עם התמ"ת גם באי-מייל לכתובת [email protected] בנוסף, ניתן לפנות לגורמים שיסייעו לבתך הנתונה בחרדה: http://www.natal.org.il/

למעלה