חששות לקראת לידה, אשמח להיעזר בניסיונכן

צופולו

New member
חששות לקראת לידה, אשמח להיעזר בניסיונכן

בעבר הנקתי את שתי בנותי. הראשונה- ביסורים רבים (היתי חודשיים עם דלקות, 40 חום, על אנטיביוטיקה, עם פצעים וכל מה שאפשר...) ובסוף הנקתי אותה שנה ושלושה חודשים. את השניה הנקתי עד עשרה חודשים (השובבה הזו פשוט החליטה להפסיק לבד).
בקיצור- הנקות לא באות לי בקלות. אין לי המון חלב לדעתי, יוצא מעט מאד בשאיבות (כן, אפילו עם הלקטינה...), שד אחד מניב פחות מהשני כי היה עם המון דלקות אחרי הראשונה, ואין עליות גדולות במשקל של התינוקות אחרי. לא הולך בקלות.
התהיה שלי זה האם בכלל יש לי סיכוי להצליח לתפעל את העניין בצורה כפולה? יש סיכוי אם הגוף שלי לא מייצר הרבה חלב להצליח להניק שניים? חוצמזה עד היום הייתי צריכה שתי ידיים בשביל להניק- אני לא מצליחה לדמיין את עצמי מניקה את שניהם במקביל, בטח לא בהתחלה כשצריך לשמור על החיבור ולהקדיש לזה הרבה. מצד שני, איך אניק כל אחד לחוד? מדובר ב 24 שעות של הנקה בערך בשלבים הראשונים ואני לא חושבת שאוכל לעמוד בזה.
אני מאד רוצה להניק ומאד חוששת שעם הנתונים שלי זה נדון לכשלון מראש. אשמח לדעתך ולכל טיפ שתוכלו לתת לי
המון המון תודה!

שיהיה בשעה טובה

אין ספק שהנקה בכלל והנקת תאומים בפרט כרוכה במאמץ וגם כמובן בהרבה הרבה אמונה. העובדה שחשת בעבר שלא היה לך מספקי חלב יכולה קצת להחליש אותך ולהקשות אבל לא בהכרח מחוייבת שאכן כך יהיה במציאות. אם ההנקה באמת חשובה לך ואת חוששת מההתחלה, אולי כדאי לפגוש יועצת הנקה שמתמחית גם בתאומים, עוד לפני הלידה ואולי אפילו לקבוע איתה שתגיע אלייך כמה שיותר סמוך ללידה כדי ללוות אותך בהנקות הראשונות. אני חשובת שאם היתה לי כרית הנקה מיוחדת לתאומים (כמו שיש לחברת "מאמאסיטה") כבר בבית חולים היה לי ויתר קל לנסות ואולי אפילו להצליח להניק ביחד כבר בימים הראשונים ולחסוך תסכול שלי ובכי שלהם (ושלי...).
בנות כמה הבנות הגדולות ועד כמה תוכלי לגייס עזרה לשבועות הראושנים לאחר הלידה ?? אני חושבת שככל שתוכלי להשקיע בהנקה בשבועות הראשונים כך גדלים הסיכויים שכולכם "תתפסו" את העסק וההמשך יוכל להיות יותר זורם וקל !

צופולו

New member
תודה על ההמלצות והעידוד

אני משתדלת להתארגן לעזרה אחרי הלידה, התחלתי לחפש כבר.
הבנות בנות 6 ושנתיים- לא פשוט, במיוחד כשאוגוסט בפתח...
הכרית הנקה באמת עזרה לך? לי בלידות קודמות כרית הנקה לא היתה יעילה בכלל והשתמשתי בכריות רגילות, זה שונה בהנקת תאומים?

ונוס 26

New member
היי אופטימית ומוכנה לכל, זה אפשרי

צופולו, נראה לי שאת מה שאת הכי צריכה יש לך - רצון עז, מוכנות להתאמץ ובמקרה שלך - גם הרבה ניסיון והתמודדות עם קשיים.
דווקא לאור העבר שלך נראה לי שלך יש יותר סיכוי להצליח בהנקה מאשר אחרות שזו עבורן הנקה ראשונה. עברת כל כך הרבה ובכל זאת הנקת ללא מעט זמן - עם כל הפציעות והקשיים שאת מתארת להניק עד גיל שנה ושלושה חודשים זה וואו! ולהמשיך להניק אחר כך את התינוקת השניה לעשרה חודשים זו הוכחה ששום דבר לא שבר אותך, ושהיית מוכנה לנסות שוב, על אף הניסיון הלא קל.
עם כל השאר כבר תתמודדי כשתלדי. לאט ובהדרגה, ואחרי הרבה ניסיונות של תנוחות שונות תמצאי את התנוחה הנוחה לך (ממליצה לדאוג מראש לאפשרות להשיג כרית הנקה לתאומים (מאמסיטה או משהו דומה) - לא לקנות לפני הלידה (כי אני נגד לערוך קניות לפני הלידה, בעיקר לעניין כ"כ ספציפי) אבל לדעת איך תוכלי להשיג (לבקש מתנה ממישהו זה רעיון מצוין...) - בכל מקרה, אפשר להסתדר גם בלי כרית הנקה ייעודית, רק לדאוג שיהיו בהישג יד כריות בגדלים שונים.
לגבי כמויות חלב - כמו שיגידו לך שוב ושוב, הגוף מייצר לפי דרישה. תאומים ידרשו חלב בשביל שניים, אז סביר שהגוף ייצר בשביל שניים. תניקי לפי דרישה, כמה שהם רק מבקשים, ובשבועות הראשונים אחרי הלידה, אל תעשי שום דבר, אבל שום דבר, חוץ מלדאוג לתינוקות שלך ולעצמך - עד כמה שאת יכולה בהתחשב בכך שיש לך עוד שניים גדולים בבית. קבלי כל עזרה שתוגש לך, אל תנסי להיות חזקה ופעילה יותר מדי, תנוחי כמה שיותר ותנסי להפוך כל הנקה לכיף (תניקי מול הטלוויזיה, או אם ספר ביד, או עם כל דבר שנעים לך להעביר איתו את הזמן).
וכמובן - יועצת הנקה, ממליצה על זה בחום, אם את מתקשה, אם את לא מוצאת תנוחה טובה או שאת מרגישה ששוב אין מספיק חלב, פשוט תגיעי ליועצת לקליניקה (יותר זול מביקור בית), או תזמיני אחת אליך הביתה, זו השקעה חד פעמית משתלמת במיוחד.
וזה ממש לא חייב להיות 24 שעות של הנקה. אצלי התאומות (בנות חמישה חודשים עכשיו) יונקות הרבה פחות ממה שינק הבן הבכור, הוא באמת ינק 24 שעות...

וכשתגיעי אל המנוחה והנחלה, ושתיהן יבכו ואת תתישבי לך בתנוחה שמצאת שהיא טובה תחברי את שתיהן ותתבונני בשתיהן יונקות יחד, והבית יתמלא שקט ותענוג כפול של תינוקות שמקבלים ממך את הדבר הכי חשוב שאת (ורק את) יכולה לתת להם - אז האושר הזה שימלא אותך יעזור לך להתגבר על הקשיים שבדרך. ככה זה אצלי בכל מקרה.
בהחלט לא נידון לכשלון מראש.
יהיה בסדר!!
בהצלחה לידה קלה ושפע חלב

צופולו

New member
תודה רבה על התמיכה

היתה לי יועצת הנקה בשתי הלידות הקודמות שעזרה ותמכה אך אני לא יודעת אם היא מומחית לתאומים, זה נראה לך משמעותי?
אני מקווה שהגוף שלי ידע לעמוד בביקוש, מתקשה לסמוך עליו אבל משתדלת...
יש לך עצות להגברת חלב מהתחלה? חוץ מחילבה?

ונוס 26

New member
הגברה, כרית ויועצת

1. הגברה - לשאוב בנוסף להנקה ולהשתמש במשאבה טובה. חשוב שהשאיבה לא תהיה במקום ההנקה אלא רק בנוסף, הנקה (נכונה כמובן) היא יעילה יותר משאיבה. אני משתמשת בספקורה עד עכשיו חשבתי שהיא מצוינת, ניסיון אחד עם משאבה תעשייתית מקבילה ללקטינה (אמדה) הראה לי את ההבדל המשמעותי), אולי שווה לךל הכנס לרשימת המתנה של ליונס מיד אחרי הלידה כדי לוודא שתשיגי משאבה בהקדם.
2. כן, כרית הנקה מיוחדת לתאומים מאד מאד עוזרת. אמנם עד גיל חודשיים הרגשתי שהיא פחות עוזרת ובקושי השתמשתי בה, אבל מרגע שהן התחזקו קצת וידעו להחזיק את הגוף הכרית חזרה לשימוש והיא נמצאת קבוע בסלון, אני משתמשת בה באופן קבוע וזה פנקת.
3. אני חושבת שכדאי שליועצת יהיה ניסיון משמעותי עם תאומים, תראי למשל כמה עצות מועילות יש להדר (המנהלת הנהדרת שלנו), היא מכירה כ"כ הרבה קשיים ייחודיים לתאומים והרבה פתרונות מגוונים. זה לא אומר שהיועצת הוותיקה שלך לא מתאימה, את יכולה אולי אפילו לברר איתה אם יש להניסיון ומומחיות בנושא (אם היא טיפוס כן ואמין היא תגיד את האמת למרות שקשה לבעל מקצוע להודות בחסרונות מקצועיים), את יכולה גם להעלות את שמה בפורום או דרך מסרים ולברר אם מישהי מכירה אותה ויודעת אם יש לה מספיק ניסיון בנושא.
גילוי נאות: אני מעולם לא שילמתי ליועצת הנקה. אני מכירה באופן אישי יועצת מקסימה עם ניסיון בתאומים (לא יודעת אם היא מומחית כמו הדר...) ואני נעזרת בה בעצות מזדמנות ובטלפון, ואני מרבה להתייעץ כאן בפורום. אני עצמי מעולם לא נתקלתי בקשיים בהנקה, גם עם הגדולים וגם עם התאומות הם ינקו נהדר מהרגע הראשון ויכולתי להניק אותם ביחד ובנפרד כבר 24 שעות אחרי הלידה (הקושי היחיד שיש לי הוא הגברת חלב שאוב ובשביל זה ייעוץ מספיק ואין צורך בפגישה).

צופולו

New member
תודה ונוס על התשובה המפורטת

את יודעת האם הפאמפ סטייל של מדלה נחשבת גם טובה? יש לי אפשרות להשיג אחת כזו.
יום טוב!

ונוס 26

New member
אין לי שמץ של מושג - הדר אשמח גם לדעת...

קראתי איפשהוא ברשת שהיא נחשבת טובה באותה מידה. אבל התקשיתי להאמין - היא על סוללות והרבה יותר זולה...
התכוונתי לברר בעצמי, כי שקלתי לרגע לקנות את הפאמפ סטייל (היא נמכרת במחירים סבירים ביד שניה), אבל בינתיים השגתי לקטינה,
ואני מיד מתכוונת לפרסם הודעה נפרדת לגבי השגת משאבות לקטינה מליונס הוד השרון, אני השגתי מהם תוך יומיים!

ואני מקווה שהלקטינה תוכיח שהיה שווה להתאמץ להשיג אותה, כי בינתיים, על סמך 4-5 שאיבות של ערב ולילה לא ראיתי הישגים יוצאי דופן בהשוואה לספקטרה, מלבד זה שאותה כמות חלב יצאה בפחות זמן, אני לא בטוחה שיצא יותר חלב, אבל אני עוד אתן לה צ'אנס ואדווח.

כן, עניתי לונוס בשרשור של הטיפים

את יכולה לקרוא השתמשתי בשתיהן ומהניסיון שלי לפחות היא ברמה של הלקטינה.
הלקטינה היא משאבה ותיקה יותר והפאמפ חדשה יותר

התחלת הנקה

הי צופולו

ברוכה הבאה אלינו - מזל טוב על ההריון (קצת מאוחר.. אבל בכל זאת..)

הבנות כתבו דברים מקסימים וטיפים ממש טובים.
אנסה להוסיף מעט.. כדרכי בקודש - לא יכולה לשתוק...

ראשית - זה שיש לך נסיון בהנקה - זה מעולה. גם אם היו קשיים - הנקת וכל הכבוד על זה!! זה יכול לעזור, את יודעת מה צריך להיות .
אני מאוד ממליצה להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת ורצוי שתבין גם בתאומים עוד לפני הלידה.
חשוב לבדוק אם יש איזה סיבה למיעוט בחלב ומה אפשר לעשות אם זה באמת כך.
צריך גם לבדוק מה היה עם הדלקות והפצעים - כדי שזה לא יקרה שוב.

גם כרית - כמו שהבנות כתבו - יכולה לעזור ולעשות את ההבדל ולהקל מאוד.
כרית כמו המאמאסיטה למשל - שנסגרת מסביבך - מקלה בכך שאת לא צריכה לדחוף ולסדר את הכרית אחרי שחיברת את הקטנים לשדיים.

נסי לא להחליט מה יהיה מראש. אי אפשר לדעת מה יהיה. זה תלוי בהרבה גורמים שאין לנו שליטה עליהם - כמו באיזה שבוע תלדי, באיזה משקל הם יהיו ועוד.
אין ספק שבשלושה חודשים הראשונים - ההנקה יכולה להיות מורכבת ומאתגרת. אבל - הורות באופן כללי היא מאתגרת ולא פשוטה, גם לתינוק אחד..
קחי הרבה אויר, תכיני לך רשת עזרה רחבה ככל שתוכלי לחודשים הראשונים.
הבנות הגדולות תוכלנה גם הן לעזור, כל אחת בהתאם לגיל שלה, אבל גם זו עזרה.
והכי חשוב - לא להחליט החלטות לטווח ארוך - כמו למשל - אני רוצה / מתכננת להניק X חודשים. זה יכול מאוד להחליש ולייאש.
נסי להתכונן עד כמה שאפשר מראש לפני הלידה ולא לתכנן לטווח ארוך. קחי כל יום בנפרד, כפרוייקט קטן. כל יום שעובר - זה נהדר ומחר אפשר לנסות משהו אחר אם מה שהיה היום לא עבד.

האמהות המקסימות שבמשפחה הכפולה שלנו פה מכירות על בשרן את הקשיים האלה, כולנו עברנו אותם ברמה כזו או אחרת.
שאלי שאלות ונשמח לענות ולנסות לעזור מפה.

בהצלחה בכל מקרה

צופולו

New member
תודה הדר על העצות

אני מקווה מכל הבחינות למשוך כמה שיותר את ההריון וכך אולי גם לא להוסיף עוד קושי על תחילת ההנקה עקב הגודל שלהם ויכולת היניקה. מאמצת את ההזמנה לפורום בשתי ידי ובטוחה שאשתמש בה!
תודה רבה!

למעלה