חששות מגניבה

משהמשה2

New member
חששות מגניבה

שלום אימי חולה באלצהיימר כשנה ,לאחרונה היא לא רוצה שאחותי תבוא(היא נשואה ולא גרה בבית),טוענת שגנבה לה בגדים וסירים. איך אני יכול לצאת מהמצב הזה? תודה

מני בר

New member
אתה?

איך אחותך צריכה לנהוג...? פרנויה חלק מתופעות האלצהיימר יש תרופות הרגעה אבל יש להן תופעות לואי וכדאי למעט בהן. מה קורה אחותך מגיעה והיא צורחת עליה?

משהמשה2

New member
המשך לחששות

אחותי לא רוצה להגיע. בד"כ שאחותי היתה מגיעה הכל עבר בשלום לאחרונה אמי התחילה להאשים אותה בגניבות,הדבר נעשה בד"כ בדיבור ובלי צעקות. שאלתי איך אני צריך להתנהג עם אמי . תודה

מני בר

New member
לא סתם הפניתי את השאלה לאחותך

למה אתה לוקח על עצמך את היחסים בינהן. אחותך לא מבינה שזה קשור למחלה??? מה שאנימו הסבירה זה לזרום עם האמא ולהבטיח לה שתברר מה עם החפצים הגנובים ואחותך שתהיה בתמונה וכדאי לך לעמוד על זה כי אתה עלול להשאר עם נטל הטיפול לבד...מה שקורה בלא מעט משפחות.

ענתי44

New member
ברוך הבא משה../images/Emo24.gif

היי, אתה מציג בעיה כאובה. השכן שלי רואה דמויות שמציקות לו ופתאום התחיל להאשים את אשתו שהיא בוגדת עם אחד הדמויות. זה היה קשה הוא צעק עליה ברחוב ואנשים הסתכלו עליה. כמה שבני המשפחה והחברים הקרובים, וביניהם אני ואמי שהיתה עדיין בריאה, ניסנו לדבר אל ליבו שזה לא נכון ככה הוא התבצר יותר בדעתו וזה אף גבל באלימות והוא קיבל תרופה. כשקיבלנו את העיצה לא לריב איתו האשמות פחתו. למזלי אמא שלי לא מאשימה אבל אני מתארת לי שגם זה יגיע. בכל אופן קח נשימה עמוקה ותגיד לעצמך ולאחותך שזו לא אמא מדברת אלא המחלה. תדבר עם אחותך ואף תציע לה להעזר בקבוצת תמיכה. כי היא לבטח פגועה ומגיבה כאילו אמא בסדר. אמא שלך זקוקה לה וגם אתה!. לכן אתה חייב לדבר איתה ולהרגיע אותה. ולעצם האשמות קח אותן בקלות. כמו שאמרו לך הומור תמיד עוזר ו"גילוי" החפץ ה"גנוב", כמו גם הסכמה מילולית עם אמא והבטחה שלך לטפל בכך תרגיע אותה. אמא שלי כל הזמן חושבת שזה יום שישי וצריך לקנות חלות או לבשל לארוחת השבת. בתחילה הארתי לה תאריך בעיתון ובלוח אבל כיום אני משתפת פעולה והיא נרגעת... טוב לפחות לחמש הדקות הקרובות. חזק ואמץ. כולנו פה איתך!

אנימו

New member
אני לא רוצה ליאש אותך אבל מ"המצב

הזה" לא יוצאים.... לעומת זאת אפשר להקל על עצמך בכך שלא תתווכח אלא "תזרום" עם החשדות. דהיינו, תאמץ את הראש של החולה ולא תתווכח עמה. תבטיח לבדוק את הענין , תמצא את האבידה אבל אל תתפלא שהחשד יחזור. בקיצור, צפה לסריות מתחדשות בנושא ונסה לקבל בקלות ואפלו הומור מתון לא יזיק.אם אתה מסוגל לזה. וחוץ מזה חזק ואמץ.

למעלה