חששות מהסטטוס

a n a t i 1978

New member
חששות מהסטטוס

אני גרושה ממש טריה לאחר נישואים של מספר חודשים, יש לי חשש נוראי מהעובדה שאני גרושה ואני מפחדת שזה נחשב לכתם. התגרשתי מאחר והבעל שלי היה מזעזע וגיליתי עליו דברים נוראים שחלקם (הפחות נוראים) ידעתי מראש וחלק התגלו לי לאחר החתונה. ידעתי שאם אמשיך לחיות איתו חיי יהיו גיהנום ואני אהיה אומללה כל חיי ולכן קמתי ועזבתי למרות החששות. אני נראית מצויין ואני משכילה וכל אחד יגיד שלא חסר לי כלום ואני גם יודעת את זה רק יש לי פחד שהבחורים שאכיר יראו בזה איזהשהו כתם במקום לחשוב איזה חכמה אני ושלא המשכתי למרות הסבל והבאתי ילדים לעולם בתירוץ המטופש של הרבה נשים שילדים יעזרו לשפר את היחסים. אני רוצה לשמוע את דעתכם הכנה מה באמת אנשים חושבים ולא כדי לנסות לעודד אותי אלא באמת לומר את האמת

שלום ענתי

לדעתי הכנה מאוד - את בחורה אמיצה, חכמה וחזקה, שעשתה בחירה נכונה גם אם לא קלה. ובקשר לקשרים עתידיים עם גברים - יכול להיות שתהיה רתיעה ראשונית, אבל כל מי שלא ישרוד אותה, כל מי ש"יסנן" על סמך נתון כל כך יבש ולא ירצה להכיר את האדם שמאחוריו, לדעתי - הוא פשוט לא מתאים.

noa128

New member
מצטרפת לברכת חבצלת, וברוכה הבאה

לך ענתי לפורום שלנו
מסכימה עם שנאמר כאן - מי שתרתיע אותו העובדה שאת גרושה - באמת חבל על הזמן שלך איתו.. מחזקת ידייך על הצעד האמיץ והבוגר שעשית למען עצמך וילדייך, כשבחרת לכם סיכוי לעתיד טוב יותר על פני איש שאת אומרת שהישארות לצידו היתה מדרדרת את חייכם עוד יותר. הדרך אולי לא תהיה קלה, מקווה שיש לך תמיכה של המשפחה והסביבה - ואנחנו כאן תמיד כדי לשמוע ולחזק.

kisslali

New member
היי ענת

נדמה לי שאת צריכה לעשות כזה דבר: שבי ותחשבי שחברה מספרת לך על מישהי, נניח מהעבודה, שעברה בדיוק את מה שאת. ברור שהיא לא יודעת את כל הפרטים הקטנים (ולדעתי החשובים). היית נרתעת? גם בלי לדעת את כל הסיבות האמיתיות למה שקרה? לדעתי, סביר להניח שכן. היית נרתעת וגם לא בדיוק "רצה" להכיר את אותה בחורה לאחיך/הידיד הכי טוב שלך וכו'. וזו בדיוק הסיבה שזה מטריד אותך. אז נאה דורש נאה מקיים! תעשי קודם את סדר בגישה שלך למצב תפרדי מעט מהשמרנות שמפריעה לך לעשות משהו ולהיות שלמה אתו אח"כ. ואז תראי שגם אם תתקלי באדם שלא יתייחס למצב בפתיחות, בכל מקרה אל יהיה לך על מה לדבר אתו כי הוא שמרן ואת לא... המון הצלחה ללי

פילאטוס

New member
מראה מראה...

אני מצטרפת לללי ומוסיפה את פתגם אמא העתיק שלי: כמו שתראי את עצמך, ככה יראו אותך. תרגישי מוכתמת, שווה פחות, תקריני את זה, וככה תזכי ליחס כזה. תפרגני לעצמך, תקבלי את עצמך בלי משפט קדום - אלה יהיו השדרים שתקבלי חזרה, ומי שבכל זאת יסתכל עלייך בעיו רעה יחליק מעלייך בלי שתרגישי כמעט. בהצלחה :)

טוינג

New member
שמות...

לפעמים, כשנותנים לדברים שמות- הם מתמלאים משמעויות. ולא תמיד אפשר לקחת רק את החלק הרצוי של המשמעות, כי הרי השמות הם כמו סל שיש בו הרכב "מוסכם", שברגע שנוקבים בהם- אפשר מייד להבין מה יש בסל. ולפעמים הוא כבד מדי... לא מכבר גיליתי, שאם אני 'מפרק' את הסל ומציג חלק חלק מתוכנו עד למשקל שאני יכול לשאת- הכל נהיה בסדר! במילים אחרות- אם כל היום תגידי לעצמך ולסביבתך שאת גרושה, יכול להיות שגם תעמיסי על עצמך יותר משמעויות של המושג מכפי שקיימות באמת וגם תשימי פחות לב לשאר הדברים הנפלאים שאני כמעט בטוח שיש בך רק מלקרוא את רגישותך.. ועוד דבר- מי שיראה בבחירתך המוצדקת לטעמך כתם- לא ראוי לך! את צריכה להיות גאה במה שאת בוחרת ולהבין, שיש לך, כמו לכל אדם, את האפשרות לגרום למושגים לקבל משמעות חדשה. (כמו שפוגשים מישהו עם שם של אדם שלא אוהבים, אבל הוא כל כך טוב, שהוא משנה את ה'מטען' של השם).

../images/Emo50.gifאין לך מה לפחד מהסטטוס

עדיף הסטטוס הזה מלחיות חיים שלמים ואומללים בטעות נוראית רק בגלל מה שיגידו. כל הכבוד על האסרטיביות והיכולת לחתוך מיד עם ההבנה שטוב לא יצא לך מהחיים איתו. לא נותר לי אלא לאחל לך הצלחה בכל דרכייך בעיקר עם התכונות הנהדרות שמנית כאן שיש לך.

למעלה