חששות

BrokenDream103

New member
חששות

בעוד כחמישה חודשים מעכשיו אני משתחרר, ואני ממש מפחד מהענין. רוב החברים שלי הם בצבא, ואני גר בעיר שאני לא מכיר בה אף אחד והיא די עיר מתה. יש לי כמה חברים בסביבה אבל לא בעיר עצמה. אני מפחד להשתחרר ולאבד את עצמי, להתנתק מכולם ולהתבודד... ואין הרבה עבודה בעיר להציע. קיצר מפחיד :/ להתחיל הכל מחדש, מאפס. זה מצריך הרבה כוחות... לא יודע אם אני אמצא אנשים טובים כמו שהיו איתי בצבא ... ואני עדיין לא סגור על מה אני רוצה. אם לעשות פסיכומטרי קודם? מועדפת/לא מועדפת? לעבוד בחו"ל אולי [מאד קורץ לי, למרות שאין לי מושג מה לעשות כדי לעבוד בחו"ל]? להתנדב לסוכנות היהודית [חשבתי על זה]? קיצר אני מבולבל רצח !!! ומפוחד... מישהו יכול לעשות לי סדר בראש ? או יש איזה מכון/מקום כלשהו שיכול לעשות לי סדר בראש ? המון תודה לכל מי שעוזר.

Slider24

New member
אהלן גבר

קודם כל אני מברך אותך על האומץ שלך לדבר על זה או לכתוב על זה. כי הרבה הרבה ואולי הרוב מרגישים ככה אבל לא באמת אמיתיים עם עצמם ועם אחרים. אז כל הכבוד.... דבר שני אני מברך אותך לשנה החדשה, שתהיה שנה מעולה. דבר שלישי: בדיוק על זה אני מדבר בבלוג שלא ממזמן הקמתי, הוא מדבר גם על אחרי צבא וגם על מוזיקה - אתה מוזמן להרשם אליו. אתה מביןעבדתי בעבודה מועדפת, אני מכיר את כל העסק של עבודה בעגלות, עבודה בחיי לילה (בארץ). כרגע אני עובד בנתבג.גם לי היה בלאגן כבד אחרי הצבא, לרובנו יש, ורובנו מבולבלים, חלקנו פותרים את זה בניסעות לחו"ל, תאילנד דרום אמריקה וכו, להיזרק באיזה טראק או משהו, חלקנו פותרים את זה בריצה ללימודים ולתואר, לןמרות שזה לא מה שאני ממליץ ואתה מוזמן לשאול אותי למה במייל שלי... המייל שלי הוא [email protected] , כל שאלה שיש לך, בכיף..

BrokenDream103

New member
אוקיי,

א - לא צריך אומץ כדי לכתוב את הדברים האלו, אני אנונימי לחלוטין לכן לא היתה לי בעיה לכתוב זאת... ב - שנה טובה גם לך! ג - תודה על התשובה שלך

Gilad200

New member
אל תחשוש

תתכונן כי זאת הולכת להיות מגילה... זה לגמרי טבעי שיהיו לך חששות, אתה רגיל כל החיים שלך להיות במסגרות, וכל ההחלטות נעשו בשבילך. כל יום אתה קם בבוקר בשעה קבועה ויודע בדיוק מה הסדר יום שלך ויש לך את המסגר החברתית הקבועה שאתה מכיר. פתאום ביום בהיר אחד אתה חוזר הביתה, סוגר מאחוריך את הדלת ומבין שאתה לבד - אף אחד לא אומר לך מה לעשות, אין לך סדר יום למחר ,אתה יכול גם לקום ב3 בצהריים ואף אחד לא יבוא אליך בטענות. זה היה כיף כשזה היה ככה בחופש הגדול אבל גם אז ידעת שזה תחום בזמן ואתה תחזור בסוף למסרגת, עכשיו זה לא תחום בזמן ואתה יכול תיאורטית להיזרק ככה גם עד המוות (יש אנשים שבאמת עשו ככה, חפש אותם בתחנה מרכזית). בכל אופן, אין לך מה לפחד, אלפי אנשים עברו את זה לפניך ואלפי אנשים יעברו את זה אחריך, ואיכשהו בסוף כולם מסתדרים ומוצאים את דרכם בחיים. זה היה לגבי החששות, עכשיו כמה הצעות קונקרטיות ודברים שכדאי לדעת : עבודה מועדפת - המענק שמקבלים לא בא בחינם, יש עבודות שהם יותר קשות פיזית ונפשית והשכר בהם עלוב, לרוב היו עוסקים בהם עובדים זרים, לכן ,כדי להילחם באבטלה, המדינה נותנת מענק לחיילים שיעסקו בזה חצי שנה במשרה מלאה. עבודה "רגילה" - יש הרבה עבודות לא מועדפות שנותנים לעובדים שלהם מענק אם הם נשארים אצלהם תקופה ממושכת. למשל בזק נותנים מענק של 10,000 שקל אם אתה עובד אצלם שנה כנציג מכירות, בנוסף השכר הוא מעל המינימום ומקבלים בונוסים על מכירות. עבודה בחו"ל - מדינת ישראל מיצאת הרבה דברים כל שנה, אחד מהם זה כישורי הנוכלות ועזות המצח שיש לישראלים. חלק מהעבודות האלו הם עם וייזת תייר שאסור לעבוד איתה ואם משטרת ההגירה תופסים אותך אתה מגורש. עבודה בחו"ל יכולה להיות מאוד ריווחית אם אתה טוב, ויש ימים שאתה יכול גם לעבוד יום שלם ולא להרוויח אגורה. הסיבה שאנשים הולכים לעבודה במכירות בחו"ל זה כי יש לאנשים שם יותר כסף מצד אחד, ומצד שני הם יותר תמימים מהישראלים. בתור מוכר ציורי שמן לדוגמא, אתה תעבור מבית לבית ותמכור ציורים של 3 יורו במחיר של 80 יורו ותתחזה לסטודנט לאומנות שהמטרה שלו זה להביא את האומנות לעם (ראה סרט בנושא : http://yes.walla.co.il/?w=2/7837/1452459). לימודים : להחליט מה ללמוד אחרי הצבא זו אחת ההחלטות הקשות והגורליות ביותר שתעשה בחיים. תכיר את עצמך, מה הכישורים שלך, מה מושך אותך, תהיה ריאלי לגבי עצמך : מצד אחד אל תחשוב שאתה לא מוכשר כי לא הלך בבית הספר (זה ממש לא מדד מייצג), מצד שני אל תשקר לעצמך ותלך ללמוד משהו קשה מידי רק כי הוא נחשב טוב. לך לימים פתוחים, זאת הדרך הכי טובה לדעתי לבחור מוסד לימודים. זה כמו דייט, אתה לא יכול לדעת אם בחורה מתאימה לך רק מלקרוא עליה באינטרנט ולפי מה שחברים שלך אומרים עליה, לך ליום הפתוח תשאל שאלות ,תראה את המקום ומה יש לו להציע, ותחליט אם אתם מתאימים. מכללה או אוניברסיטה? עדיף אוניברסיטה, לא התקבלת? גם למכללות יש דברים טובים להציע שאין באוניברסיטה. - פסיכומטרי : דבר ראשון לפני שאתה עושה לעצמך את זה תברר אם ומה אתה רוצה ללמוד. ברגע שהחלטת תברר מה הציון שאתה צריך, ולפי זה תחליט אם אתה רוצה לקחת קורס. שים לב! יכול להיות מאוד שאתה בכלל לא צריך לגשת לפסיכומטרי, היו איתי אנשים בקורס שנרשמו כי היתה להם הנחה, ובאמצע גילו שהם לא צריכים פסיכומטרי (למשל לימודים לטכנאי רשת של מיקרוסופט) וחבל כי באמת באמת שזה חוסר חיים מוחלט ל3 חודשים. אם החלטת לקח קורס פסיכומטרי תדע שכדאי לך מאוד להחליט איפה לעשות את זה לפני הכנס משתחררים כי אתה יכול בכנס יש לך הנחה משמעותית. עדיף חברות שיש להם הסדר עם משרד הביטחון, יש 3 : אנקורי, לחמן (ששם עשית) ועוד אחת שאני לא זוכר. בנוסף להנחה הזאת אתה יכול לקבל גם וואצ'ר מהצבא, לך למשרד ת"ש או חינוך ותברר אם מגיע לך. כדי לבחור חברה קח מחברת ועט, תתקשר לחברות, ותרשום את כל הנתונים לפי קריטריונים מוגדרים של שעות לימוד, מחיר, קרבה לבית, וכו' - תתעלם מכל הבולשיט שמנסים למכור לך. אם קראת עד לפה סימן שאתה בחור רציני שחושב על העתיד ואני בטוח שתסתדר בהמשך :) לא חשוב לאן תגיע ומה תחליט לעשות, תזכור תמיד לשמור על חיוך ואופטימיות לא משנה איפה אתה, קח הכל בפרופורציות ואל תשקח להנות מהדרך. שנה טובה ומוצלחת.

Slider24

New member
גלעד

לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב. במיוחד לגבי הקטע בחו"ל. תותח תותח תותח !

Gilad200

New member
תודה

דרך אגב אהבתי את הבלוג שלך, תעלה עוד כתבות על חוויות מהשחרור.

Slider24

New member
זה קצת קשה

בין החיים לחברה לעבודה להעלאה של ממוריז ומסקנות על הדף. אבל תכלס, צודק. זה בטיפול... שנה טובה !@ :)

BrokenDream103

New member
תודה רבה על התשובה,

חח באמת קראתי את הכל, והאמת שממש לא חפרת - אלו הנושאים שמטרידים אותי ממש בתקופה האחרונה. אני מעריך שמילים לעולם יכינו אותי למה שהולך לקרות, השחרור הוא פשוט קפיצה למים, וברגע שזה קורה, יודעים מה לעשות אני משער. תודה, ואני מקווה שיהיה בסדר

גאוי7

New member
עצה למי שגר בעיר מנותקת

העצה שלי היא לעשות רישיון לקטנוע ולרכוש כזה . לצורך ניידות. גם אני גרה בעיר כזו שאפילו תחבורה נורמאלית אין בה ( לוד ) ואתה צריך לעשות קודם כל מאמץ שהניתוק הזה לא ישבור אותך . אם תהיה ממונע כבר תוכל להסתדר גם עם עבודות בכל האיזור, מועדפת - חייב בגלל הכסף , חבל לזרוק כ9000 שקל לפח . לחו"ל תיסע אחר כך אם אתה ממש נעול על זה . ( לדעתי תירשם קודם ללימודים ) , תקבע יעד של התקדמות בחיים, הנסיעה לחו"ל על הכיפאק אבל צריכה להיות על הדרך ולא עיקר מעייניך . זו דעתי.

BrokenDream103

New member
בהחלט דבר שחשבתי עליו.

סתם כדי להיות בטוח, על קטנוע אפשר לנסוע למרחקים? לדוגמא, אני גר בנהריה, עד חיפה - אפשרי לנסוע בקטנוע? או שזה מוגזם מדי?

למעלה