חשש בעבודה: ח"כים יערקו לקדימה

bhnadav

New member
חשש בעבודה: ח"כים יערקו לקדימה

חשש בעבודה: ח"כים יערקו לקדימה מפלגת העבודה עומדת בפני רעידת אדמה? גורמים במפלגה הביעו אתמול חשש מפני אפשרות פילוג ופרישת שישה חברי כנסת, שייצטרפו כחטיבה עצמאית לקדימה. החששות גברו לאחרונה בעקבות ידיעות לפיהן הנושא עלה בפגישה שהתקיימה ביום שישי האחרון בין ח"כ מתן וילנאי לבין ראש הממשלה, אהוד אולמרט. בלשכותיהם של שני האישים מכחישים את הדברים, אך מקורביהם של השניים אישרו כי הנושא עלה במהלך השיחה. "זה לא נכון", מסרו מלשכת אולמרט. גם מלשכת וילנאי מיהרו להכחיש: "הנושא לא עלה כלל בפגישה ביניהם, במהלכה דובר על ההתכנסות. אולמרט ווילנאי מקיימים מפגשים שוטפים בנושאים מדיניים ובטחוניים. כך היה בעבר, וכך גם יהיה בעתיד". לעומת כל זאת, גורמים אמינים ביותר, המקורבים לשניים והמודעים לתוכן השיחה, אמרו אתמול למעריב כי הנושא "עלה גם עלה" במהלך המפגש. וילנאי, על פי הגורמים הללו, מוביל יוזמה במסגרתה יגייס שליש מחברי הכנסת של העבודה (מספר הנדרש על פי החוק) ויפרוש איתם מהמפלגה. לא מדובר בהצטרפות או היטמעות בקדימה, אלא בהפיכה לחטיבה נפרדת בסיעת קדימה, דוגמת הגימלאים. גורמים ששוחחו עם וילנאי בימים האחרונים אישרו כי הוא אכן מדבר על האפשרות הזו ואומר כי קשה לו להמשיך לחיות במפלגת העבודה "תחת טרור". יצויין, כי מנהיג מפלגת העבודה עמיר פרץ אינו מוטרד מהאפשרות הזו וגם לא הגיב אתמול לידיעות הללו. הידיעה הזו צפויה להיות מוכחשת היום בתקיפות על ידי כל הגורמים המעורבים, מכיוון שאישורה פירושו פירוק הקואליציה במתכונתה הנוכחית. אולמרט לא יכול להיתפס כמי שבוחש בתוך מפלגתו של השותף המרכזי האסטרטגי שלו. "אפשרות הפיצול קיימת, אך לא ריאלית" השמות שהועלו בסביבתו של וילנאי כ"מועמדים" להצטרף לפרישה הם דני יתום, שיחסיו עם עמיר פרץ בשפל המדרגה, עמי איילון, הנמנה על מאוכזבי פרץ הראשיים, קולט אביטל, אורית נוקד ונוספים. כל המעורבים הללו, כאמור, אמורים להכחיש בתוקף את מעורבותם. גורמים פוליטיים בכירים אמרו אתמול כי האפשרות של פיצול העבודה קיימת, אך לא ריאלית. לדבריהם, הסיכוי לגייס 6 ח"כים שיסכימו לעזוב את המפלגה לטובת קדימה, שהיא מפלגה עם עתיד מעורפל ביותר, אינו גבוה. "גם המחיר שלהם אמור להיות בלתי אפשרי מבחינתו של אולמרט, מכיוון שכל אחד מהם ידרוש לעצמו תפקיד. אחרת, למה להם לפרוש"?, אמרו גורמים בעבודה. המציאות הקיימת, במסגרתה אין סגני שרים, לא מאפשרת לאולמרט לייצר תפקידים עבור 6 פורשי העבודה, עובדה שמקטינה באופן משמעותי את מוטת הלחץ של המהלך. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/422/832.html

טלמ

New member
מה אמרתי?

יהיה פילוג אבל אם אולמרט חכם הוא יגרום שהפילוג יתקיים עוד חודש או יותר ושיראה כאילו אין לקדימה קשר לכך גם אני חושב שצריך להיות פרק זמן ארוך בין הפילוג לחיבור המתפלגים לקדימה

ואם פרץ יהיה חכם הוא ידרוש מהפורשים

להחזיר את המנדט, ולא - מפלגת העבודה תפרוש מהקואליציה. שאולמרט יסתדר עם פורשי העבודה... אין שום סיבה שבעולם שמפלגת העבודה תמשיך להיות בקואליציה המובלת על ידי מפלגה הבוחשת בתוכה ופועלת לפלגה, ואחיזות עיניים כדוגמת "פרק זמן ארוך בין הפילוג לחיבור המתפלגים לקדימה" לא יוכלו להסתיר את הבחישות הללו. מוטב שקדימה תדאג למנוע פילוגים בתוכה מאשר לנסות לרסק מפלגות אחרות.

bhnadav

New member
אם אולמרט באמת יהיה חכם,

הוא ימנע את הפילוג הזה שעלול בוודאי לפרק לו את הקואליציה.

אולמרט לא צריך לא למנוע ולא לדחוף

אל לא להתערב בעניינים פנימיים של מפלגה אחרת. אם פילוג כזה צריך לקרות הוא יקרה מעצמו, ואם לא לא. לאולמרט אסור להתערב בשום כיוון שהוא.

bhnadav

New member
זה לא מדוייק.

ברגע שיש פגישה בין אולמרט ולוילנאי שבה לפי מקורביהם עולה הנושא הזה, ברור לך שאולמרט מביע את דעתו בנושא. בהחלט יש מצב שאולמרט דוחף לכך, או לחילופין משכנע את וילנאי לרדת מהנושא. מה שאני בא לומר הוא שלאולמרט אסור לגרום להיווצרות מהלך כזה שעלול לפרק את הקואליציה. האם 6 הח"כים האלה לא יבקשו לעצמם תפקידים, שלא ניתן למצוא? האם כוחה של העבודה עם 13 ח"כים בממשלה ובקואליציה יישמר? ברור שזה לא מצב תקין.

ואם מפלגת העבודה הייתה באופוזיציה

אז אולמרט כן היה צריך לגרום להיווצרות מהלך כזה? לשם מה מוצגות לציבור מפלגות? האם כדי שאנשים ממפלגות אחרות יתערבו ויפעלו לפרקן או לפלגן? אם מפלגה לא יכולה לתפקד בגלל חילוקי דעות פנימיים מהותיים ובלתי ניתנים לגישור, הפילוג יתרחש מעצמו (כפי שקרה בליכוד ובשינוי ועוד לפני כן במפד"ל), אבל מצב בו פילוג במפלגה אחת מעודד ונתמך על ידי מפלגה אחרת הוא מצב לא תקין וזו פעילות המעוותת את הדמוקרטיה. ד"א, פילוג (כמשמעותו בחוק) מחייב פרישה של שבעה ח"כים לפחות מהעבודה (לפחות שליש - ושישה אינם מהווים שליש מ-19).

bhnadav

New member
כך גם אני יודע,

אבל בתקשורת ממשיכים לדבר משום מה על שישה. ובקשר לנושא - לא אמרתי שאולמרט היה צריך לגרום למהלך כזה אם מפלגת העבודה הייתה באופוזיציה, אבל אני מדבר על עניין פשוט שאני לא רואה בקשר אליו מחלוקת איתך. אם עלה פה עניין ה"חוכמה", אז אם אולמרט באמת יהיה חכם - אין לו שום אינטרס לכך שמהלך כזה יתרחש. מעבר לזה אין לי מה להתייחס לעניין.

למעלה