חשש ודילמה

גלידתית

New member
חשש ודילמה

שלום כולם!
אני מתכוונת להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב (
) ומכוונת למשפטים. מבחינת תנאי קבלה, אני עוברת בכל הפקולטות בארץ. אבל אני גרה באיזור הצפון ומאוד מאוד מאוד לא רוצה לשנות מקום מגורים לפחות בשנה שנתיים הקרובות. משיקולים כלכליים ואחרים. מה שאומר שכנראה אלך לחיפה. מרפרפוף בעמודים רבים אחורה ברור לי היתרון הגדול של ת''א וירושלים, אבל זו לא אופציה מבחינתי. לא כרגע.
בגובה העיניים, מה הדבר מונע ממני בעתיד? גם אם אגיע לרמת לימודים מאוד גבוהה, כמו מצטיינת, ואקפיד על התנדבויות וכל הדברים הרצויים. כמה המוסד ישלול ממני דברים להבא? אשמח אם תפרטו.
כמו כן, האם כדאי ללכת על חד חוגי, וממש לעוף על זה ולכוון להכי גבוה שיש, או דו חוגי עם כלכלה (למרות שלא כל כך מעניין אותי לצערי) בידיעה שזה יוריד לי מהציון. ז''א על מה מעסיקים יסתכלו יותר, על הציון במשפטים או התואר הכללי?
תודה רבה רבה רבה. אשמח לכל פיסת מידע שאקבל.

עידוdee

New member
למה לא לעבור לירושלים / ת"א?

תראי, אוניברסיטת חיפה היא אוניברסיטה מעולה, אבל כמובן שהיא עדיפה טיפה פחות מהעברית או ת"א במשפטים. אם את לא מוכנה לעשות קצת ויתורים, קחי בחשבון שאת תתמודדי עם בוגרים מהעברית ומת"א, שנחשבים יותר בשוק עריכת הדין. חוץ מזה, אני במקומך לא הייתי מניח שתהיי מצטיינת, מבלי לפגוע, אבל למשפטים באוניברסיטה מגיעים אנשים שהצליחו בלימודים ובפסיכומטרי וכולם מתחילים מאותה נקודה, המשמעות היא שהתחרות היא יותר קשה ממה שנראה לך, ושהנרמול של הציונים מונע מצב שכולם מצטיינים. אז לא הייתי בונה תוכניות להצטיינות כרגע, מבלי שאת יודעת מה זה לימודי משפטים באמת.
&nbsp
לגבי שילוב - לפי מה שאני יודע בהתמחות יסתכלו על הציונים במשפטים, שילוב עם עוד חוג זה נחמד, אבל לא יודע אם זה ייתן בהכרח עדיפות על פני מועמדים אחרים. אגב -- למה בכלל לשלב עם כלכלה אם זה לא מעניין אותך? אתה באה להנות מהלימודים ומהמקצוע או לסבול?

גלידתית

New member
תודה רבה על המענה!

ממש לא התכוונתי לשמץ של יוהרה, כמובן שהדיבורים על הצטיינות הם תקווה ושאיפה אבל עד שלא אגיע ואראה מה קורה אני לא אוכל לדעת באמת.
אני לא יכולה להרשות לעצמי לעבור למרכז, רק נותר לקוות שלא אתחרט.
בנוגע לכלכלה, מניחה שאתה צודק. כנראה בכל הסחרור של חיפוש התואר ומה יראה טוב, כבר שכחתי מה יעשה לי טוב.

B L I M P

New member
לדעתי

אם המעבר למרכז הוא ככ בעייתי אז תשארי בחיפה. אז היא טיפה פחות טובה, אבל זה ממש טיפה. לא שווה את זה (לדעתי) אם זה יוצר קשיים ניכרים בחיים האישיים.
&nbsp
אני לא רואה סיבה לשלב עם משהו שלא מעניין אותך.
&nbsp
ומסכימה עם עידו - כולם מגיעים למשפטים אחרי שהוא מצטיינים בתיכון והלך להם טוב בפסיכו - הרבה חוטפים שוק. תתכונני לאפשרות שתקבלי ציונים בינוניים (ואולי אפילו נמוכים..)

גלידתית

New member
כיף ומרגיע

טוב לקרוא תגובה מרגיעה כזו. אני מקווה שהדברים באמת יסתדרו טוב כי מכל עבר אני שומעת קולות בעד ונגד. תודה רבה

indignous

New member
אין לך מה לדאוג

כל עוד לומדת באחד מ-5 המוסדות הנחשבים למשפטים ותשמרי על ציונים וממוצע טוב, השם של המוסד לא יהווה בעיה, גם אם לסטודנטים מת"א או ירושלים יהיה יתרון מסוים מעלייך.
&nbsp
אוניברסיטת חיפה היא בהחלט אחת מהטופ 5 ואין לי ספק שאם תשמרי על ממוצע גבוה (מעל 85) לא תהיה לך שום בעיה להתקבל לאחר מכן כמעט לכל התמחות שתרצי (אולי מלבד ביהמ"ש העליון או משרדים מסחריים מסוימים שידרשו ממוצע יותר גבוה, וזה כבר לא פונקציה של המוסד אלא של הציונים שתצליחי להשיג).
&nbsp
בנוגע לשילוב עם כלכלה - לדעתי מומלץ, תואר נוסף לא גורע ממשקלך בעיני המעסיקים. נהפוכו, בעיקר אם את מכוונת לאחר מכן לעריכת דין בתחום המסחרי/פיננסי, ובנוסף תשמרי לעצמך את הדלתות פתוחות למקרה שלא תרצי לעסוק בעריכת דין. ובכלל, כיום השכלה כמה שיותר רחבה ורב-תחומית חשובה מאוד ומהווה יתרון.

גלידתית

New member
תודה!!

מעודד לקרוא את זה, לראות שבמידה ואהיה טובה לא אהיה כל כך הרבה מאחורי כולם.
בנוגע לכלכלה, אין ספק שזה יתרון. רק צריכה לראות עם עצמי כמה הנושא מעניין אותי והאם ארצה להתפתח בו בעתיד. בכל מקרה תודה!

lol65

New member
היתרון ממש לא וודאי

דווקא יצא לי להתקל בכמה מראיינים שאהבו את העובדה שלא שילבתי, בבחינת תפסת מרובה לא תפסת. כמובן שאם בשני המקצועות יהיו לך ציונים גבוהים, אז לא תפסידי כלום (אם כי גם היתרון לא יהיה ממש גדול, אפילו לא במשרדים המסחריים), אבל מעסיקים יעדיפו ציונים גבוהים וקו"ח מרשימים בתחום המשפטים בלבד, מאשר ציונים בינוניים בשני מקצועות.
&nbsp
לגבי חיפה, רק קחי בחשבון שאם אח"כ תרצי להתמחות באחד מהמשרדים הגדולים, את תצטרכי לעבור למרכז כי רובם שם, והם ממש לא ששים לקבל אנשים עם "קשיי הגעה" (הרי איך תגיעי למשרד ב-7? :) ).

גלידתית

New member
תודה בעיכוב!

את מאוד מרגיעה אותי לגבי החד חוגי, טוב לשמוע.
לגבי העבודה במשרדים הגדולים, כמובן כמובן שאני יודעת זאת. אני מניחה שמתישהו כן אעשה את המעבר הגורלי, אבל בשנתיים הקרובות זה פחות רלוונטי. תודה רבה!

למעלה