חשש להתפרצות כלבת בעמק האלה

AmitKar

New member
משרשר: לרועי (אש וקרח)

ראיתי את האימייל שלך אבל לא יכולתי לענות לו משום מה. בכל אופן אשמח לדבר איתך. אולי בדואר בוואלה שלי זה יעבוד: [email protected] שלך, עמית

vegan

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

vegan

New member
סריגים זה במכלאה ולא במטה יהודה

ידיעות על סכנת כלבת תמיד חשודות במגמתיות וחוסר דיוק. סתם בשביל הקוריוז - אין יישוב בשם סריגים (כמוזכר בכתבה) במטה יהודה או בכל מקום אחר בארץ. ישנו יישוב בעמק האלה, בתחום המועצה האיזורית מטה יהודה הנקרא לי-און ואשר שמו הקודם היה שריגים, שם המציין את ענפי הגפן. סריגים הם רשת סורגים כמו זו שניתן למצוא בכל מכלאה עירונית. טעות פרוידיאנית?

chomed

New member
האם מישהו יודע אם אכן יש סכנה?

אני והחבר´ה מתגוררים בעמק האלה, והטיולים שלנו כוללים שוטטות ארוכה ביערות ובכרמים באיזור (איזור מאוד יפה ד"א). האם מישהו יודע אם יש סיבה לדאגה? הם כמובן מחוסנים וכו´, אבל הסכנה תמיד קיימת אם באיזור מסתובבות חיות נגועות. יש מקום כלשהו שאפשר להשיג בו מידע אמין? תודה

shanty.G

New member
האם אכן ? ...

בואי נאמר שלא כדאי לתת לחבר´ה להסתובב ללא השגחה בכלל. הבעיה אינה נעוצה דווקא בנושא הכלבת כי אם בהרעלות. רק לפני מספר ימים נכתבה הודעה בפורום חיות מחמד, של גולש ששני הכלבים שלו טיילו באיזור "הכרמים" (איפהשהו, לא צויין באיזה איזור), והוא מצא אותם מתבוססים בהפרשותיהם. רעל הוא אוייב רציני לא פחות באזורים כאלו וגם אחרים (ראו שרשור שכן).
. אז כן, יש מקום לדאגה.

chomed

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

haleth

New member
אה... לא כל כך...?

סריג זה כזה שלובשים (כוונה לשתי וערב). סורג זה במכלאה. שריגים לי-און זה אכן יישוב. זה כמעט...

vegan

New member
לפתוח מילון ומפה

לפי המילון סריג פירושו: שבכה, מעשה רשת, סורג: "סריגי חלונות" (חולין קכה). סריגי ברזל לאשנבים. כיום, המילה סריג שגורה במשמעות של אריג. איני יודע אם זו משמעות תקנית, זה לא מופיע אצלי במילון אבן שושן, אבל יש לי מהדורה ישנה. שמו הרשמי של היישוב כיום הוא לי-און. בעבר היה שמו שריגים. בפי העם עדיין שומרים על השם הישן ומכנים אותו שריגים-ליאון. היישוב החל דרכו כיישוב אקולוגי אבל לא כל כך הצליח בדרכו זו והמשיך דרכו כיישוב מן השורה תוך קליטת תושבים ובניית בתים חדשים ללא קשר לשיקולים אקולוגים.

shanty.G

New member
../images/Emo32.gif אם כבר אז כבר:

לא יתכן כי במשמעות של אריג. אריג הינו מעשה שתי וערב, לא כן הסריג, העשוי מלולאות. התכוונת אולי להקשר של בד/טקסטיל כלשהו
.

haleth

New member
לאחר התייעצות עם העורך דין שלי:

"עדי רצה במעגלים וצועקת: אמנון צודק תמיד! ושנטי גם!" ...או קי..?
(אלון, אתה קולט שפתחת טרנד חדש?)

vegan

New member
דעת מומחי פורום תרבות עברית../images/Emo32.gif

אריג - מעשה אריגה סריג - מעשה סריגה ומצד שני: סריג - אריג סרוג (סתירה להגדרות הקודמות) דמוי רשת. בקיצור, לא נתקבלה תשובה חד משמעית. נסכם שכולם, חוץ מגל"ץ צודקים והעיקר שהסריג לא יהיה מצמר או משי ולא ישמש לכליאת בעלי חיים. השרשור בתרבות עברית

למעלה